Waar het in Hongarije écht om gaat

Grenzeloos

Barry Sheppard

Biden, Poetin en kernwapens

Tijdens hun recente ontmoeting spraken Biden en Poetin af besprekingen op gang te brengen over de beheersing van kernwapens.Voordat we kijken naar de beslissingen die de VS de afgelopen jaren heeft genomen die het gevaar van een kernoorlog hebben vergroot, is het nuttig om in herinnering te roepen hoe het nucleaire tijdperk begon

Eigenlijk is het onvoorstelbaar: er zijn nog altijd mensen die geloven dat de VS vrede willen. En dat terwijl dit land sinds de Tweede Wereldoorlog geen minuut vrede heeft gekend: het heeft voortdurend ergens in de wereld oorlog gevoerd. Oorlogen die het zelf is begonnen.

Moeten we echt gaan geloven dat het in de volksaard ligt ? Tenslotte zijn de Amerikanen van nu afstammelingen van het Europees krapuul dat in Noord-Amerika een genocide heeft aangericht. (De geneugten van de migratie ! ) Het lijkt er op dat ze toen ze het Wilde Westen hadden veroverd de goesting te pakken hadden en een onweerstaanbare drang hebben opgebouwd om met wapengeweld anderen te overheersen.

Bij onze bevolking wordt een houding van dankbaarheid gekweekt – ook aangeleerd op school – tegenover de Amerikanen die toch zo goed zijn geweest om ons te komen bevrijden van de verfoeilijke Hitler. Hoe naïef ! 

De Amerikanen waren totaal niet geïnteresseerd in onze bevrijding. Ze zijn pas in de oorlog gestapt toen duidelijk werd dat de Russen de oorlog zouden winnen. Overigens geeft iedere militair onderlegde toe dat niet de Amerikanen, maar de Russen Hitler hebben verslagen. De oorlog van de Amerikanen was in feite een veldtocht tegen een al verslagen Duits leger met als enige doel Berlijn te bereiken voor de Russen er waren en zo de Russen te beletten om de baas te worden in heel Europa. 

Het motief ligt voor de hand: een verenigd Europa onder Rusland zou een grootmacht zijn, zowel militair als economisch sterker dan de VS. Zo iets is voor de erfgenamen van de primaire koe jongens ondenkbaar.

Na de hete oorlog kwam de koude oorlog. Ik herinner me hoe er een sfeer van angst werd gecreëerd: de Russen komen ! Pas op: l’ oeil de Moscou hört mit ! De Russische tanks gaan rollen ! 

Iedereen in de Navo wist dat dit nonsens was: de Russische tanks waren van zulke bedenkelijke kwaliteit dat ze voortdurend in panne lagen. Maar dat mochten de gewone mensen niet weten.

Zeker na de val van de Sovjet-Unie was Rusland totaal geen bedreiging meer voor de Amerikanen. Integendeel: ze gingen er van uit dat de Russen zelfs niet in staat zouden zijn om een aantal van hun satellietstaten uit de Navo te houden, en dat ze langzaam maar zeker meer en meer van die staten bij West-Europa zouden kunnen inlijven. Het artikel op Uitpers geeft daarvan meer details.

Een kostelijke militaire operatie tegen Rusland was dus nergens voor nodig. Dat geld kon beter elders in de wereld gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld in Vietnam of Afghanistan. Rusland of tenminste grote delen er van zouden toch in de Amerikaanse invloedssfeer komen. Wat overbleef zou een tandeloos land zijn.

Maar ondertussen zijn er de Chinezen. En die zijn andere koek. Op een onverwachte korte tijd zijn ze een reële bedreiging geworden voor de VS. De oorlog met China is onvermijdelijk. De VS moeten die beginnen voor de Chinezen militair sterk genoeg zijn geworden.

Maar hier komen de Russen opnieuw in beeld: ze zijn bondgenoten van de Russen. Een oorlog tegen China zien de Amerikanen wel zitten, maar een oorlog tegen een alliantie van China en Rusland is andere koek. Ondertussen is er in het verre Oosten (India, Cambodja, Myanmar…) een strijd bezig om die landen aan de eigen kant te krijgen. De coalities worden gevormd. Maar de beslissende factor in de Chinese coalitie is Rusland.

Op dit ogenblik proberen de Amerikanen de Russen nog over te halen om afzijdig te blijven. Ze doen dat met wortel en stok. De ontmoeting van Biden met Poetin moet in dat licht bekeken worden.

Weet overigens dat Biden een echte oorlogsman is. Hij zit volledig ingebed in het Amerikaanse militair-industriële complex (waar Eisenhower, de generaal van de coalitie in de Tweede Wereldoorlog, al voor waarschuwde.) Biden heeft heel zijn loopbaan lang àlle oorlogen van de VS gesteund, ook als zijn Democratische partij dat niet deed. Een ergere havik dan Biden bestaat niet.

Jullie weten dat ik achterdochtig word als de “groten der aarde” woorden als mensenrechten, democratie, vrijheid… in de mond nemen. Als daarbij er ook nog een enorme propagandamachine wordt ingezet, tot en met massale verlichting van allerlei overheidsgebouwen in gans Europa, geloof ik er niets meer van.

Natuurlijk ben ik voor de rechten van lgtb-ers. Maar de hele heisa tegen Orban is van een stuitende hypocrisie: in feite gaat het er om dat Orban te veel zoete broodjes bakt met Poetin.

Orban heeft goede banden met de Russische oligarchen en geheime diensten. Hij heeft tegen Europa in, het Russische vaccin goedgekeurd; sluit afzonderlijke akkoorden af over Russisch gas en weigert de Europese sancties tegen Rusland.

En hij wil een Chinese universiteit in Hongarije…

Hongarije is een pion van Rusland binnen de Navo. (Ook Polen, Roemenië… zitten op dat spoor. ) Voor een Navo die een oorlog voorbereidt tegen Rusland is dat ondenkbaar, en dus zijn alle middelen goed om die Orban aan te vallen. 

Hopen de Europese leiders dat hun holebi-campagne Orban van de macht zal verdrijven en dat ze er een eigen stropop kunnen installeren ? Willen ze door financiële sancties (zoals De Croo ze heftig bepleit) Hongarije zover brengen dat het zelf uit de Europese Unie stapt ? (Europa kan Hongarije niet dwingen om er uit te stappen.)

In ieder geval krijgen we hier een mooi voorbeeld van de creatie van nuttige idioten: neem een op zich goede zaak; maak de mensen daarvoor warm zodat ze in actie komen; en gebruik die actie dan voor een ander doel waar je zorgvuldig over zwijgt…

Als ik dat voorleg aan de verdedigers van de lgtb-ers krijg ik als antwoord: maar moeten we dan niét opkomen voor die mensen hun rechten ? Zo krijg je nuttige idiotie in het kwadraat.

Alleen spijtig dat heel dat idioot gedoe niet onschuldig is: het bereidt een oorlog voor.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *