De boel staat op ontploffen

Doorbraak

Alexander van der Meer

Witte man, uw tijd is voorbij!

Camélia Jordana en Joe Biden: twee zielen, één gedachte… ‘Als ik een man was, zou ik om vergiffenis vragen. Want in het collectieve onderbewustzijn zijn witte mannen verantwoordelijk voor al het kwaad op aarde.

Ik ben een blanke man en ik ben daar niet fier op. Dat ik daar niet fier op ben heeft niets te maken met de misdaden van de blanke man, maar met het feit dat ik er geen verdienste aan heb…

Ja, bende nep linkse politiek correcte nuttige idioten, begin nu maar te huilen dat ik nogal durf door de indruk te geven dat het een verdienste zou kunnen zijn om een blanke man te zijn.

Wel, dat kan natuurlijk geen verdienste zijn omdat ik er niets kan aan doen dat ik een blanke man ben. 

Overigens denk ik wel dat blanke mannen verdienste hebben aan de beschaving zoals die zich nu voordoet en waarin mensenrechten verworven rechten zijn. Eén zaak is zeker: als je de landen waarin de blanke man dominant is, vergelijkt met de landen waarin de zwarte man dominant is, dan zie ik toch meer “blanke” landen waarin de mensenrechten gerespecteerd worden, dan “zwarte” landen. Maar ja, dat in Congo de mensenrechten niet van tel zijn, is natuurlijk de schuld van belgië. Overigens zie ik geen massale terugkeer naar Congo vanuit de Matongéwijk om in Congo te ontsnappen aan de discriminatie door de blanke belgische man.

Waar zijn we mee bezig ? 

Merk overigens op dat ik weiger om mezelf een witte man te noemen. Ik ben niet wit, net zoals de meeste zwarten niet zwart zijn. Maar als de zwarten zichzelf foutelijk toch zwart willen noemen, is dat hun zaak. En voor mijn part mogen ze mij wit noemen – iedereen heeft recht op zijn eigen dwaasheid – maar ze kunnen mij niet verplichten om me wit te noemen. Tegenwoordig zijn er mensen die me er op aanvallen dat ik mezelf blank noem. Dat doen natuurlijk zwarten, maar ook blanken. Nu, mij maakt het niet uit. Ik ben geen racist. Maar…

En wat is me dàt met die geslachtelijkheid ? Beseffen de feministen wel dat ze het feminisme verraden door er de nadruk op te leggen dat ze even goed man kunnen zijn, als ze dat willen ? Want hoe wil je opkomen voor de rechten van vrouwen als ze niet meer vrouw willen genoemd worden ? Feminisme bouwt op de aanvaarding van het verschil in zijn en vecht tegen de afwijzing van onrecht op basis van dit zijn. De hele heisa rond “ik ben hij/zij” betekent het einde van het feminisme.

Nu wil ik wel meedenken. Dan neem ik aan dat het feminisme overbodig wordt als het onderscheid tussen man en vrouw wegvalt. Als er geen mannen of vrouwen meer zijn, is er ook geen discriminatie meer tegenover een van de twee. Maar waarvoor is het nodig als er geen discriminatie is als ze wél onderscheiden bestaan ? En ze bestaan onderscheiden.

Nu wordt er geëist dat op de identiteitskaart het geslacht niet meer wordt vermeld. Het zou niet relevant zijn. Maar dient een identiteitskaart niet om iemands identiteit vast te stellen ? En gaat het daarbij dan niet om uiterlijke kenmerken ? Daarvoor dient toch die foto ? En is vrouwelijkheid of mannelijkheid niet een normaal gemakkelijk vast te stellen kernmerk dat al dadelijk de helft van de mensheid uitsluit en zo de herkenning vergemakkelijkt ?

Er zijn zaken waarbij het geslachtelijk onderscheid niet relevant is. Er zijn zaken waarbij dit wel zo is, zoals bij de identiteitskaart. Het is ook relevant bij, bijvoorbeeld bepaalde sportdisciplines, zoals Alexander van der Meer op Doorbraak aangeeft. Het komt er op aan om op een eerlijke manier die relevantie vast te stellen. Wie die relevantie totaal ontkent, slaat door.

Dàt is een van de grote problemen waar we in deze tijd mee kampen: de wereld slaat door. Of liever de politieke correctheid slaat door. Dat doorslaan leidt tot polarisatie. Het maakt dialoog onmogelijk. Het vertrekt van een onomstootbaar eigen gelijk en, misschien nog wel het ergst: het leidt tot minachting en in beschuldigingstelling van iedereen die niet mee stapt met de politieke correctheid. Politieke correctheid is een vorm van fascisme. Het verdeelt de wereld in twee kampen: de goeden en de slechten.

Trump heeft veel kwaad gedaan. Hij heeft veel meer kwaad dan goed gedaan. Zijn balans is zeer negatief. Maar heeft hij niéts goed gedaan ? Ik zou zo niet direct kunnen zeggen wat hij wél goed heeft gedaan, maar het is weinig waarschijnlijk dat hij  niéts goed heeft gedaan. Welnu: dat hij iets goed heeft gedaan mag je niet meer zeggen, want dan ben je… Ja, wat ben je dan ? In ieder geval ben je dan verwerpelijk.

De wereld slaat door. Hoe komt dat ?

Ik denk dat de politieke correctheid een vorm van wanhoop is. De wanhoop van de mensen die een betere wereld willen en beseffen dat die niet in handbereik ligt. Dan verkrampen ze, krijgen stuiptrekkingen en slaan wild om zich heen.

Daarmee komen ze op hetzelfde spoor als de fascisten en de communisten. Ik heb het nu niet zozeer over de ideologen, maar over de volgelingen. Ook zij zijn mensen die het niet meer zien zitten en dan maar wegvluchten in extremen.

We leven in een wereld van alles of niets.

Onze samenleving is te ingewikkeld geworden voor de gewone mensen. Op alle vlakken. De technologische evolutie gaat razendsnel. Iedere vernieuwing vraagt tijd zodat de mens leert hoe daarmee om te gaan in een samenleving. (Bekende Vlamingen en kinderen die foute foto’s op internet zwieren.) Die tijd krijgen de mensen niet. Hetzelfde geldt voor de medische wetenschap (de gezondheid van foetussen). Maar ook de exponentiële groei van productie en rijkdom die niet verdeeld wordt, met de concentratie van rijkdom. 

Nu wordt de mensheid geconfronteerd met de nieuwe uitdaging van het virus. Het is wachten op de variant die bestand is tegen het vaccin… Als we pech hebben is er de eerstvolgende jaren geen post-corona meer.

Dit is een wereld die op ontploffen staat.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *