De propaganda voor de oorlog tegen China wordt opgedreven

Doorbraak

Pieter Cleppe

De druk stijgt om iets te doen tegen dwangarbeid in China

Terwijl de Westerse relatie met Rusland op een absoluut dieptepunt staat door de ravage die Poetin aanricht in Oekraïne, wordt ook de verhouding met China steeds moeizamer. Eén van de redenen is de sterk toegenomen Westerse gevoeligheid voor praktijken in de Chinese provincie Xinjiang, waar ‘arbitraire gevangenschap op grote schaal en het systematische gebruik van dwangarbeid’ plaatsvindt, zoals de Europese Unie het stelt

“In de Verenigde Staten heeft inmiddels 82 procent van de bevolking een negatieve opinie over China. Daarmee is de Amerikaanse aversie tegen China opgelopen tot het hoogste niveau in de geschiedenis. Dat blijkt uit een rapport van het Pew Research Center, gebaseerd op een enquête die tijdens de maand maart bij meer dan 3.500 Amerikaanse volwassenen werd afgenomen.”

Zo bericht Marc Horckmans op Business AM.

Bij zo ’n bericht moet je je de vraag stellen hoe het komt dat een bevolking als de Amerikaanse tot die negatieve opinie komt.

Die opinie berust op berichtgeving, maar meer nog: op sturende berichtgeving. Als die opinie meer doordringt bij de Amerikaanse bevolking betekent dat dat er de laatste tijd méér van die sturende berichtgeving wordt verspreid.

Combineer dit met het artikel op Doorbraak en het wordt duidelijk dat in de VS de propaganda tegen China wordt opgevoerd.

Mag ik hierin een bevestiging zien van mijn overtuiging dat in de VS beslist is dat de oorlog met China er zal komen ? Misschien al vroeger, maar zeker onder Obama is die beslissing gevallen.

De reden is duidelijk: de Amerikanen aanvaarden geen bipolaire of multipolaire wereld waarin zij niet meer de hegemonie hebben. De economische groei van China maakt dat de Amerikanen die hegemonie op dit ogenblik feitelijk al kwijt zijn. De economische oorlog is bezig en China is aan de winnende hand. Er is geen enkele manier waarop de VS het tij kan keren in die economische oorlog. Dus is de militaire oorlog de enige oplossing.

Wie een beetje kritisch de geschiedenis overloopt ziet dat die drang tot hegemonie van de VS op zijn laatst ontstaan is bij de Tweede Wereldoorlog.

De Amerikanen worden hier door de naïeve gehersenspoelde meute aanzien als “onze bevrijders”. “Zonder de Amerikanen zouden we nu allemaal Duits spreken onder het bewind van die met zijn snorretje.” Het is er bij ons van op de schoolbanken ingeramd: de Amerikanen hebben ons bevrijd van de dictatuur van de nazi ’s. Niemand zegt daarbij dat Hitler de oorlog al lang verloren had: net zoals Napoleon had hij zijn tanden kapot gebeten op de Russen. Als de Amerikanen ons al van iets bevrijd zouden hebben, dan is het van de tirannie van Stalin. Maar voor de propaganda is het gemakkelijker om in het Westen de Duitsers als de grote vijand aan te duiden omdat die aan onze kant van het front voelbaar waren.

De Amerikanen zijn ons niet komen bevrijden. Niet van Hitler en ook niet van Stalin. Wie van die twee ook zou winnen: het resultaat zou een verenigd Europa geweest zijn dat op alle vlakken, zowel economisch als militair, sterker zou geweest zijn dan de VS, een voor de Amerikanen onaanvaardbare werkelijkheid.

Kijk naar het effectieve resultaat van de oorlog: een verdeeld Europa waarbij het Westen gedomineerd is door de VS en het Oosten (Rusland en satellieten) als de grote vijand werd voorgesteld met de bedoeling om zeker te voorkomen dat er vrede en dus samenwerking zou komen over het hele Europese continent.

De Russen komen ! Mensen van hier zijn in paniek naar andere continenten getrokken omdat ze die propaganda geloofden. Nochtans was de kans dat de Russen zouden komen gewoon onbestaande. Rusland verloor bijna 24 miljoen mensen in de Tweede Wereldoorlog. Het had de tactiek van de verschroeide aarde toegepast waardoor zowat de hele industriële -, landbouw – en logistieke structuur (wegen, spoor) was vernietigd. Hoe zou dat land West-Europa hebben kunnen overspoelen ?

Elke ietwat hogere militair met kennis van zaken van de wapens en kracht van de vijand, wist dat het Russische leger totaal niet in staat was om Europa binnen te vallen. En toch werd hier verspreid: de Russen komen ! Het doel: vijandschap wekken tussen de West-Europeanen en de Russen, in dienst van de Amerikaanse hegemonie. Vrede op het Europese continent was niet in het belang van de Amerikanen, en dus heeft ons continent sinds de Tweede Wereldoorlog nooit vrede gekend. 

Voorwaar mooie bevrijders die Amerikanen.

De Amerikanen hebben nooit geaarzeld om een oorlog te beginnen als die in hun kraam paste. Het lijstje van oorlogen die ze zijn begonnen na de Tweede Wereldoorlog is indrukwekkend: Korea, Vietnam, Libanon (1958) Dominicaanse Republiek, Shaba, Libanon (1984) Grenada, Panama, Golfoorlog (Irak), Somalië, Bosnië en Herzegovina, Haïti, Kosovo,  Afghanistan, opnieuw Irak, Pakistan, Libië, Syrië, Jemen. Ik laat een aantal kleinere interventies nog achterwege. Er is geen enkel land in de wereld dat aan die lijst kan tippen. Zoek zelf maar eens naar het lijstje van de Russische of Chinese oorlogen, en vergelijk. (Lijst van oorlogen van de VS (Wikipedia))

En altijd worden die Amerikaanse oorlogen voorgesteld als bevrijding, verdediging van democratie, vrijheid, mensenrechten…

Als er in de VS een beweging voor de verdediging van mensenrechten in een ander land ontstaat, kan je er vergif op innemen dat niet veel later de VS in dat land binnenvalt. Later blijkt dan dat het om olie, gas, pijpleidingen… gaat.

En nu dus de propaganda die wordt opgevoerd tegen schendingen van mensenrechten in China.

En die Cleppe doet daar aan mee. De boel wordt nu nog wat gemaskeerd doordat de actie van bedrijven tegen slavenwerk niet enkel tot China wordt beperkt. Maar in het artikel van Cleppe wordt telkens opnieuw voornamelijk op China gefocust.

De oorlog in Oekraïne heeft naast de verdeling van Europa ook als doel om Rusland zowel militair als economisch te verzwakken zodat het waardeloos wordt als bondgenoot van de Chinezen. Iedereen die pleit voor steun aan de Oekraïners is niet enkel schuldig aan zoveel meer doden en vernieling in dat land, maar werkt ook mee aan de voorbereiding van de derde wereldoorlog.

Laat het duidelijk zijn: tot die oorlog is er in de VS al beslist. 

Is er een manier om hem nog tegen te houden en de VS er toe te brengen om terug te komen op hun beslissing ?

De enige manier is een beslissing van West-Europa om de steun aan Zelensky te stoppen en los van de VS tot vrede te komen met Poetin en daarna aan de VS duidelijk te maken dat ze op het Europese continent niet moeten rekenen voor steun bij hun oorlog tegen China.

Van belgië zullen de vredesactivisten hierbij al zeker geen steun krijgen, want De Croo kruipt in de kont van Macron en de Amerikanen om goede punten te krijgen voor zijn persoonlijke ambitie: secretaris-generaal van de Navo of een hoge post in Europa. En de rest van Vivaldi is te laf om De Croo een halt toe te roepen.

PS De propaganda tegen China wordt opgedreven: op Business AM: Hoe de torenhoge inflatie ook de schuld van China is

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *