De dwaasheid van de Anunanezen

Belang van Limburg

Cartoon

De link brengt je op een cartoon in het Belang van Limburg.

2 bedenkingen daarbij:

Zijn we goed bezig als we kiezen voor een energiebron waarvan het ene element het andere vernietigt ? Ik geef toe: je kan de zonnepanelen steviger bevestigen. En toch blijft er iets knagen.

Fundamenteler. Het weer valt natuurlijk niet samen met het klimaat. Maar het klimaat bepaalt wel het weer. De Anunanezen en Calvoalmacezen zijn voorstanders van energiebronnen die afhangen van het weer (wind en zon). Tegelijkertijd slaan ze alarm: het klimaat is al aan het veranderen. En niemand weet hoe dat nieuwe klimaat er zal uitzien. Wordt het er een met veel, of juist weinig wind of zon ? Gaat er hier meer zon schijnen, maar minder wind waaien ? En ginder juist andersom ? Als je dat niet weet, hoe kan je dan miljarden investeren in technologie├źn die misschien totaal niet rendabel zullen zijn ?

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *