Het averechts effect van menselijkheid.

Doorbraak

Hoe onze steunfondsen migratie en conflicten aanwakkeren

Miljarden worden geïnvesteerd in vechtkampen

In mijn jeugd kwam je in mijn plattelandsgemeente nooit een buitenlander tegen. Als achtjarige staarde ik voor het eerst in mijn leven ietwat ongerust naar een zwarte man van rond de vijftig, die op alle belangrijke wielerkoersen karamellen verkocht. Voor de dorpsschool verzamelden we in heel Vlaanderen zilverpapier ‘voor de arme negertjes’ (sic), een mysterieuze actie waarvan niemand echt wist wat eigenlijk de bedoeling was.

Een ontluisterend verhaal dat ook de meest verstokte politiek correcte idealist tot nadenken moet aanzetten.

Ik heb het in een eerdere blog al aangegeven: zowel als het over migratie, als over klimaat en milieu gaat, hoor ik veel te weinig over de overbevolking van onze planeet.

Ik ben voor een multiculturele samenleving als die nog een zekere eenheid behoudt en leefbaar is. Maar ik begrijp de voorstanders van de multiculturele samenleving niet als ze geen rem willen zetten op de migratie. Ja, ik vind menselijkheid mooi. Ik doe mijn best om ook een beetje menselijkheid te bereiken. Maar wat als ik moet besluiten dat mijn menselijkheid een averechts effect heeft ? Wat als blijkt dat mijn menselijkheid leidt tot ontwrichting van de samenleving hier en heropbouw van de samenleving ginder onmogelijk maakt ?

We leven in zowat de dichtstbevolkte streek van de wereld. Iedereen klaagt over de files en er worden wanhopig naar rare oplossingen gezocht. Maar zijn de files niet een gevolg van een teveel aan wagens op de weg ? En hangt dat teveel aan wagens niet samen met een teveel aan mensen op ons grondgebied ? Heeft het dan zin om dat teveel aan mensen nog te laten aangroeien ? ik weet het: de ondernemers vragen om de import van (liefst) goedkoop werkvolk om vacatures in te vullen. Maar in functie van wat ? In functie van een betere bevrediging van de behoeften van de bevolking ? Is er meer productie nodig om de mensen onderdak, voeding, kleding… te geven ? De enige echte reden voor het opvoeren van onze productie is de winst. De aanvoer van goedkope arbeidskrachten legt druk op de loonvorming. Dat houdt in dat de financiering van de sociale zekerheid die op dat loon is gebaseerd in gevaar komt. Is dat wat de poco’s willen ? Zijn ze dan echt ziende blind of willen ze niet zien dat ze met hun menselijkheid in de kaart van de rijken spelen en de welstand van de gewone mensen in gevaar brengen ?

In Vlaanderen moeten we geen mensen importeren, maar exporteren. Het wordt hoog tijd dat Vlaanderen weer zijn zonen (en dochters !) uitzendt voor een nieuwe kolonisatie. Maar ditmaal niet om de “verre” landen uit te buiten, maar om mee te werken aan de opbouw ervan. Het is duidelijk dat een van de belangrijke oorzaken van de migratie te vinden is in het feit dat zoveel landen eigenlijk schurkenstaten zijn die de rijkdom van het land totaal naar de corrupte machthebbers laten vloeien, zodat de bevolking in grote armoede blijft ploeteren. Een goed voorbeeld daarvan is Congo. Dit land is qua natuurlijke rijkdommen een van de rijkste ter wereld. Toch leven de Congolezen een erbarmelijk leven. Als die rijkdom de bevolking ten goede zou komen, zou er geen enkele nood zijn voor een Congolees om naar belgië te vluchten. Welnu, laat ons naar Congo gaan, daar Kabila een kopje kleiner maken, en vervangen door een voorlopige regering, geleid door belgen, liefst Vlamingen om het peil hoog genoeg te houden en niet te verzanden in een nieuw Wallonië. Laat ons daar een gedegen ambtenarij en onderwijs opbouwen, geleid door blanken. En laat ons er voor zorgen dat de rijkdom van het land wordt verdeeld onder de bewoners. Ja, ik weet het: de poco’s staan nu op hun achterste poten en schreeuwen: paternalisme ! Welja, het is paternalisme. En dan ? Liever decadente corruptie en mensonterende armoede ? Als onze inspanningen daar niet gericht zijn op eigen gewin, en als het duidelijk is dat dit slechts een tijdelijke overgang is, verkies ik dat paternalisme boven politiek correct gelul.

Overigens heeft Nagels gelijk: er moet echt iets gebeuren aan de groei van de wereldbevolking. Als die zo blijft stijgen zijn alle inspanningen voor het klimaat en milieu gedoemd om te mislukken. Ik heb de Vlaamse intellectuele goeroe Etienne Vermeersch altijd een blaaskaak gevonden. Maar in één zaak had hij gelijk: als we de wereldbevolking niet kunnen beheersen, gaat de boel om zeep. En er is een manier van geboortebeperking die bewezen heeft te werken: onderwijs. We hebben geen nood aan één kind programma’s zoals bij de Chinezen. We hebben zeker geen nood aan al dan niet stiekeme medische ingrepen. Overal waar de bevolking serieus geschoold is, daalt het aantal geboortes. 

Daar moeten we op inzetten. En daar kom ik terug op mijn vorig punt: we moeten overal in de armoewereld degelijk onderwijs gaan organiseren, zo nodig tegen de wil van de machthebbers in.

Dat onderwijs zal niet enkel de bevolkingstoename onder controle brengen, maar is ook een noodzakelijke voorwaarde om economische hulpprogramma’s efficiënt te maken. De liberalen willen handelsakkoorden afsluiten met de armoelanden om daar economische impulsen te geven. Die zijn natuurlijk op de eerste plaats goed voor de eigen winst. Maar, ongelooflijk maar waar, er zijn zeker ook goedmenende liberalen, en ze willen met die economische impulsen de welstand van de bevolking opkrikken. Maar nog eens: als het land in handen blijft van de corrupte elite, zal die welstand niet ten goede komen aan de bevolking, en zonder scholing zal ze zelfs gewoon niet verwezenlijkt worden, al was het maar omdat een echte democratie enkel mogelijk is met een geschoolde bevolking. Scholing is geen garantie voor democratie. belgië bewijst dat. Maar scholing is wel een noodzakelijke voorwaarde.

Kortom: er is nood aan creatief en durvend denken en doen. Alles wat nu gebeurt is lapwerk.

Maar ik maak me geen illusies: de politiek correcten hebben zich in een inferieur intellectueel cocon opgesloten. Ja de toestand is ernstig en hopeloos.

Maar, kapitalisten, niet getreurd: de derde wereldoorlog zal het kapitalisme redden, en het probleem van de overbevolking in één (veld)slag oplossen. Ben ik dan toch nog optimist !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *