Hilde Crevits, wat een ontgoocheling !

De Morgen

Zeg niet zomaar klimaatspijbelaar: verschillende scholen gaan leerlingen verplichten om mee te lopen in klimaatmars

Enkele scholen in Vlaanderen gaan hun leerlingen verplichten om deel te nemen aan de klimaatmars op vrijdag. Daarvoor krijgen ze de steun van Vlaamse onderwijskoepel GO!, en ook minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) bevestigt dat een verplichte deelname is toegestaan.

Als het nu nog niet duidelijk is, zal het nooit duidelijk zijn. En wie beweert dat het niet waar is getuigt van een onvoorstelbare domheid of liegt dat hij zwart geel rood ziet. De hele spijbelklimaathetze heeft in belgië slechts in schijn iets te maken met de klimaatproblematiek, maar is puur politiek.

Dat de actie ondertussen ook internationaal wordt, verandert daar niets aan, want in belgië hebben we de speciale omstandigheid dat de hele heisa zich afspeelt in de verkiezingssfeer, duidelijk één bepaalde partij bevoordeelt, en volledig in de kaart speelt van de belgicisten omdat die partij volledig belgicistisch is, en dat van belang is wanneer een anti-belgische partij in Vlaanderen een bedreiging is voor het onland. Voor vorst en vaderland ! Als dat niet politiek is, weet ik het niet meer.

Dat de onderwijskoepels dit spel meespelen, verwondert me niet. Wat het katholiek onderwijs betreft: de kerk heeft altijd aan de kant van het koningshuis gestaan, en de hypocrietste koning die belgië ooit gehad heeft, Boudewijn, is door kardinaal Danneels ei zo na heilig verklaard. Ieder jaar nog zingt de kardinaal in Brussel het Te Deum ter ere van de dynastie. Als belgië zou ophouden te bestaan, zal de kerk natuurlijk aan de kant staan van de nieuwe machthebbers, want de kerk is nu eenmaal de hoer van de geschiedenis. Maar nu staat ze dus nog aan de kant van het koningshuis.

Het gemeenschapsonderwijs is per definitie staatsgebonden. Dat het in de verschillende belgische landsdelen apart wordt georganiseerd, verandert daar niets aan. Als morgen de koning ergens een blijde intrede doet (het woord blijde staat hier als een tang op een varken), zullen de schoolkinderen onder leiding van het onderwijzend personeel verplicht langs het parcours staan met belgische vlaggetjes, de kreten krijsend die ze tijdens de les hebben ingeoefend.

Natuurlijk zijn er leerkrachten die oprecht menen dat alle hens aan dek moeten om de planeet te redden, en die niet door hebben dat ze gemanipuleerd worden. Het zijn dan ook nuttige idioten. Maar als er één plaats is waar nuttige idioten onaanvaardbaar zijn, is het in het onderwijs dat de leerlingen zou moeten opvoeden tot kritische en zelf denkende burgers.

Hilde Crevits was een van de weinige politiekers waarvoor ik nog respect had. Ooit heb ik zelfs gedacht dat ik dan toch voor de CD&V zou kunnen stemmen; als het voor Hilde zou zijn.

Maar dat is nu voorbij. De godin is van haar troon gevallen. Ook zij is gebeten door de giftige slang van de hypocrisie die tot het DNA van de CD&V behoort.

Hoe kan je nu stellen dat een betoging niet politiek is, als er maar geen politieke slogans worden geroepen ? Iedereen wéét dat het klimaatprobleem een politiek probleem is. Anuna doet niet anders dan telkens weer herhalen dat het gaat om de politiek. Ja maar zullen de idioten nu zeggen: dat is nog geen partijpolitiek. Welnu, zoals ik al zei: op dit ogenblik, in belgië, is het wél partijpolitiek. Iedere politieker wéét dat, net als de hele mediawereld. En toch wil niemand het gezegd hebben. Dat alleen al bewijst dat er een massale volksverlakkerij aan de gang is. En hypocriete Crevits vindt dat de scholen daaraan mee mogen. Dezelfde hypocrisie heeft ze getoond toen ze het communautair programma van de CD&V voorstelde. In dat programma wordt elke communautaire vooruitgang gedurende de volgende regeerperiode onmogelijk gemaakt met de uitleg dat dat nodig is om die vooruitgang mogelijk te maken. Kan het dwazer ? Of leugenachtiger ? Op die manier probeert de CD&V zowel de belgicisten te paaien die tegen elke communautaire vooruitgang zijn, als de Vlamingen die er voor zijn. En de Hilde die ik waardeerde stapt mee in die nonsens. Mijn geloof in mensen heeft er weer een serieuze deuk bij gekregen. Stilaan is het één grote deuk.

Ter attentie van de ouders die het er niet mee eens zijn dat hun kinderen politiek worden gebruikt: verander van school !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *