belgië wil een wereld vol kernwapens

Uitpers

Ludo De Brabander

NAVO voert campagne tegen VN-verbodsverdrag nucleaire wapens

Op 22 januari is een Verdrag inzake het Verbod op Kernwapens in werking getreden. Cambodja gebruikte de dag om zich als 52e land aan te sluiten. België hoort niet bij de landen die hebben geratificeerd. De NAVO zet ongemeen veel druk op haar lidstaten om niet aan de ‘nucleaire verplichtingen’ te verzaken

Is dat niet mooi ? De kerncentrales moeten sluiten wegens gevaarlijk. Maar de bommen mogen blijven liggen.

Nog altijd wordt Willy Claes door de VRT geregeld opgevoerd als gewaardeerd specialist. Hij is afgezet als secretaris-generaal van de Navo, betrokken bij een financieel schandaal en persoonlijke vriend van Albert Frère (ondertussen overleden) die zich verrijkt heeft op kap van de belgische belastingbetaler en door chantage van de top van de Parti Socialiste, die overigens nog altijd van het ene corruptieschandaal in het andere sukkelt. Maar dat deert de VRT niet.

Overigens: die Willy Claes was een socialist. Eigenlijk zegt het alles over het belgische socialisme. Tegenwoordig is de nieuwbakken voorzitter van de nieuwbakken socialistische partij die eigenlijk niet meer socialistisch is, maar sociaal liberaal is geworden, vriendje van het koningshuis dat zijn kapitaal heeft verworven en nog altijd laat groeien door plundering van de ertsrijkdom van Congo en vreselijke mishandeling van de bevolking.

Weet je wie voorop liepen bij de protesten tegen de kernbommen in Kleine Brogel ? Die “smerige Vlaamse fascisten” van de Volksunie. Natuurlijk waren Bert Anciaux en compagnons geen fascisten, maar voor de nep linkse politiek correcte nuttige idioten valt alles wat Vlaams is, samen met fascisme. Overigens is die Bert Anciaux ondertussen socialist geworden. Zijn actie tegen de kernbommen pleit voor hem. Zijn lidmaatschap van de SP-a niet.

Maar terug naar belgië dat de kant van de Amerikanen kiest. Want laat ons eerlijk zijn: de Navo dat zijn de Amerikanen met aanhangsels. Dat die Amerikanen de grootste oorlogsstokers in de geschiedenis van de mensheid zijn, deert de belgische machthebbers niet. Die machthebbers hadden er geen probleem mee om de wil van de overgrote meerderheid van de belgische bevolking te negeren om die kernwapens geplaatst te krijgen in Kleine Brogel. (23 okt. 1983. 4000.000 mensen betogen in Brussel). Als het er om gaat om de Amerikanen te plezieren moet de democratie maar even wijken. Wilfried Martens, was de politicus van dienst voor deze hoererij. Hij is minister van staat geworden. Alle ministers van staat zijn krapuul. Ik voorspel dat Conner Rousseau de jongste minister van staat wordt in de belgische geschiedenis.

Biden heeft al aangegeven dat hij de politiek van Trump wil verder zetten en eist dat de Europese Navolanden meer financiële middelen vrij maken voor hun deelname aan de Navo-defensie-macht die eigenlijk agressie-macht is. Alexander De Croo heeft op de VRT al laten verstaan dat hij wel oor heeft voor die eis. Het zal wel: hij zit op zijn post om de belangen van het belgische grootkapitaal te verdedigen. Overigens zal die grotere bijdrage van belgië ook wel een goede zaak zijn voor de Fabrique Nationale d’ Armes de Guerre te Herstal die eigendom is van het Waalse gewest en dus van de Parti Socialiste. De socialisten heeft hij dus al mee. Die twee moeten enkel nog bakkeleien over de vraag of die grotere bijdrage wordt gefinancierd uit hogere belastingen (de socialisten) of uit besparingen in de sociale zekerheid (de liberalen). Wat er ook van zij: de gewone burger betaalt en het grootkapitaal maakt winst. 

Waarom eigenlijk moet belgië lid zijn van de Navo ?

Je hebt natuurlijk de verdoken motieven, gaande van de financiële belangen van het grootkapitaal tot de belangen van de omgekochte hypocrieten, genre Mark Eyskens. Maar officieel hoor ik slechts één motief: bij een conflict moeten we kunnen schuilen onder de grote paraplu van de sterke Navo. Maar willen de goedmenenden – waar vind je die eigenlijk in deze aangelegenheid ? – toch even er aan denken dat wie actief bondgenoot is, ook door de vijand actief zal bestookt worden. Ik raad de inwoners van Kleine Brogel en verre omstreken aan om op tijd de streek te verlaten als er een conflict losbarst, want vermits er bommen liggen in Kleine Brogel wordt Kleine Brogel een doel voor de bommen van de vijand. Maar het is allemaal voor het goed van het land.

belgië moet niet tegen de Amerikanen aanschurken gelijk een geile hond om onder die paraplu te geraken. Het zit er sowieso onder, gewoon door zijn ligging en zijn schaalgrootte. Denk je dat de Amerikanen Duitsland en Frankrijk kunnen beschermen zonder automatisch ook belgië te beschermen ? Dat hebben de Zwitsers goed bekeken: ze zijn neutraal; besparen daarmee een bom geld; zijn geen expliciet doelwit voor de vijand en profiteren door hun ligging en schaalgrootte toch even goed van de paraplu.

Overigens is het nog maar de vaag of we wel echt kunnen rekenen op die Amerikaanse bescherming. Biden zal misschien wat meer aandacht hebben voor Europa, maar in de Amerikaanse politiek is de focus al enkele tientallen jaren van Europa verlegd naar de Indische oceaan. Obama was daar een mooi voorbeeld van. Misschien is de vraag van Biden voor meer inspanningen van Europa wel ingegeven door de overweging dat alle Amerikaanse krachten zullen nodig zijn in de Stille Oceaan en dat de Europeanen maar hun plan moeten trekken. Misschien is de Amerikaanse paraplu niet groot genoeg en zullen we kletsnat worden van de nucleaire regen.

In dat geval valt het enige motief voor deelname aan de Navo helemààl weg.

Wie aan het goed van de belgische bevolking denkt, kan slechts één richting uit: belgië moet, zoals Zwitserland, een neutraal land worden.

Maar ja, ik weet het ook wel: als het die weg op gaat, komen de Amerikanen met sancties. Cuba en Iran weten er alles van. Misschien krijgen we dan geen gas meer en moeten onze kerncentrales toch open blijven. Voor mij liever kerncentrales dan bommen. Maar ik ben niet betrokken bij het grootkapitaal en heb dus niets te zeggen. En zo wint, zoals altijd, toch weer de smerigste smeerlap.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *