De naïviteit van de linkse idealist

Doorbraak

Michael Domen

Lumumba moest sterven van België

‘Als ik morgen sterf, dan is het omdat een blanke een zwarte bewapend zal hebben’, zei Lumumba enkele maanden voor zijn dood. Helaas, het bleken profetische woorden. Vandaag exact 60 jaar geleden werd Patrice Lumumba, de eerste democratisch verkozen premier van Congo, vermoord

Dit artikel is veel te braaf. 

De Standaard van 16/11/2001:

26 oktober: koning Boudewijn krijgt een brief onder ogen van de Belgische majoor Guy Weber, de militaire raadgever van Tshombe. Weber meldt hierin dat Tshombe een zeer geslaagde ontmoeting met Mobutu heeft gehad. ,,Complete neutralisering (en indien mogelijk fysiek) van Lumumba”, schrijft Weber, die de koning via een parallel circuit op de hoogte hield van de gebeurtenissen in Congo.

Boudewijn was persoonlijk nauw betrokken bij de affaire Katanga. Dat is ook normaal: het ging om het familiefortuin.

Die Weber had speciale betrekkingen met het koningshuis. Hij is later uit dankbaarheid voor bewezen diensten aide de campagne geworden van de afgezette koning Leopold. Nauwer kunnen betrekkingen niet zijn. De brief van Weber aan Boudewijn bevestigt dat de beslissing om Lumumba te liquideren door de samenwerking van Tshombe en Mobutu uitvoering kan krijgen. De rechtstreekse betrokkenheid van Boudewijn gaat niet enkel over de zaak Katanga, maar ook over de moord op Lumumba.

De hele zaak draait rond de financiële belangen van het koningshuis en het belgische grootkapitaal bij de erts ontginning in Katanga, dat deel uitmaakt van Oost-Congo. Ja, het Oost-Congo waar nu gevochten wordt en waar nog altijd ertsen worden ontgonnen door belgische ondernemers die banden hebben met het koningshuis. Denk aan Forrest die via zijn hulpje Pierre Chevalier dan weer banden heeft met Verhofstadt. Ook de familie Michel (leider van Europa en zijn broer nu in vivaldi) heeft belangen in Oost-Congo, net zoals de familie De Croo.

Als je het woord belgië leest, gaat het niet over jou en mij, maar over het koningshuis en die financiële belangen.

De zaak is simpel: Lumumba wilde dat de opbrengst van de erts ontginning naar Congo en de Congolezen ging in plaats van naar het koningshuis en het belgische grootkapitaal (Société Générale, Union Minière, nu Umicore). Hij wilde dus die mijnen nationaliseren.

Het antwoord van belgië was de organisatie van een onafhankelijkheidsbeweging in Katanga met Tshombe als stroman. Raar land dat belgië: het wilde eigenlijk niet weten van de Congolese onafhankelijkheid en verzet zich met hand en tand tegen de Vlaamse onafhankelijkheid, maar heeft wel zelf in naam van de vrijheid de onafhankelijkheid van Katanga georganiseerd. De media van die tijd hebben dat spel toen, zoals altijd, in dienst van de koning enthousiast meegespeeld. Ik herinner me dat ik als kind begaan was met de vrijheid van die arme negerkes van Katanga. Tshombe werd ons afgeschilderd als een vrijheidsheld.

Na de moord op Lumumba was er voor de belgische rijken geen nood meer aan een onafhankelijk Katanga en hebben ze Tshombe laten vallen.

Daarna heeft Tshombe nog even een rol gespeeld in de warrige Congolese binnenlandse politiek en is hij korte tijd eerste minister geweest. 

Een andere Belg die belangrijk was in de begindagen van het onafhankelijke Katanga was Robert Rothschild, voormalige kabinetschef van Minister van Buitenlandse Zaken Paul-Henri Spaak. 

Mag ik er aan herinneren dat belgië in feite gesticht is door de bankiersfamilie Rothschild om haar Europese financiële belangen te beschermen. De Rothschilds hebben toen hun persoonlijke vriend Leopold aangesteld tot koning met een contract dat hen toeliet om belgië als financieel wingewest te exploiteren via de rente op leningen die Leopold en de belgische stichters van het land hadden gekregen om die stichting te financieren. In de tijd van de onafhankelijkheid van Katanga hadden de Rothschilds dus nog altijd hun pionnen bij de belgische regering. Wees er maar zeker van dat dit nu nog zo is.

Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid  bezit de familie Rothschild vijf keer zoveel als de acht rijkste mensen ter wereld  samen.       

Wanneer het geschatte vermogen  $ 490.000.000.000.000.000 (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie “de Rothschild” onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere burger 70 miljoen dollar ontvangen.

Ook grappig: we hebben in Vivaldi als staatssecretaris voor de relancepolitiek Thomas Dermine, vroeger hoofd van de studiedienst van de socialisten, maar daarvoor in dienst van Mac Kinsey. Mc Kinsey is het meest extreem kapitalistische adviesbureau dat bedrijven die grote winsten maken adviseert om toch te reorganiseren (lees werkvolk ontslaan) om nog meer winst te maken. Mc Kinsey is niet vreemd genoeg ook verbonden met de Rothschilds. Dat zegt al genoeg. Maar die Thomas Dermine is ook lid van The Trilateral Commission(TLC)

Deze commissie is opgericht door Zbigniew Brzezinski en David Rockefeller in 1973. Volgens David Gyatt is het de Bilderberg groep in een ander kleedje. Ze wordt dikwijls vernoemd samen met de Bilderberg groep en de Raad voor Buitenlandse betrekkingen (USA) … Haar invloed in de wereld van de “deep politics” mag niet onderschat worden  (Eigen vertaling)

“Deep politics “ gaat over deep states: clandestiene groepen die controle proberen te krijgen over de publieke overheden van een staat (de regering).

De leden van zo ’n groep worden”deep politicians” genoemd. Deze politiekers organiseren deep events. Zo ’n deep event kan een moord zijn.

In de Katanga affaire kan je twee moorden tot de deep events rekenen: de moord op Lumumba en de moord op Dag Hammerskjold de secretaris-generaal van de Verenigde Naties die probeerde te bemiddelen in de strijd tussen Katanga en Congo.

En zo weten we dat er minstens één “deep politician” in onze regering zit. Laat het duidelijk zijn dat die club van deep politicians er niet is om de belangen van de arbeiders te verdedigen. Ze heeft slechts één doel: de belangen van het grootkapitaal. Die politicus is een feitelijk kopstuk van de Waalse socialisten. Denk daarbij ook terug aan de Rothschild in het kabinet van de grote socialist Spaak. Wil er nu nog iemand de band tussen de Waalse socialisten en het grootkapitaal ontkennen ?

Ik heb echt medelijden met de oprechte linkse idealisten die denken dat ze belgië moeten verdedigen omwille van de solidariteit van Vlaanderen met het PS-Wallonië.

Oh Dierbaar belgië, oh heilig land land der va-adren… voor vorst, voor vrijheid en voor recht… tetteketet

PS Ook Mark Eyskens is lid van de Trilateral Commission.

https://wikispooks.com/wiki/Trilateral_Commission https://wikispooks.com/wiki/Deep_state

https://wikispooks.com/wiki/Deep_event

https://wikispooks.com/wiki/Deep_state_actor

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dag_Hammarskjöld

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *