En daar zijn de Amerikanen weer !

“Slachting onder Amerikaanse Indianen door de kolonisten veroorzaakte klimaatverandering”

De slachting aangericht onder de autochtone bevolkingen van Noord- En Zuid-Amerika in de 16e eeuw, was indirect de oorzaak van een – niet ongunstige – klimaatwissel. Dat blijkt uit een studie van vorsers van het University College London (UCL), aangehaald door de nieuwszender CNN. De Europese inwijkelingen in het Amerikaanse continent doodden in die tijdperiode ongeveer 56 miljoen autochtonen. Hun verdwijnen zorgde voor veel verlaten landbouwgrond, gevolgd door herbossing. De toename van bomen en vegetatie over een oppervlakte zo groot als Frankrijk veroorzaakte een grote daling van de uitstoot van kollstofdioxide (CO2), luidt de analyse.

Normaal sta ik in deze tijd sceptisch tegenover wetenschappelijke rapporten, zeker als ze over het klimaat gaan. Maar dit rapport geloof ik dadelijk ! Al was het maar omdat het ons een gemakkelijke en snelwerkende oplossing biedt voor onze klimaatproblemen.

Het volstaat om genoeg mensen uit te moorden en de streek die ze bewoonden te laten bebossen. Natuurlijk is 54 miljoen nog al veel. Maar vermits de wereldbevolking sinds de inval van de Europeanen in Amerika, met de daarbij horende genocide, geweldig is toegenomen, mag dat geen probleem zijn. Integendeel: het geeft ons de mogelijkheid om nog efficiënter in te grijpen door verhoging van het aantal.

We zullen dan natuurlijk goed moeten berekenen hoeveel mensen we moeten vernietigen, en op welke oppervlakte, om voldoende effect te krijgen, en, misschien nog belangrijker: om het niet te koud te krijgen. Maar daarvoor hebben we onze wetenschappers.

Blijft nog de vraag: waar ? En welke mensen ? Maar ik denk dat we daar onze handen in onschuld kunnen wassen, en die beslissing overlaten aan de Amerikanen. Tenslotte hebben die sinds het ontstaan van “Amerika” niet anders gedaan. Alleen nog niet genoeg. En natuurlijk mogen we dan niet vergeten te bebossen ! Maar ook dat zal geen probleem zijn. De kapitalisten zijn nu al aandelen op aan ’t kopen van bebossingsbedrijven. De wereld en onze toekomst zien er weer mooi uit !

Of misschien toch niet. Want ik vertrouw die Amerikanen voor geen cent. Ze zijn zeker bekwaam om met een gerust geweten Europa uit te kiezen. Tenslotte moet het toch ook een streek zijn waar bomen kunnen groeien. De Noord-Afrikanen en veel Russen en Chinezen kunnen dus al gerust zijn.

En we hebben al zeker de goedkeuring van het geweten van Vlaanderen, Etienne Vermeersch, te laat overleden, die al eeuwenlang verkondigde dat we met veel te veel op deze planeet rondlopen. Alleen maar spijtig dat de man niet echt consequent is geweest en de wereldbevolking niet vroeger al is het dan maar met één eenheid heeft verminderd.

En tenslotte voor de teergevoeligen  onder jullie: eigenlijk moeten we geen beslissing meer nemen. Want het kapitalistisch systeem komt in een fase waarin enkel nog een grote oorlog soelaas brengt voor de economische noden van de kapitalisten. En zo komt alles vanzelf weer goed !

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *