De achtergrond van het pro-islamisme in belgië

Doorbraak

Luckas Vander Taelen

Een politiek-correcte perfecte storm

Hoe de cancelcultuur ook in België woedt

Het is allemaal begonnen met een vrije tribune in Le Soir. Zo begint het verhaal dat de Franse antropologe Florence Bergeaud-Blackler vertelt in het collectief werk Cachez-moi cet islamisme (Verberg me dat islamisme). De titel alludeert op het stuk dat journaliste Florence Hainaut op de website van de krant had geschreven, ‘Cachez ce foulard’ (‘Verberg die hoofddoek’)

Als je dit leest als oprecht linkse mens word je er echt niet goed van. Want de beschrijving van wat zich hier links noemt past precies bij extreem rechts; bij fascisme.

Er zijn mensen die mij aanvallen omdat ik wel eens de term “nuttige idioten” gebruik voor de politiek correcte linksen. Hier lees je het ook eens van een ander. Tussen haakjes: niemand kan Lucas Vander Taelen er van verdenken dat hij rechtse sympathieën heeft.

Wat zich nu bij ons links noemt is inhoudelijk extreem rechts. De vraag is: hoe komt dat ?

Er zijn natuurlijk nogal wat zogezegd linkse mensen met een zogezegd sociale inborst die sowieso altijd aan de kant van de zogezegd zwakke gaan staan en daarbij te dom zijn om in te zien dat ze misbruikt worden. Het zijn de meelopers; dikwijls de hardste roepers omdat hun zwakke persoonlijkheid er nood aan heeft om constant de bevestiging te krijgen van “kijk toch eens hoe goed ik ben ! “ Hoe harder ze roepen hoe meer hun narcisme wordt gevoed.

Maar er is meer aan de hand.

Hier komt Ecolo in het vizier. 

Het wordt in de media nauwgezet verzwegen, maar in Ecolo is er een sterke fractie die bestaat uit oerconservatieve katholieken van dezelfde sekte als deze die het koningshuis in haar greep heeft. 

De hele zaak heeft extreme vormen aangenomen in de tijd van koning Boudewijn die sterk onder de invloed kwam van de toenmalige kardinaal Suenens, fervent aanhanger van de charismatische beweging.  Je kan die charismatische beweging echt wel als een sekte beschouwen.

Ook onder invloed van Suenens huwde Boudewijn met Fabiola, dochter van oude Spaanse adel, oerconservatief en trouw aanhanger van Franco. Boudewijn en Fabiola waren persoonlijk bevriend met Franco, een generaal die, gesteund door Hitler het ziekelijke Spaanse katholicisme aan de macht heeft gehouden.

De broer van Boudewijn, de latere koning Albert, huwde met de Italiaanse schone vlinder Paola. Maar Albert vlinderde graag zelf en Paola verzeilde in een depressie waar ze uit geraakte door zelf haar eigen weggetje te gaan. Albert was een extreem geval van losbandigheid. Paola, gematigder in het lossen van alle teugels, stuurde na een tijdje aan op een echtscheiding. 

Hun kinderen, te beginnen met de huidige koninklijke hark Philippe, hebben daar enorm onder geleden. Vraag het ook maar aan Prins Laurent. 

En aan een zekere Delphine.

Moest Philippe geen koning zijn dan zou ik oprecht medelijden hebben met die mens. Maar ja, nu kom ik nooit de mens, doch enkel de koning tegen.

Toen die echtscheiding ter sprake kwam hebben Boudewijn en Suenens hun charismagische krachten verenigd. Ze stuurden het koppel op retraite naar het Franse gebedsoord Paray-le-Monial en een en ander leidde tot een verbluffende bekering. Er lopen in belgië en op chique yachten niet veel mensen rond die zo vroom zijn als Albert en Paola.

Dàt is het ziekelijke oerconservatieve katholicisme waarin Ecolo en het koningshuis mekaar vinden. Dààr ligt het royalisme en belgicisme van Ecolo, want al zit natuurlijk niet iedereen bij Ecolo op dat spoor, deze kliek is op dit ogenblik wel dominant en bepaalt het spel.

Bij deze katholieken leeft een sterk heimwee naar de tijd waarin de katholieke kerk het nog voor het zeggen had. Ze sluiten daarbij aan bij Franco voor wie de scheiding van kerk en staat ondenkbaar was.

Als tegenstanders van de scheiding van kerk en staat vinden islam en deze katholieke kliek mekaar en worden ze objectieve bondgenoten. De royalistische katholieken hopen dat de islam genoeg zal knabbelen aan de scheiding van kerk en staat, en dat zij, als het zo ver is, sterker zullen zijn dan de islam en zo een vorm van katholieke theocratie kunnen herstellen.

Het zal sommigen onwaarschijnlijk lijken dat mensen zo kunnen denken. Wie een beetje kennis heeft van wat er leeft in bepaalde katholieke kringen weet beter.

Volg eens wat er op dit ogenblik bezig in Polen en Kroatië op gebied van samengaan van katholieke kerk en staat.

Voor die kar laten de politiek correcten zich spannen.

Dat Ecolo krijgt de steun van de Groenen. Natuurlijk komt die steun niet van een pervers katholicisme binnen Groen. Groen ziet in Ecolo gewoon een manier om door op de kar van Ecolo te zitten, op gebied van macht boven zijn gewicht te boksen. Hetzelfde fenomeen vind je bij de Pvda – PTB.

Dan komt een nieuwe factor in het spel.

Het koningshuis is niet enkel een bolwerk van katholicisme, het is ook de spin in het web van het belgische grootkapitaal.

Bij de stichting van belgië door de bankiersfamilie De Rothschilds was Leopold I van verarmde adel. Maar door de kolonisatie van Congo is Leopold II er in geslaagd om een enorm kapitaal te verzamelen. Natuurlijk zijn er ook anderen geweest die grote rijkdom hebben vergaard in de kolonisatie. Bijvoorbeeld de families Michel en De Croo mogen hier genoemd worden. Er is dus een onlosmakelijke band tussen dit grootkapitaal en het koningshuis.

Dat grootkapitaal is eigenaar van alle reguliere media in belgië. Door de band van de eigenaars van de media met het koningshuis worden de media in dienst gesteld van de oerkatholieke bondgenoten van de agressieve islam.

Dàt is het verhaal dat we lezen in het betoog van Vander Taelen.

Dàt is belgië.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *