De Koninklijke Shell familie grijpt in !

Knack

Youth For Climate in Nederland voert komende week geen actie 

De klimaatspijbelaars van Youth For Climate in Nederland gaan komende week geen actie meer voeren. De Nederlandse actievoerders zijn uitgenodigd door de beleidsmakers en willen eerst dat gesprek alle kansen geven. Dat hebben ze zondagavond op Instagram aangekondigd.

Herinner je je nog dat ik in een vorig artikel Anuna opriep om ook de Nederlandse jeugd te mobiliseren, met een verwijzing naar een van de grootste vervuilers, de Shell Company, waarvan de Hollandse Koning hoofdaandeelhouder is ?  Ik was benieuwd of dit invloed zou hebben op de toestand in Nederland.

Welnu, ik weet niet of Anuna er persoonlijk voor iets tussen zit, maar de Nederlandse jongeren zijn dus ook op straat gekomen. Maar anders dan in belgique hebben zij ook de grote industriële vervuilers in het vizier genomen. En zo waren er ook borden die de Shell Company aanklaagden. Ik kan me niet voorstellen dat Xander de Maximale Bestijger, dat fijn vond. En dus verwondert het me niet dat de Nederlandse jongeren voorlopig niet meer op straat komen. In belgique is het Phlippsel voorstander van de marsen, omdat die zijn koninkrijk kunnen redden, en dus worden de jongeren gestimuleerd – zeg liever – gemanipuleerd, om vol te houden. In Nederland is Wixan tegen, en dus worden de jongeren gemanipuleerd om te stoppen.

Overigens is het opvallend dat in belgië de grote vervuilers volledig buiten schot blijven. Alles concentreert zich op belgië, en de belgische politiek. Deze concentratie maakt dat het thema des te sterker doorweegt in het voordeel van Groen, en het schijthuis in Laeken. Of nog: de Nederlandse jongeren tonen zich veel volwassener dan de belgische en zijn écht bezig met de problematiek in zijn geheel. Als de belgische jongeren écht zouden bezig zijn met het klimaat, zouden ze ook andere thema’s dan de belgische behandelen. Dat doen ze dus niet. Waarom niet ? Hoe is het mogelijk dat de belgische jongeren niet beseffen dat de invloed van belgië minimaal is, vergeleken met die van de grote vervuilers zoals Shell ? Ik beweer niet dat de belgische jongeren zich bewust tot belgië beperken om de groenen of het schijtsel van Laeken te steunen. Maar ze doen het wel, en dat wijst in de richting van manipulatie.

Ondertussen is er een zogenaamde professor Fons Van Dyck die denkt dat de klimaatbeweging hetzelfde potentieel heeft als de antirakettenbetoging in 1983 die 350.000 mensen op de been bracht. Als ik zie welke middelen de klimaatbeweging ondertussen ter beschikking heeft, denk ik dat hij gelijk kan hebben. Maar ook dan is het klimaat niet gered: de raketten werden toch geplaatst en staan er nog en maken van ons land een doelwit in een eventueel gewapend conflict. Of nog: die jongeren zijn naïef – dat is in hun goed recht ! – maar de mensen op de achterrond niet, want hun doelstelling is wél realistisch: de verkiezingen winnen en het koninkrijk redden. 

Eén antwoord op “De Koninklijke Shell familie grijpt in !”

  1. Wat is het verschil tussen de belgische politiek en de koning ? Geen verschil, ze zijn allebei geconstipeerd.

    Meer bananen voor de banenrepubliek ?!, ’t zou kunnen helpen.

    Over die antirakettenbetoging, ze hadden ons toen gratis bananen beloofd, en er waren er geen. Gelijk ezels achter een wortel, liepen we achter een banaan die er niet was, tegen een raket die er toch al was.

    Delen ze heden op de klimaatmarsen dan avocado’s uit ? allicht niet, want ondanks dat ze groen, hipster approved superfood zijn, zijn ze niet ‘groen’ want er is teveel water nodig om ze te telen. En dan is er is ook nog de avocado maffia.

    De koning zal er wel van eten, want dat help tegen de constipatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *