De Wael, dirigent van het orkest op de Titanic

VRT NWS

Wordt er sluw een Vivaldi-netwerk geweven?

Politicoloog Carl Devos: “Die nieuwe regering krijg je niet zomaar weg” Minderheidsregering-Wilmès krijgt voor enkele maanden steun (en volmachten) van oppositie om coronacrisis aan te pakke

In het Laatste Nieuw is de titel: 

Politicoloog Carl Devos haalt snoeihard uit naar politiek akkoord: “Vreselijk cynisch, politiek bedrog”

Vooreerst dit: Devos is alle behalve een aanhanger van de Vlaams nationalisten, en staat bekend om zijn socialistische sympathieën. Dat maar om te zeggen dat als hij zo cru is voor deze “regeling”, er toch wel iets aan de hand moet zijn.

Maar ja, dat krijg je als je iemand als Patrick De Wael de kaarten in handen geeft. Hij zegt het zelf over zijn misgeboorte: nood breekt wet. In dit geval de wet van de democratie. De Wael is een van smerigste opportunistische, cynische machiavellisten die in de huidige politieke meute rondstruinen, en dat wil dus wat zeggen. Hij is natuurlijk intelligent, maar ook niet vies van wat gelieg en bedrog om zijn doel te bereiken. In dit geval is dit doel de redding van het koninklijk profitariaat, en dienstverlening aan het belgische grootkapitaal. Vergeet niet dat hij een liberaal is en dus met dat grootkapitaal verbonden. Niet voor niets is bij zijn regeling dan ook de macht in handen gebleven bij de MR en de VLD. De cd&v hangt er zo maar wat machteloos bij te bungelen. En met de liberalen aan de macht, zullen de belangen van het belgische grootkapitaal in deze, ook financiële, coronacrisis zeker enthousiast behartigd worden. En als de belangen van het grootkapitaal behartigd worden, betaalt de gewone man.

Misschien moeten de nep linkse idioten die deze Wilmès II toejuichen, daar toch eens aan denken. Maar ja, ik maak me geen illusies: hun rabiaat belgicisme doet hen hun linksigheid vrolijk vergeten.

Naast dit fundamentele aspect dat bij mijn weten tot nu toe door niemand is aangehaald, (waarom niet ? ) is er natuurlijk ook nog het politieke aspect dat de democratie heet. En ook dat wordt vakkundig onder de mat geveegd, al sinds de laatste verkiezingen.

Wil iemand me eens uitleggen hoe het in een democratie mogelijk is dat de grootste partij van het land en in het landgedeelte van de meerderheid van de bevolking, op geen enkel ogenblik aan bod is gekomen bij de vorming van een nieuwe regering ? In een normale democratie zou de koning als eerste stap aan De Wever gevraagd hebben om een nieuwe regering te vormen. Maar dat heeft de koning niet gedaan, en niemand heeft hem op dit democratisch deficit aangevallen. Nochtans zijn de Saksen-Coburgs er om berucht dat ze wel eens de democratie aan hun laars durven lappen als die niet in hun kraam past.

Het is al begonnen bij de stichting van dit onland waarbij Leopold I lang heeft geaarzeld om het koningschap te aanvaarden omdat hij het democratische gehalte van de grondwet verfoeide. 

Over de massamoordenaar Leopold II moet ik het niet hebben. Hij zat de belgische ministerraden voor en vond de grondwet maar iets ambetants. Tussen haakjes: Louis Michel, de vader van Charles, ex-premier en nu president van Europa vindt Leopold II zowat het grootste genie uit de belgische geschiedenis. De familie Michel heeft dan ook grote belangen in Congo, in voortzetting van de politiek van het zwarte handjes kappen. 

Leopold III stond er om bekend dat hij systematisch het democratisch functioneren afremde om zijn eigen visies door te drukken. Dat was ook niet verwonderlijk, want hij was een bewonderaar van de Nieuwe Orde van Hitler. 

Boudewijn weigerde de abortuswet te ondertekenen zodat Wilfried Martens een hoogstandje van democratisch bedrog moest verzinnen om het koningshuis te redden. 

Albert II stond er om bekend dat hij systematisch bij regeringsvormingen er alles aan deed om de franstaligen meer macht te geven. 

En nu dus Philippe de koninklijke hark. Alhoewel, soms denk ik dat het ook om chronische constipatie kan gaan.

En zo herhaalt de geschiedenis zich. Democratisch gezien zouden nieuwe verkiezingen aangewezen zijn. Die zouden gewonnen worden door het vlaams blok en dat zou me niet blij maken, maar het is niet mijn schuld dat de politieke partijen, de franstalige op kop met de Vlaamse linksen als nuttig idiote bondgenoten, er zo ’n rotzooi van gemaakt hebben dat iets zo verderfelijk als het vlaams blok plots betekenisvol wordt.

De eerste reden waarom ik het vlaams blok niet aan de macht wil zien komen, is natuurlijk dat die partij zelf niet democratisch is. Ik kan hier maar moeilijk aan anderen verwijten dat ze de democratie verkrachten, en dan zelf een niet-democratische partij aan de macht willen. 

Ik wil ook zeker geen Duitse vooroorlogse toestanden die Hitler via democratische verkiezingen aan de macht hebben geholpen.

De derde reden waarom het Vlaams blok niet aan de macht mag komen, vind ik in mijn linkse overtuiging dat een onafhankelijk Vlaanderen niet zo maar de Waalse werkmens in de steek mag laten. Na de onafhankelijkheid moet er zeker nog een aantal jaren een mechanisme van persoonlijke solidariteit blijven bestaan, waarbij wel de PS buitenspel moet worden gezet en het geld rechtstreeks naar de mensen moet gaan. Als het vlaams blok de scheiding moet regelen, zal daar geen sprake van zijn.

En dus zitten we nu in een situatie waarbij de democraat in mij moet pleiten voor verkiezingen die de democraat in mij niet wil.

Er is nochtans een simpele oplossing (alhoewel de uitvoering natuurlijk niet simpel zal zijn): laat de twee grootste partijen van de twee landsgedeelten een regering vormen, met zoveel mogelijk steun van de andere democratische partijen, met als hoofdopdracht een ordentelijke splitsing van dit onland. In zo ’n geval is het feit dat er geen verkiezingen zouden zijn, democratisch volledig correct, en gebeurt wat vroeg of laat toch zal gebeuren: het einde van belgië, maar met als groot voordeel dat het zal gebeuren zonder de fascisten. 

Maar ja, dat wil de koninklijke hark niet, net zo min als zijn kapitalistische vriendjes. En dus wordt er in de belgische politiek (nog meer dan anders) schandalig en praktisch openlijk gelogen en bedrogen door de PS-top, gesteund door een Vlaamse liberaal die het orkest op de Titanic dirigeert.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *