Alfabeten maken de wereld. Kapot.

Mijn slecht karakter maakt dat ik graag naar uitlach-radio luister. Daarom schalt iedere morgen na het nieuws van 9u Klara uit de boxen met de “Krantencommentaren”.  Daarin worden de
hoofdpunten van de officiële politieke woordvoerders van de krant weergegeven. Dat is altijd lachen geblazen, want het huidige kransje van hoofdredacteuren blinkt uit in domheid. Het zijn alfabeten, maar daarmee is het ook gezegd.

Daar word ik vrolijk van.

Maar die gasten zijn niet enkel dom. Het zijn ook smeerlappen die niet vies zijn van een verzwijging, verdraaiing of regelrechte leugen. Dan verandert mijn vrolijkheid in woede. 

En ja, ik ben woedend over wat ik dag na dag te horen krijg over Oekraïne.

Nu gaat het natuurlijk over de redevoering van Poetin. Als het over Poetin gaat is dat omhoog gekropen ongedierte altijd in top-vorm.

Ik ga hier niet geval per geval bespreken.

Wat ik had moeten horen:

De dreiging van Poetin met kernwapens is niet nieuw. Het is slechts een herhaling van wat Poetin al jaren zegt: als het Russische grondgebied bedreigd wordt, zal Rusland alle middelen inzetten. Alle.

Daarin verschilt hij voor geen centimeter van het Amerikaanse standpunt.

Als Poetin dit standpunt nu herhaalt, dan is het omdat hij denkt dat het Russische grondgebied bedreigd wordt. Hij sluit niet uit dat Oekraïne een basis wordt van waaruit de Amerikanen – de Oekraïners zijn slechts de oerdom heldhaftige stro-poppen van Biden – Rusland kunnen aanvallen. Laat het duidelijk zijn: die bedreiging is ook echt reëel. Luister niet naar de woorden van Biden. Kijk naar zijn daden. Het Russische grondgebied is effectief bedreigd.

Allereerst wordt het stilaan duidelijk dat de Amerikanen Poetin niet enkel hebben gedwongen tot zijn speciale operatie met het doel Europa weg te halen van te nauwe banden met Rusland, of om Rusland op militair en economisch gebied (de sancties) te verzwakken, maar ook dat ze de oorlog in Oekraïne hebben gebruikt als een studie- en oefenterrein om te zien hoe ze het Russische leger efficiënt kunnen aanpakken. Doorheen de oorlog hebben ze bijgeleerd, wat geleid heeft tot het tegenwoordige succesvolle offensief.

De Amerikanen weten nu hoe ze het Russische leger kunnen verslaan. Ze zijn er klaar voor. Als ze dat ook denken over China, barst de hel los.

Maar het is erger.

Als het over nucleaire wapens gaat moet je rekening houden met afstand en snelheid van de raketten.

Zowel Rusland als Amerika hebben systemen om die raketten te onderscheppen. Een raket, afgevuurd uit Amerika naar Rusland (of andersom) kan nooit snel genoeg vliegen: de afstand is te groot. Ze zal altijd onderschept worden.

Maar raketten die worden afgevuurd vanuit Oekraïne zijn veel te snel in Moskou. Geen enkel systeem kan die onderscheppen.

Dàt is het probleem van Poetin met een Oekraïne dat volledig in de Amerikaanse invloedssfeer zou verzeilen. Hij kàn dat gewoon niet toelaten: zijn grondgebied is dan inderdaad onverdedigbaar. 

Zeg niet dat de Amerikanen hun raketten daar niet zouden plaatsen: ze hebben het al overal gedaan aan de Zuid- en Westgrens van Rusland waar het maar mogelijk was.

En zeg niet dat de Amerikanen niet bereid zijn om atoomwapens te gebruiken: ze zijn het enige land dat het effectief al gedaan heeft: in Nagasaki en Hiroshima. En stop met te vertellen dat dit was om de oorlog sneller te beëindigen: ze hebben die steden kapot gebombardeerd bij wijze van proef: ze wilden toch eens in het echt zien wat hun nieuwe wapens waard waren.  

Het is pure smeerlapperij van Biden om nu de brave dementerende uit te hangen en Poetin tot baarlijke duivel uit te roepen: Biden heeft Poetin gedwongen om Oekraïne aan te vallen, iets wat Europa hem onder Amerikaanse druk op de politici, en door propaganda bij de bevolking niet zou vergeven.

Poetin is in de val getrapt. Alleen was die val zo opgesteld dat hij niet anders kon.

Ondertussen blijven Michel, Ursulalla von der Leugen en De Croot maar herhalen dat de huidige energiecrisis de schuld is van Poetin. De onbeschaamdheid van dat ellebogenvolkje kent geen grenzen, net zoals de domheid van nogal wat belgische afgestudeerden. Als er één zaak is waarin blijkt dat het Vlaamse onderwijs niets meer waard is, dan is het in het gemak waarmee een massa Vlamingen rond de vinger wordt gedraaid van het ergste krapuul dat op onze planeet rondkruipt; om een De Croot niet te noemen.

Poetin heeft geprobeerd om Oekraïne terug in de Russische invloedssfeer te trekken. 

Hij heeft gedacht dat hij die klus op enkele dagen kon klaren, maar heeft de efficiëntie van de Amerikanen onderschat.

Zijn poging is mislukt. Hij moet er zich bij neer leggen dat hij Kiev niet terug krijgt. Maar hij kàn er zich niet bij neerleggen dat hij de Donbass niet onder zijn gezag krijgt, want dààr ligt de grens van de huidige raketafstand die voor hem aanvaardbaar is.

Ondertussen maken onze kranten, radio en TV ons van alles wijs om van Poetin toch maar een  machtsgeile imperialistische onmens te maken. Ze wéten dat de door ons onderwijs misvormden gemakkelijker emotioneel te bewerken zijn door te mikken op een persoon, net zoals ze weten dat het volstaat om een kind of wenende vrouw op te voeren om mensen in beweging te krijgen.

Dat zo ’n emotie niet lang duurt, maakt hen niet uit: de voorraad kinderen en wenende vrouwen is onuitputtelijk. Een bedrieger zoals Robin Ramaekers, oorlogsverslaggever van VTM, is bekwaam om een kind stiekem een schop te geven om het in beeld aan het wenen te krijgen. Dat moet ik Vranckx toegeven: daarvoor is hij te integer. Voor de rest is ook hij een bewuste marionet van de Amerikanen.

Ondertussen kom ik ze tegen op facebook: de mensen die gloriëren omdat “Poetin verliest”. Die idioten beseffen niet dat alles wat er nu gebeurt de derde wereldoorlog sneller op ons afjaagt.

Maar geen nood: dan zal de propaganda hen zo ver brengen dat ze zich enthousiast als kanonnenvoer naar het slagveld laten leiden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *