Greenpeace en Beke: het stinkt hier !

De Morgen

Greenpeace: “Uitspraak Wouter Beke is beneden alle peil

Deze morgen publiceerde De Morgen een interview met CD&V-voorzitter Wouter Beke naar aanleiding van het ontslag van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. Daarin suggeerde Beke dat Anuna De Wever door Greenpeace geadviseerd wordt voor ze op televisie komt. Greenpeace reageert verbolgen.

Verder in het artikel geeft Joeri Thijs een goed betaald werknemer van de multinational Greenpeace toe dat Greenpeace inderdaad Anuna adviseert. Je moet het dan maar durven om een uitspraak die feitelijk juist is, beneden alle peil te noemen. Het toont maar weer eens aan hoe weinig de waarheid er in deze wereld nog toe doet.

Het is overduidelijk dat Anuna gecoacht wordt. Al zeker door Greenpeace, maar ik ben ervan overtuigd dat er nog andere invloeden zijn. Ik heb altijd al beweerd dat Anuna en volgelingen nuttige idioten zijn, die het koninklijk braaksel en het belgische groot-kapitaal een enorme dienst bewijzen. Dat betekent niet dat Anuna dit bewust doet. Een nuttige idioot is immers iemand die zich voor een kar laat spannen, zonder het zelf te weten. Maar er zijn in haar raadgevende omgeving zeker mensen die ook wel nuttig zijn, maar niet idioot: zij die wéten dat ze voor het belgicisme werken.

En ja, ik had nooit gedacht dat het mij kon overkomen: ik heb Beke verdedigd. Alhoewel: eigenlijk is dat niet juist: ik heb Greenpeace aangevallen. Want Beke is niet te verdedigen. Greenpeace valt hem aan op wat hij zegt. Ik val Beke aan op wat hij niet zegt. Want het kan niet anders of Beke wéét dat Anuna misbruikt wordt door de koninklijke rotzooi. En waarom noemt hij dan Greenpeace wél, maar niet de spermadonor van Mathilde ? Het antwoord is simpel: ook hij is verkocht aan koning en kapitalist. En dat geldt ook voor Almaci, Rutten, Crombez… En ongelooflijk: ook Peter Mertens van de pvda. Maar die is niet echt verkocht, maar zelf een nuttige idioot. Dat had ik nu echt nooit verwacht van een Leninist.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *