Het liegsel Cools

Het liegsel Cools doet het vandaag weer in Terzake. Ze voelt Francken aan de tand over de misbruiken bij de uitreiking van humanitaire visa nadat Francken zich heeft verdedigd in een parlementaire commissie. Daar is niets mis mee. Maar  dan schakelt ze over op de recente aanhoudingen binnen de clan Y, Oosterse christenen die worden beschuldig van cocaïne smokkel en infiltratie. En daarbij beschuldigt ze Francken en de n-va er van dat ze hebben samen gewerkt met Melikan Kucam, de zogezegde verkoper van humanitaire visa, en die nu ook via zijn schoonfamilie zou betrokken zijn bij de cocaïne smokkel. Dat is intellectueel oneerlijk en leugenachtig. Want Cools weet heel goed dat iemand pas schuldig is, als hij veroordeeld is.

Welnu, tot nu toe is er noch in de visa-zaak, noch in de cocaïne-zaak iemand veroordeeld. Daar moet ze dus haar vuile mond over houden. Meer nog: het is schandalig dat ze suggereert dat Kucam wel moét betrokken zijn bij die cocaïne zaak omdat zijn vrouw familie is van de beschuldigden. Dat is van een ongeziene grofheid. Want als je die lijn doortrekt, moet je zo ongeveer half belgië betrokken noemen bij misdaden, want er zijn véél mensen familie van iemand die betrokken is in een misdrijf. Dat zou natuurlijk wel gemakkelijk zijn, want dan zouden de gevangenissen geen bezoekuren meer moeten organiseren: iedereen die een gevangene komt bezoeken, zou dan per definitie verdacht zijn, zeker als hij familie is. 

Het is niet de eerste keer dat Cools zo in de fout gaat. De reden is duidelijk: ze haat de n-va. Dat is haar goed recht. Maar als ze als journaliste op tv komt, mag van die haat niets te merken zijn. Blijkbaar is Cools niet in staat om zich professioneel op te stellen. Het wordt dus tijd om dat liegsel te verwijderen van ons scherm. Naar het schijnt heeft de VDAB goede herscholingscursussen.

En natuurlijk kon ze het niet laten om, net als zoveel andere journalistieke idioten ook de foto’s te tonen waarop Francken en De Wever te zien zijn met Kucam of een zogezegd kopstuk van de cocaïne bende. Ook nu weer zogezegd, want niet veroordeeld. Welnu, als je die lijn doortrekt, moet je alle mensen die ooit met Willy Claes op de foto hebben gestaan aan de schandpaal nagelen. En die is wél veroordeeld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *