De immigratie is geen oplossing

Grenzeloos

Echt linkse politiek staat pal voor de mensenrechten van vluchtelingen

Op de grens tussen Turkije en Griekenland bevinden zich duizenden mensen op de vlucht in een onmenselijke situatie, die deze week nog verder verslechtert. De inzet van traangas en geweervuur tegen mensen die een veilig heenkomen zoeken, terwijl de Europese Commissie zich als één blok achter de Griekse regering schaart, illustreert het morele failliet van de Europese politiek.

Echt links ? Voor mij is er slechts één echt links en dat is antikapitalistisch. Wat is er links aan de verdediging van de mensenrechten ? De mensenrechten zijn een puur individualistische en dus liberale aangelegenheid. Als de mensenrechten niet worden aangevuld met de rechten van de gemeenschap, hebben ze met links niets te maken. En bij die rechten van de gemeenschap gaat het over “onze” gemeenschap en “hun” gemeenschap. Niet toevallig botsen die rechten van de gemeenschap met de mensenrechten.

“Onze” gemeenschap heeft er recht op dat de samenhang en leefbaarheid van de gemeenschap niet wordt aangetast door een massale toevloed van mensen die niet zijn aangepast aan die gemeenschap, er niet in thuis horen, en waarbij er velen nooit aangepast zullen zijn omdat ze een vorm van de islam aanhangen die totaal niet compatibel is met de normen en waarden in onze gemeenschap. En, o cynisme, een vorm van de islam die totaal geen respect heeft voor de mensenrechten.  (Merk op dat ik voor éénmaal genuanceerd spreek en het niet over dé islam, maar over een vorm van de islam heb. Wens me proficiat daarvoor.)

Maar ook “hun” gemeenschap wordt geschaad door de migratie. Het kan toch niet zijn dat de meest dynamische mensen de gemeenschap in de steek laten ? Die mensen moeten niet naar hier komen, maar ginder de strijd voor een betere samenleving aangaan. Echt links zou hun wapens moeten sturen om de dictators te verdrijven en linkse staten te organiseren. Ja, ik weet dat dit cru klinkt, en misschien meen ik het niet zo letterlijk als ik het zeg, en wil ik enkel iets duidelijk maken door te overdrijven, maar als ik bedenk dat “rechts” wél wapens levert om die dictators aan de macht te houden, klinkt mijn overdrijving niet meer zo overdreven. 

Nu ben ik nog braaf als ik zeg dat “rechts” wapen levert, want het zogenaamde linkse Wallonië dat eigenaar is van een wapenfabriek, levert ook overal wapens aan wie ze kan betalen, en dat zijn geen linksen. Wanneer ga ik eens lezen dat Wallonië gratis wapens heeft geleverd aan de linksen in de corrupte landen ?

Ja natuurlijk ben ik nu een oorlogsstoker, en als er overal oorlogen uitbreken, is er weer reden voor mensen om op de vlucht te slaan. Maar nog beter die “linkse” oorlogen, dan de oorlogen van nu die allemaal “rechtse” oorlogen zijn, in dienst van de kapitalisten.

Neen, ik ben voor vrede, en ik droom van geweldloos verzet. Maar denk je dat geweldloos verzet iets zou uitgehaald hebben in het Duitsland van Hitler ?

Israël is gesticht vanuit de basisidee dat de Joden de fout hebben gemaakt om zich niet met geweld te verzetten tegen Hitler, en dat ze die fout niet meer zullen maken. Daarom wordt iedere aanval van de Palestijnen onverbiddelijk met erger geweld beantwoord. De zionisten hebben in zowat alles ongelijk. Maar niet daarin. 

Nu weet ik ook wel dat gewelddadig verzet niet altijd een oplossing brengt. De communisten hebben in Duitsland geprobeerd om Hitler met geweld te bekampen. Ze hebben de strijd verloren, maar dat kwam omdat Wallonië hen niet genoeg wapens heeft geleverd.

Terug naar het artikel op Grenzeloos en de migranten. Grenzeloos stelt de mensen die samendrommen aan de grenzen van Europa voor als “vluchtelingen”, mensen die de status van vluchteling hebben volgens de conferentie van Genève. Dat is een leugen. Je kan altijd over cijfers discussiëren, maar ongeveer 80% van die mensen, zijn geen vluchtelingen, maar migranten, op zoek naar een beter leven. Ze hebben dus géén recht op asiel.

Als je daarbij bedenkt dat de meeste echte vluchtelingen totaal niet de bedoeling hebben hebben om ooit terug te keren naar hun land, wil dat zeggen dat ze hier zouden binnenkomen als vluchteling, en eenmaal aanvaard, zouden transgenderen van vluchteling naar immigrant. Daar is toch wat over te zeggen.

Overigens moet die conferentie van Genève toch ook eens opnieuw bekeken worden. Want die conferentie is historisch gebonden aan de toestand in Europa na de tweede wereldoorlog. Dat historische aspect blijft, ook als de conferentie wereldwijd is opgevat. En die toestand in Europa en de oorlogen waarmee we nu te maken krijgen zijn totaal anders dan na de tweede wereldoorlog. De conferentie van Genève is opgevat in functie van vluchtelingen die naar nabije veilige streken zijn gevlucht, en die wél de intentie hadden om zo vlug mogelijk terug te keren. Nu hebben we te maken met mensen die van de andere kant van de wereld naar Europa willen komen, en die niet willen terugkeren. De toepassing van de conferentie van Genève na de tweede wereldoorlog was realistisch haalbaar. De eisen die de toepassing van de conferentie nu stellen, zijn totaal niet te verwezenlijken.

Ja, en dan kan je blijven lullen over mensen die in de miserie zitten. Natuurlijk moeten die mensen geholpen worden. Natuurlijk is de toestand in die kampen onhoudbaar. En natuurlijk moeten we alle begrip hebben voor mensen die een land ontvluchten dat hen geen hoop geeft op een menselijk leven. Maar de oplossing ligt niet in een massale volksverhuizing naar Europa.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *