Vluchtelingen zijn ook mensen. De Permentiers misbruiken die menselijkheid.

De Wereld Morgen

Jeroen Permentier

‘Terzake’ maakt van vluchtelingen mensen, Nicole de Moor stuurt ze terug

Sterke uitzending van ‘Terzake’ op Canvas afgelopen donderdag 18 augustus, helemaal in het teken van de eerste verjaardag van de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan, maar vooral gefocust op de situatie van Afghanen die bij ons een nieuw leven uitbouwen. Als afsluiter kregen we te zien hoe de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie een prangende vraag niet hoefde te beantwoorden

Ik vind het mooi dat vluchtelingen een gezicht krijgen en zo mensen worden.

Het is nodig als tegengif tegen de verontmenselijking die als een gif in onze samenleving wordt verspreid door de zich als extreem-rechts vermommende neonazi’s. Dat geldt niet enkel voor de vluchtelingen, maar ook voor de moslims.

Neen, ik ben niet van gedacht veranderd: de islam blijft voor mij een totaal verwerpelijke en in onze samenleving onduldbare ideologie, evenzeer als het nazisme. Maar moslims blijven mensen, net zoals de overgrote meerderheid van de kiezers van het vlaams blok. Als ik de moslims ontmenselijk, moet ik dat ook doen met die kiezers. Laat me dan de extremistische moslims maar op een hoopje gooien met de echte nazi’s.

En ja dus: vermenselijking. 

Voor de rest is het artikel van Jeroen Permentier walgelijke propaganda voor een misschien niet wanstaltige, maar op zijn minst ongelooflijk dwaze ideologie: die van de open grenzen fanaten. 

Eerst Afghanistan. 

Normaal is Vranckx een bedrieger. Hij doet zich voor als onafhankelijk en objectief, maar als oorlogsverslaggever is hij altijd embedded – de facto bij de Amerikanen – en dus stelt hij Amerikaanse propaganda voor als informatie. In zijn werk nu in Afghanistan moet ik hem waarderen. Hij werkt nu niet in een oorlogssituatie en is dus niet embedded bij de Amerikanen. Hij zou ook nu de Amerikaanse propagandist kunnen blijven, maar het siert hem dat hij als een van de oorzaken van de armoede in Afghanistan de Amerikaanse boycot vermeldt: het bevriezen van miljarden van de Afghaanse regering. Met die miljarden zou de Afghaanse economie op gang kunnen worden gebracht en zou de armoede op zijn minst minder prangend zijn. De VS willen die miljarden pas vrijgeven als de Taliban toegevingen doen. Dat is natuurlijk pure hypocrisie: Biden wéét dat de Taliban geen toegevingen zullen doen.

Herinner je je Madeleine Albright, minister van Buitenlandse zaken van de VS. Door een Amerikaanse voedselboycot zijn er in Irak 500.000 (een half miljoen ! ) kinderen gestorven. Op de vraag wat ze daarvan vond, antwoordde Madeleine: “Het was een moeilijke beslissing, maar ze waren het waard. Niet ?” Eigenlijk gebeurt nu precies hetzelfde in Afghanistan. Bij ons voeren ze kinderen op om ons te manipuleren, maar in het geopolitieke spel is een kinderleven totaal waardeloos. Ook voor de katholiek Biden.

Ik wil aannemen dat je dat geld niet zo maar ter beschikking van de Taliban wil stellen. Ze zullen er waarschijnlijk niet veel goeds mee doen, maar daar zijn oplossingen voor: er zijn zeker wegen om het geld rechtstreeks bij de noodlijdenden te krijgen.

Overigens moet misschien toch nog eens herhaald worden dat de VS bewust Afghanistan hebben overgegeven aan de Taliban. Toen ze vertrokken wisten ze dat de Taliban aan de macht zouden komen. Dan nu de gewone bevolking slachtofferen is op zijn minst walgelijk hypocriet. Ook dat had Permentier kunnen vermelden.

Maar neen, eigenlijk heeft hij het over de miserie in Afghanistan om het te kunnen hebben over de vluchtelingen hier. Afghaanse vluchtelingen. En dan gaat het over de open grenzen ideologie: hij misbruikt de miserie van de Afghaanse mensen om zijn ideologie te verspreiden: we kunnen die Afghanen hier toch geen asiel weigeren. Ik hou niet van misbruik.

En dan komen natuurlijk de succesverhalen op het toneel: de toch al zo goed sprekende, goed geïntegreerde, werkzame vluchteling. Ja, die krijgt een gezicht, maar zijn gezicht dient om ons er van te overtuigen dat we de grenzen moeten openstellen. Want wat geldt voor de miserie van de mensen in Afghanistan geldt toch ook voor de miserie van de mensen in het Midden-Oosten, in Afrika, in Pakistan, India… en waarom niet, in Latijns-Amerika. Gelukkig hebben de Chinese communisten de armoede daar uitgeroeid. 

In die logica moet Permentier er dan ook voor pleiten om massaal gediscrimineerde armoenegers uit de VS naar hier te halen.

Maak ik er een karikatuur van ? Ja, maar je kan slechts een karikatuur maken als er iets is waarover je een karikatuur kan maken.

Ik kan het anders zeggen: de opengrenzenfanaten vragen ons waar wij het alleenrecht halen om hiér te leven omdat we hier geboren zijn ? Waarom eigenlijk mogen mensen die geboren zijn in onherbergzaam gebied niet ook in onze herbergzame oorden komen leven ? Ja, als je het zo stelt, hebben de aanhangers van de dwaasheidscultus natuurlijk gelijk. Alleen gaat het hier niet zo maar over rechten.

Vogels het recht om te kunnen vliegen, waarom ik niet ?

Als het nog niet duidelijk is: belgië is het beste land ter wereld om in te leven. Dus hebben 8 miljard mensen het recht om zich in belgië te vestigen.

Zelfs de domste en meest fanatieke opengrenzenwaanzinnige zal inzien dat dat niet mogelijk is. Ik wil hem helpen: om ieders recht dan toch te vrijwaren organiseren we een beurtrol: iedereen mag in zijn leven één week in belgië wonen. Pak me niet op die duur van één week. Ik heb het niet uitgerekend. Daarvoor moet je slimmere mensen dan ik inhuren.

En dan komt natuurlijk de kritiek op de staatssecretaris die verantwoordelijk is voor het migratie- en vluchtelingenbeleid.

Die kritiek is gemakkelijk.

Zelf heb ik in mijn blog van 23 augustus ten minste gezocht naar een oplossing. Maar daar komen mensen zoals Permentier nooit aan toe. Het zal wel: ze zien het probleem niet. Of liever: ze willen het niet zien. 

Ik snap niet dat iemand die job van staatssecretaris wil doen. Je hebt er mensen voor nodig die bekwaam zijn om enthousiast te dweilen met de kraan open en dan het water naar de zee te dragen, terwijl de Permentiers die de kraan open draaien, hen uitjouwen omdat het nat is.

In een mensheid die vooruitgang bouwt op concurrentie en waarin de economie gericht is op winst, met een ongebreideld eigendomsrecht, is er geen oplossing.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *