De Chinezen komen !

Sampol

Catherine Vuylsteke

China: Grote Verjonging van de Chinese Natie

In de droom van Xi is China de centrale wereldmacht. Daarin is weinig ruimte voor de VS en haar bondgenoten, noch voor de waarden en normen die zij onderschrijven

Glad ijs. Het is in deze tijden raar om het te zeggen, maar ik begeef me op glad ijs. Want wat weet ik eigenlijk over China ?

Voor zover ik er iets over weet, komt het uit “Westerse” bron. We weten ondertussen wat die waard is.

Die bron heeft van mij in mijn jeugd een enthousiaste voorstander van het kolonialisme in Congo gemaakt. Daarna heeft ze me kritisch doen staan tegenover dat kolonialisme, maar op geen enkele manier tot kritiek aangespoord tegenover het neokolonialisme van de Westerse bedrijven die gewoon zijn doorgegaan met de uitbuiting van de Congolees.

Die Westerse bron heeft me voorgehouden dat we de Amerikanen moeten dankbaar zijn om onze “bevrijding” van de nazi’s, maar ze heeft systematisch verzwegen dat vooral de Russen de oorlog hebben gewonnen..

Die bron heeft me in de koude oorlog bedrogen over de slagkracht van het Sovjet leger en angst aangejaagd voor de Russen die gingen komen, terwijl die onnodige angst ons gewoon dieper in de armen van de Navo en van het VS imperialisme dreef.

Die bron heeft van me een hater van het communisme gemaakt zonder me enig inzicht te geven in wat communisme eigenlijk was/is.

Die bron bedriegt me op dit ogenblik dag en nacht door desinformatie over Oekraïne, over Hongkong…

Ik heb Wikipedia geraadpleegd over deze Catherine Vuylsteke.

Ze heeft sinologie gestudeerd in Gent en daarna was ze één jaar beursgerechtigd student aan de bekende Fudan universiteit van Shangai. Na één jaar China kan je haar bezwaarlijk een kenner van dat land noemen. Ik ken mensen die al vijftig jaar in belgië wonen en nog altijd niets begrepen hebben van dit onland.

Erger is dat ze na haar studies is gaan werken voor de South China Morning Post van Hongkong, een krant die een vehikel is van het Brits-Chinese grootkapitaal dat nu de rellen in Hongkong aanstuurt omdat de Chinese overheid dat grootkapitaal aan banden wil leggen. Dàt is de habitat van Vuylsteke Voor mij is ze als informatie over China totaal onbetrouwbaar. Ze maakt deel uit van die Westerse bron die me al heel mijn leven lang bedrogen heeft in dienst van het (Amerikaanse) grootkapitaal.

Overigens heeft Vuylsteke zelf niet veel te vertellen over China. Haar artikel is een opeenvolging van beweringen van anderen. Bij die anderen geen enkele Chinese mening. Het zijn allemaal Westerlingen die duidelijk negatief staan tegenover wat er bezig is in China.

Vuylsteke geeft zelf geen informatie, maar op basis van die Westerse Chinakenners probeert ze toch om aan te tonen dat het allemaal fout loopt met China. Natuurlijk kan ze zaken als grotere rijkdom en economische vooruitgang niet ontkennen, maar aan alles wordt een negatieve draai gegeven.

Is het dan zo moeilijk om te erkennen dat de nieuwe Chinese leiders een ongelooflijke prestatie hebben geleverd. Natuurlijk is er in China nog verschrikkelijke armoede en kampt het land met enorme problemen. Maar als je ziet van waar het land komt, is de vooruitgang enorm. Dat weet ik uit Westerse bronnen.

Maar de intellectuele eerlijkheid opbrengen om de huidige toestand in China in een beetje historisch perspectief te plaatsen kunnen hoogopgeleide idioten als Vuylsteke en consoorten niet opbrengen.

Voor de rest moeten zeker de Amerikanen die Vuylsteke zo graag aanhaalt, zwijgen over armoede, slecht onderwijs en gezondheidszorg in China. Die problemen zijn in de VS even schrijnend. Het verschil met China is dat ze in de VS zelfs niet proberen om er iets aan te doen.

Maar Vuylsteke weet wél dat China imperialistisch de ganse planeet aan zich wil onderwerpen.

In feite heult ze mee in hetzelfde verhaal als dat over de Russen in de koude oorlog en ook nu weer rond Oekraïne: ze jaagt ons angst aan voor een verschrikkelijke vijand; een vijand die al onze waarden ontkent en ons wil onderwerpen. 

Daarbij worden dan natuurlijk de Oeigoeren opgevoerd; vallen de woorden genocide  hersenspoeling en slavernij… We weten welk lot ons te wachten staat.

Wel, van mij mag je kritiek geven op China. Ik denk niet dat ik onder een Chinees juk wil leven. Zo fel ben ik nog wel onder de invloed van mijn Westerse bronnen.

Ik lees artikels van mensen die al tientallen jaren in China wonen en die “onze” kritiek wegwuiven omdat ze zich niet herkennen in het beeld dat bij ons van China wordt opgehangen. Ik sta wantrouwig tegenover deze mensen. Het zou kunnen dat ze niet kunnen schrijven wat ze willen.

Maar hoe weet ik dat ook dat wantrouwen niet het resultaat is van het werk van mijn westerse bronnen ?

Het leven is niet gemakkelijk.

Maar mag ik in verband met dat imperialisme van de Chinezen er toch even op wijzen dat ze, anders dan de VS niet een oneindig aantal buitenlandse oorlogen op hun teller hebben staan ? Vergeleken met het Amerikaanse imperialisme is hun imperialisme extreem vredelievend.

Eigenlijk komt het er op neer dat ik door verschijnsels als Vuylsteke word voorbereid om de Chinezen te zien als een bedreiging en daarop volgend als de Amerikanen die weer eens heldhaftig onze vrijheid zullen verdedigen. Uiteraard zal ik dan ook enthousiast mijn steen bijdragen in die heldhaftigheid.

Kortom: Vuylsteke werkt mee aan de propaganda die ons klaar stoomt voor de derde wereldoorlog.

Weken geleden al heb ik jullie gevraagd om aandacht te hebben voor wat er zich afspeelt in onze mainstream media: geleidelijk aan zal het aantal negatieve berichten over China toenemen. Het zal gaan over onvrijheid, over mensenrechten, over groeiende militaire dreiging, over Taiwan… en tenslotte zal Xi Jinping persoonlijk worden aangevallen…

Zet het recente bericht van onze veiligheidsdiensten over Chinese hackers die cyberaanvallen uitvoeren op onze ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie, maar in dat rijtje.

En zo wordt voor de VS de mentale vrijgeleide gefabriceerd om nog maar eens de zoveelste oorlog te ontketenen.

Catherine Vuylsteke steekt daar een vuil handje bij toe.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *