De Amerikaanse smeerlapperij in Oekraïne

De Wereld Morgen

Manlio Dinucci

Zorgvuldig uit beeld gehouden: huurlingen van de VS actief in Oekraïne

De situatie in Oekraïne is explosief. De mainstream media berichten vooral over de Russische troepen aan de grens. Maar ze verzwijgen daarbij dat in het oosten van het land Oekraïense strijdkrachten, extreemrechtse milities en huurlingen van de VS stelling aan het innemen zijn. Een kleine vonk zou grootschalige gevolgen kunnen hebben

Het is natuurlijk al langer geweten dat de VS beroep doet op privélegers om de vuile klussen op te knappen. De inzet van huurlingen heeft twee grote voordelen:

er sneuvelen geen eigen manschappen. Je krijgt op de thuis-TV geen beelden van bodybags die in processie worden rondgedragen en de bevolking wordt dus niet emotioneel geprikkeld om zich tegen de oorlog te verzetten.

Het andere en zeker even belangrijke voordeel is dat die huurlingen niet gehouden zijn door wetten van menselijkheid en aan alle controle ontsnappen. Dat opent de weg naar extreme wreedheden, regelrechte terreur om een bevolking in bedwang te houden, martelingen… kortom het laat een vorm van oorlogsvoering toe die geen enkele bevolking (behalve die van extreem islamitische staten) zou aanvaarden van het eigen leger.

Die huurlingen worden nu dus ingezet in Oost-Oekraïne. Ik wist het niet, maar het is het meest verontrustende bericht dat ons kan bereiken.

Als de mensen van De Wereld Morgen het weten, dan weten ook onze kranten – en TV redacties het. Waarom krijgen we daar geen berichten over ?

De Vlaamse verslaggevers lopen vrolijk rond in die streken, maar van die huurlingenlegers weten ze niets ?

Wordt het niet tijd dat onze mediastal wordt uitgemest en de media worden weggehaald uit de handen van privé-eigenaars die allemaal banden hebben met de maffia van het groot-kapitaal en dus met de Amerikaanse benedenmenselijke imperialisten ?

Hallo, beweging.net, ACW, vroeger hadden jullie de krant “Het Volk”. En socialisten, jullie hadden de Volksmacht. Wordt het niet tijd om die kranten terug op de markt te brengen en een radicale boycot op poten te zetten en met alle mogelijke middelen De Morgen en De Standaard, Het Laatste Nieuws… het leven onmogelijk te maken ?

Dààrvoor zouden de betogers van de onnozelheid die nu onze straten bevuilen, in actie moeten komen.

VTM en alle commerciële vuilhoopzenders hadden nooit mogen bestaan. Ze zijn gepromoot door de christen-democraat Tindemans die daardoor de basis heeft gelegd voor de neergang van de christen-democratie. Of beseft de CD&V nog altijd niet dat een christelijk geïnspireerde partij geen toekomst heeft in een samenleving die door de culturele en morele  smeerlapperij van die commerciële zenders totaal niet meer open staat voor de christelijke idealen ?

Van de VRT moeten we ook al niets verwachten, want die wordt gedirigeerd door de politiek. 

Als je ziet dat de VLD de laatste 20 jaar altijd in de federale regering heeft gezeten, terwijl die partij electoraal niets voorstelt, weet je toch genoeg ? Er is iets grondig mis met de belgische democratie. Maar blijkbaar ligt iedereen te slapen en ben ik de enige wakkere burger.

De betogers dwalen rond voor de vrijheid. De aanwezigheid van de VLD in de regering toont aan dat het grootkapitaal het land stevig in zijn greep heeft. Dàt is een veel grotere onvrijheid dan een coronapas. Als je er op doordenkt is dàt de oorzaak van de onbetaalbare woningen en energiefacturen, inflatie en stijgende prijzen: ze zijn het gevolg van de marktmechanismen waar de rijken rijker van worden. Waar tot een aantal jaren geleden links bij ons de scherpe kanten nog wat kon afronden, is dat door de VLD aan de macht enkel nog symbolisch mogelijk.

Wil iemand me uitleggen hoe het kan dat “links” er al twintig jaar niet meer in slaagt om een regering te vormen zonder de waakhond van het kapitaal ?

Wat Oekraïne betreft: wie het geheel overschouwt ziet dat de VS de aanval hebben ingezet door de staatsgreep van 2014 waarbij de Russisch gezinde Janoekovitsj werd vervangen door de Westers gezinde Porosjenko na een volksopstand. Nu hadden de Oekraïners wel reden om de door en door corrupte Janoekovitsj te verjagen, maar zijn opvolger moest daarom niet noodzakelijk pro-Westers zijn. De CIA heeft dan maar de beproefde techniek van het sturen van een volksopstand toegepast en de juiste mensen gefinancierd om de bevolking te manipuleren om de voor Amerika juiste man aan de macht te brengen. Die was al even corrupt als Janoekovitsj, maar dat was even niet terzake.

Sindsdien hebben de Amerikanen stelselmatig de spanning opgedreven tot Poetin terecht vond dat een lijn overschreden was.

De bedoeling van de spanning is duidelijk: de Russische troepen naar het Westen lokken zodat ze niet beschikbaar zijn in het Oosten om China te steunen. Als Poetin zich zou laten verleiden tot een inval in Oekraïne, betekent dat in ieder geval een serieuze verzwakking van zijn militaire mogelijkheden tijdens de volgende jaren waarin de Amerikanen hun oorlog met China plannen.

Tot nu toe heeft Poetin niet gehapt. Gaan de Amerikanen de huurlingen inzetten om in Oost-Oekraïne een situatie te creëren waarin Poetin bijna niet anders meer kan dan invallen ?

Voor de Amerikanen zou de oorlog in Oekraïne een goede zaak zijn. Gaan ze zo ver gaan om bewust die oorlog uit te lokken; met alle menselijk lijden vandien ?

Voor mij meer nabij en dus belangrijk: in hoeverre spelen onze zogenaamd fatsoenlijke politici dat spel mee ? Is het denkbaar dat De Croo, Francken of Wouter  De Vriendt willens en wetens hopen op een bloedbad in Oekraïne ?

Wilmès hoopt secretaris-generaal van de Navo te worden. Als ze dat wordt zal het dank zij de miserie van de Oekraïners zijn en dank zij onze belastinggelden, de 10,2 miljard ( !!! ) verhoging van het budget van het belgische leger waarmee ze zich inkoopt in de kandidatenlijst.

Als er in belgië nog een politieker is met een geweten, moet hij nu opstaan.

PS Ook Poetin heeft zijn huurlingenleger. Het is op dit ogenblik actief, bijvoorbeeld in Mali. Dat belgië dan toch geen troepen stuurt naar Mali heeft daarmee te maken. Maar dat speelt nu niet in Oekraïne.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *