Europa is een leugen

MO*

Europese leugentjes om bestwil

Niets minder dan de ziel van Europa staat op het spel

N ick Clegg – oud-leider van de Britse LibDems, lievelingetje van het extreme midden en sinds kort voor een geschat bedrag van tussen de vijf en negen miljoen dollar in dienst van Internetgigant Facebook, maakte afgelopen maandag namens zijn nieuwe broodheer bekend dat er in Dublin een zogenaamde “war room” zou worden opgetuigd om te voorkomen dat Facebook wordt misbruikt voor de verspreiding van nepnieuws in de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van 22 mei. De Europese Commissie liet meteen weten dat het wat haar betreft niet voldoende was en wenste Clegg veel succes. ‘Hij zal het nodig hebben’, liet Commissaris King weten.

Ik ben het niet altijd eens met Ewald Engelen, maar nu wel. Europa is inderdaad een neoliberaal vehikel in dienst van het groot-kapitaal. Om dat te weten moet je enkel naar de website van Europa zelf gaan:  Een vreedzaam Europa.  Daar blijkt duidelijk dat Europa eigenlijk slechts een soort handelsverdrag is met de bedoeling om een grote “interne” markt” op te richten.

Ergens is dat ook logisch, want de oprichters wilden nieuwe grote oorlogen in de toekomst voorkomen. Een oorlog gaat altijd om economie. Dus moest Europa een economische eenheid worden. Ondertussen probeert Europa de burgers wel de indruk te geven dat het meer geworden is dan enkel een economisch vehikel, maar het feit alleen al dat er na al die tijd in een eengemaakte economie nog geen enkele aanzet is voor een eengemaakte sociale zekerheid, is een bewijs dat Europa volledig in dienst staat van het groot kapitaal. En dat dat kapitaal geen schrik heeft van wat leugens en bedrog is al lang geweten. Voor de winst doet een kapitalist alles. Zelfs zijn ziel verkopen.

Engelen heeft dus gelijk. Europa verspreidt zelf nep nieuws. En in dit onland gebeurt hetzelfde, maar dan om het belgische grootkapitaal te dienen en het koningshuis te redden. Zie maar naar de klimaathetze.

Het is triestig dat we eigenlijk niemand meer kunnen vertrouwen. Die toestand is het resultaat van de totale commercialisering: alles heeft te maken met geld. Of nog: daartoe leidt het kapitalisme.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *