De strijd tegen extreem-rechts

De Wereld Morgen

Thomas Decreus

Liz Fekete: “Binnen politie heerst welkomstcultuur ten aanzien van extreem rechts”

Peiling na peiling klopt het Vlaams Belang af als grootste Vlaamse partij. Trump betwist nog steeds de uitslagen van de Amerikaanse verkiezingen terwijl witte milities als de Proud Boys regelmatig kleine veldslagen uitvechten met anti-fascistische betogers in de straten. Voeg daar nog coronamaatregelen aan toe die een ongeziene macht verlenen aan politie- en veiligheidsdiensten en het wordt moeilijk om geen parallellen te zien met een donkere periode zoals de jaren dertig van vorige eeuw

Een artikel waarin de basisstelling juist is. Binnen de belgische politie is er zeker een sterke aanwezigheid van fascisten – zo niet van mensen die ideologisch fascist zijn – dan toch van mensen die fascistisch reageren op de toestanden en een mensbeeld hanteren waarin inderdaad racisme en discriminatie hun plaats hebben.

Ik heb geen weet van geplande infiltratie, bijvoorbeeld van uit het vlaams blok in de politiediensten of private bewakingsfirma’s. Maar het zou me niet verwonderen. Dat er binnen het vlaams blok, groepen zich voorbereiden op straatgeweld is al lang een vaststaand gegeven. Al in de jaren zeventig stuurde de Vlaamse Militanten Orde jongens naar de para-commando’s om daar een degelijke opleiding 🙂 te krijgen. Dat deed overigens ook Amada dat zijn leden ook trainde in Japans stokvechten. Neen, ik ben er zeker van dat dit soort praktijken niet meer bestaat bij de PVDA. Maar binnen het vlaams blok is de traditie van militaire trainingskampen zeker niet verdwenen.

Ik hou mijn hart vast: wat als het vlaams blok bij de volgende verkiezingen een bijna absolute meerderheid zou halen ? Je kan er vergif op innemen dat een aantal N-VA-ers dan overlopen. Een eenzijdige Vlaamse onafhankelijkheidsverklaring wordt dan een mogelijkheid. belgicistisch protest zal dan zeker door de fascisten met geweld beantwoord worden. Een samen gaan van fascistische politiemensen, private veiligheidsagenten, vlaams blok-knokploegen zal dan tot ongeziene en levensgevaarlijke toestanden leiden. Moest het belgicistische verzet dan vooral vanuit Wallonië komen, zullen een aantal mensen die nu  nog gematigd Vlaams zijn radicaliseren…

Niemand kan zeker zijn van zo ’n scenario. Van mij mag je denken dat het niet waarschijnlijk is. Maar zeker is wel dat er mensen zijn die hier van dromen en er aan werken om het waar te maken.

Ondertussen stoot ik op facebook voortdurend op mensen die de N-VA en het vlaams blok over één kam scheren, en nog erger: hun pijlen vooral op de N-VA richten, niet beseffend dat de N-VA in tegenstelling met het vlaams blok naar Vlaamse onafhankelijkheid streeft op een vreedzame en democratische manier. Ze weigeren te zien dat elke verzwakking van de N-VA een versterking is van het vlaams blok. Wie de N-VA verlaat, zal niet naar een van de klassieke partijen gaan, maar naar het vlaams blok. 

Voor de zoveelste maal krijgen we hier te maken met de verpletterende verantwoordelijkheid van de politiek correcten die in naam van waarheid en goedheid de boel verkloten.

Maak ik nu reclame voor de N-VA ? Natuurlijk niet. Buiten haar strijd tegen belgië is het mijn partij niet. En ik verwacht niet dat andere partijen en de aanhangers van die partijen de N-VA sparen. Maar laat de kritiek a.u.b. “normaal” zijn. Socialisten hebben kritiek op liberalen en andersom. Laat a.u.b. de kritiek op de N-VA zich op hetzelfde niveau bewegen, en stop de huidige hetze tegen de N-VA. Ze is contraproductief. 

Ik heb het eerder al gezegd: belgicisten hebben recht van bestaan, en dat ze ijveren voor het voortbestaan van dit onland is dus ook hun goed recht. Maar als ze in hun ijver de ergste vijand versterken en de weg naar democratische besluitvorming – al dan niet leidend tot het afvoeren van de koninklijke hark en zijn wingewest – afsluiten, zijn ze niet enkel dom, maar ook misdadig.

De in het artikel geïnterviewde Liz Fikete is in hetzelfde bedje ziek als ze de politievakbonden aanvalt omdat die hun politiemensen verdedigen tegen de houding van een bende ontspoorde jongeren, vooral in Brussel.

Daarover allereerst dit: als jongeren ontspoord geraken, is dat altijd ook hun eigen verantwoordelijkheid. Maar niet enkel de hunne: ze groeien op in omstandigheden die de verkeerde keuzes bevorderen. Die omstandigheden zijn niet hun schuld, maar wel van de kapitalistische samenleving waarin ze opgroeien. Maar daar wil ik hier niet op doorgaan.

Waarom begint Fikete niet met toe te geven dat het geweld tegen de politie reëel is ? Neen, ze is zelfs zo intellectueel oneerlijk dat ze uit twee twijfelachtige verklaringen van politiemensen insinueert dat alle schuld bij de politie ligt.

Als dat politiegeweld reëel is – het is er ook tegenover hulpdiensten en brandweer ! – dan hebben de vakbonden gelijk en moeten die politiemensen beschermd worden. Maar wat doet Fikete: ze laat die mensen in de steek. Wat doet een goedmenende politieman die al enkele malen klop heeft gekregen als hij vast stelt dat links hem in de steek laat ? Hij geeft zijn collega die al langer fascist is gelijk.

In Brussel lopen nog al wat linkse politici rond die de beste propagandisten zijn voor het fascisme binnen de Brusselse politie.

Ik steun volledig de strijd tegen het fascisme, tegen racisme en discriminatie. Maar waarom blijft links altijd maar opnieuw dezelfde fout maken en weigert het in zijn goedbedoelde maar domme ijver om de zaken te zien zoals ze zijn en bereikt daarmee het tegengestelde van wat het beoogt ? Is het echt onmogelijk om tegen het fascisme te strijden als je toegeeft dat er ontspoorde jongeren zijn die de politie aanvallen ? Waarom moet ik als linkse steeds over “links” spreken om er kritiek op te geven ? Dit “links” is voor mij niet meer links. Het is nep links. Het is de club van de nep linkse politiek correcte nuttige idioten.  En ze boycotten mijn strijd tegen het kapitalisme en voor een echt menselijke samenleving.

 

 
 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *