Ik hou van racisten

Doorbraak

Darya Safai

Zit racisme in het DNA van de Vlaming?

Samen blijven bouwen aan een warm en inclusief Vlaanderen

Racisme in het DNA van de Vlaming? Niet in mijn ervaring. Als ik sommige commentaren mag geloven, zou racisme ingebakken zitten in de Vlaamse volksaard. Niets is echter minder waar! Wij wonen hier nu twintig jaar en de Vlamingen die wij hebben leren kennen, waren vriendelijke, openhartige mensen. Ze gunden ons alle kansen om hier een nieuw leven op te bouwen

Darya Safai is gevlucht uit Iran, en parlementslid voor de n-va. Is dat relevant ?

Een antiracist kan niet beweren dat racisme in het DNA van de Vlaming zit, want dat is racisme tegen het Vlaamse ras. De Vlaamse mens is niet racistischer dan de zwarte mens. Of wil er iemand beweren dat er geen racisme bestaat bij zwarten ? Dat zou dan positief racisme tegenover de zwarten zijn, zoals Hitler naast het negatieve racisme tegenover de Joden, ook een positief racisme over het superieure Arische ras verspreidde.

Antiracistische idioten hebben het over institutioneel of structureel racisme. Wikipedia zegt daar over: Institutioneel racisme (ook bekend als structureel racisme, staatsracisme of systemisch racisme) is rassendiscriminatie door overheden, bedrijven, religies of onderwijsinstellingen of andere grote organisaties met de macht om het leven van veel individuen te beïnvloeden.

Wie heeft de antiracistische idioten het woord structureel racisme in de mond gelegd ? Om zo ’n woord te gebruiken, moet je al wat letters gegeten hebben. Je mag dan verwachten dat zo iemand ook weet waar hij het over heeft. Welaan dan: als hij het weet, liegt hij, want je kan onmogelijk beweren dat er structureel racisme is in Vlaanderen.

Net zoals de grote meerderheid van de zwarte betogers tegen racisme in Vlaanderen, is Darya het levende bewijs dat er geen institutioneel racisme is in Vlaanderen. Bij mijn weten is aan geen enkele zwarte bij ons de toegang tot het onderwijs ontzegd. Niemand is uitgesloten geweest van de sociale zekerheid. Ik denk niet dat je kan beweren dat de sterftecijfers bij de zwarte bevolking hoger liggen omdat ze geen toegang had tot artsen of ziekenhuizen.

Is er racisme in Vlaanderen ? Ja, natuurlijk. En er is er te veel. Maar als er één manier is om dat racisme te verergeren, dan zijn het de betogingen. Ook de vreedzame. Want buiten een kleine groep ideologisch overtuigde racisten is het zogezegde racisme in Vlaanderen geen kwestie van kwade wil, maar van zwakheid. Je maakt zwakke mensen niet sterker door hen uit te schelden. Als ik die betogers bezig hoor, dan is een weduwe die weigert te verhuren aan zwarten een slecht mens. Waar zijn we mee bezig ?

Als linkse wil ik opkomen voor de zwakkeren. Welaan dan: ik kom op voor racisten.

Na zo ’n uitspraak word ik zeker in het kamp van het vlaams blok geduwd. Als er iemand het vlaams blok haat, ben ik het. Ik spreek niet voor niets nog altijd over het vlaams blok, en niet over het vlaams belang omdat het woord blok veel duidelijker het fascistische karakter van die partij aangeeft. Kijk naar de documentaire film van Leni Riefensthal “Triumph des Willens” over het nazi congres in Neurenberg, en je begrijpt wat ik bedoel: de menigte staat er opgesteld in “blokken” per landstreek. Het vlaams blok ziet zichzelf daar ook opgesteld als blok uit de Duitse landstreek Vlaanderen. Overigens schrijf ik niet voor niets vlaams blok met kleine v en kleine b; net zoals ik dat doe met de kleine b van belgië.

Maar het is niet omdat ik het vlaams blok haat, dat ik vlaams blokkers moet haten. De overgrote meerderheid van de mensen die bij de verkiezingen het blok groot hebben gemaakt, stemden daarvoor niet voor het blok. Zijn ze plots in vier jaar tijd ideologische nazi’s geworden ? Neen, het zijn angstige mensen die het gevoelen hebben dat ze de ingewikkeldheid van onze tijd en samenleving met daarbij een oncontroleerbare globalisering en problemen als de multiculturele samenleving en de migratie niet aankunnen. Dat gevoelen is diffuus. Je kan er geen duidelijke hand op leggen. Maar het is er. En dus vluchten de mensen naar een partij die inspeelt op dat gevoelen. Ook al omdat ze zich in de steek gelaten voelen door de andere partijen. Ik word er ziek van als ik moet vaststellen dat links enkel oog heeft voor materiële noden – zeg maar “geld” – van de mensen, en geen enkel begrip toont voor de sociaal-psychische noden.

Om het concreet te maken: in tijden als deze willen de mensen een sterke politie om de veiligheid te waarborgen. De zogenaamde antiracisten en links in het algemeen vallen de politie aan en zijn dan verbaasd dat de mensen naar een partij gaan die de politie verdedigt. Ze zijn niet enkel verbaasd, maar zelfs verontwaardigd. Daarmee ont-waarden ze zichzelf. Het gaat er dan zelfs niet om of de vraag van de mensen naar een sterke politie terecht is… Het gaat om de vraag van de mensen.

En ja, ik ben ze ook al tegengekomen op facebook: de mensen die dan de goorste uitspraken doen over “die anderen”. De agressiviteit druipt er zo van af. Maar ik vraag nu heel nederig de toestemming om mensen te vergelijken met honden. En dan zie ik angst-bijters. Natuurlijk zien die er niet angstig uit. Ze verbergen hun angst juist achter hun agressiviteit. Maar denk je nu echt dat je die agressiviteit wegneemt door het beest nog meer angst aan te jagen ?

Linksen pleiten voor straathoekwerkers om de problemen met de jongeren in Molenbeek op te lossen. Wel, ik denk dat bij een racistisch discriminerend vrouwtje dat een huis verhuurt, een nieuw soort straathoekwerker meer kans van slagen heeft dan praktijktesten, en zeker dan die straathoekwerker in Molenbeek.

Of nog: steun de politie; versterk de aanwezigheid van politiemensen op straat, zeker in moeilijke wijken. Politiemensen die zich concreet gesteund weten zullen minder nood hebben aan machisme. En zet tegelijkertijd in op betere mentale en psychologische opleiding van die politiemensen. Dat zal meer opleveren dan heel dat antiracistisch gekrijs.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *