Genoeg gezeverd, Christian !

Doorbraak

Genoeg gezeverd!

Christian Laporte laakt het gebrek aan verantwoordelijkheidszin van de huidige generatie politici.

Nog amper enkele dagen en het zal al twee maanden zijn dat onze landgenoten (sensu stricto et sensu lato) naar de stembus gegaan zijn, met min of meer overtuiging en mankracht om al onze toekomstige regeringen terug te bemannen – of te bevrouwen om politiek correct te blijven…. Wat ooit een leuke bollekeskermis kon zijn spreekt steeds minder medeburgers aan…

Wel, dat had ik niet gedacht van Doorbraak. Het doet zo maar mee aan de actie beschadiging van de n-va. Kijk naar het onderschrift van de foto bij de titel van het artikel: het gaat over het gebrek aan verantwoordelijkheidszin van de huidige generatie politici. En wie staat er op de foto ? Juist… ! Waarom is hier niet gekozen voor bijvoorbeeld een foto van de vorige regeringsploeg, of van Elio Di Rupo  of andere Waalse politici die al op voorhand hebben uitgemaakt dat ze niet met de n-va willen regeren ? Let er eens op: dat soort geintjes vind je tegenwoordig altijd en overal terug.

Die actie beschadiging is al bezig sinds het eerste verkiezingssucces van de n-va, maar wordt nu, gezien de politieke toestand na de verkiezingen, nog opgedreven. Ze speelt in alle reguliere media: de pers, radio en TV. In de vorige regering hebben vld en cd&v voortdurend de boel geboycot en dan de schuld in de schoenen van de n-va geschoven. Ja het was een kibbelkabinet, maar wie de zaken een beetje gevolgd heeft, weet waar de schuld ligt. Alle middelen zijn goed om de n-va te beschadigen, tot en met persoonlijke aanvallen buiten alle proportie zoals tegen Francken. De reden is tweevoudig: de n-va is voor vld en cd&v een concurrent in de strijd om de kiezer. Maar dat is niet voldoende, want waarom hebben ze mekaar niet met dezelfde beschadigingsijver bekampt ? Dan komt de echte reden boven: de n-va is een bedreiging voor het voortbestaan van het onland belgië. Vanuit het koningshuis wordt de actie aangestuurd, met recent nog het charme-offensief van Mathilde en supersympathieke comedienne Elisabeth. Het is niet enkel mij opgevallen. Ook officiële royalitiewatchers – het laagste van het laagste in de journalistengilde – geven aan dat het koningshuis veel meer inzet op sympathieverwerving. Als je dat in deze fase van de belgische geschiedenis plaatst, is het verband evident. Maar er is veel meer. Ik had het al over de reguliere media. Het is overduidelijk dat ook zij massaal de kant van het belgicisme  gekozen hebben. De reden is duidelijk: ze zijn in handen van het belgische grootkapitaal, waarvan de koning de spin in het web is, en waarvoor het voortbestaan van de dragende structuur van het onland van levensbelang is. Dat kapitaal heeft dan ook de macht om in allerlei mediaberichten, tot en met advertenties voor belgische kazen toe, overal het woord belgisch te laten vallen en de belgische driekleur te laten pronken. Want we moeten toch fier zijn op onze belgische identiteit, niet waar ? Als iemand het heeft over zijn Vlaamse identiteit is het een smerige nationalist, om niet te spreken fascist. Ook in de sport speelt deze politiek, tot en met een bier dat zijn naam verandert van Jupiler in Belgium…

Ook de Anuna-gekte moet in dat kader gezien worden: ze was er op gericht om de Groenen de verkiezingen te laten winnen ten koste van de n-va. De Groenen zijn nu eenmaal zowat van alle klassieke Vlaamse partijen, de meest ijverige verdedigers van het onland. Het is triestig dat een ernstig thema zoals het klimaat is gebruikt in dienst van de belgische mesthoop.

Nu heeft iedereen recht op zijn mening. Maar iemand die fier is op zijn belg zijn, is een idioot. Want dat is geen mening. Dat geldt ook voor iemand die fier is op zijn Vlaming zijn. Een emotionele binding met een natie getuigt van emotionele armoede, te vergelijken met de decadente binding met een huisdier. Ik heb niets tegen huisdieren, integendeel, en het is onze verdomde plicht om die beesten goed te behandelen, maar wie er een kind in ziet, is een emotionele sukkelaar.

Iedereen heeft recht op zijn mening, ook de belgicisten. En iedereen heeft het recht om zijn mening met argumenten te verdedigen en te verspreiden. Maar dat is juist het probleem in de belgicistische hetze die ik hier beschreven heb: het gaat niet om een mening of om argumenten. Het is  pure manipulatie. Dezelfde manipulatie als de van de Amerikaanse president Bush die zijn oorlog in Koeweit tegen Irak aan het Amerikaanse volk moest verkocht krijgen en daarvoor het grootste reclamebureau van de US inschakelde, tot en met een leider van dat bureau die voorzitter werd van de mensenrechtencommissie, en fictieve nieuwsuitzendingen die helemaal gefabriceerd waren in dienst van de manipulatie. De mensen dachten dat ze naar objectieve verslaggeving keken, maar zagen reclameboodschappen; Bush heeft zijn oorlog aan het Amerikaanse volk verkocht, net zoals Coca Cola zijn rotzooi in de strot van de mensen ramt. Op dit ogenblik worden in dienst van het belgicisme dezelfde technieken gebruikt. 

Ik ben geen aanhanger van de n-va, behalve in haar anti-belgicisme. Ik ben tegen nationalisme, en als antikapitalist zeker geen aanhanger van de rechtse sociaal-economische politiek van de n-va. Maar het probleem van de massamanipulatie waar blijkbaar ook hoog opgeleiden niet tegen bestand zijn, is dramatisch. Hou het in het oog. Het is al in voorbereidende fase bezig: een actie beschadiging Poetin, in voorbereiding van het volledig losbarsten van een oorlog die eigenlijk al bezig is in Oekraïne.

Of die massamanipulatie voor een goed doel is, of voor  het ergste kwaad zoals bij Hitler, doet er niet toe: manipulatie is onvrijheid en instrumentalisering van de mens. En die zijn onaanvaardbaar. Het is beangstigend dat er weinig of geen reactie komt. Blijkbaar maakt zowat elke nieuwe medium-technologie de manipulatie efficiënter.

Overigens is belgië geen goed doel, want het is een natie, en de hele zaak is dus puur nationalisme.

En Christian Laporte schakelt zich vrolijk in in deze rotzooi. Maar natuurlijk: hij hoort bij de franstalige elite.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *