Het IPCC liegt

Dwarsliggers

CO2 is een zegen voor de mensheid en niet de baarlijke duivel

Stel even dat u politicus bent en een beleid voert op basis van een leugen en dat u dank zij voortschrijdend inzicht tot het besef komt dat het bedrog is. Zal u dan kiezen voor een ander beleid of uit gemakzucht bijven kiezen voor de gemakkelijkste weg: die van de bedrogen meerderheid?

Er zijn mensen die enkel mijn blog lezen, en niet het artikel dat aanleiding is voor mijn blog. Het streelt mijn ijdelheid.

Maar vandaag moet ik je toch vragen om echt het artikel van de Dwarsligger te lezen. Het is misschien wel lang, maar daarom zal ik mijn blog kort houden.

De Dwarsligger heeft gelijk in zijn visie op wetenschap. Daarover kan er geen twijfel zijn.

Laat me daarbij opmerken dat het IPCC geen wetenschappelijke instelling is. Het is een politieke instelling die wetenschappelijke rapporten gebruikt om aan politiek te doen. Ondertussen is het duidelijk dat het die wetenschappelijke rapporten misbruikt. Het politieke doel is steun aan het kapitaal dat getroffen is door kapitaalaccumulatie. Het is een wanhopige poging om een oplossing te vinden voor het probleem waarin het kapitalisme in deze fase is verzeild geraakt: een economie met een geweldige overproductiecapaciteit die dus enorme nood heeft aan nieuwe productie-uitdagingen. Die nieuwe productiemogelijkheden liggen dan in de productie van windmolens, zonnepanelen, isolatie, de elektrische auto’s (de auto-industrie was een van de ergst getroffene door de overproductiecapaciteit).

De evolutie van het kapitalisme naar een fase met grote overproductiecapaciteit is het logische gevolg van een van de basiselementen van het kapitalisme: de concurrentie die de producent verplicht om er alles aan te doen om zoveel mogelijk te produceren op zo weinig mogelijk tijd. Daardoor wordt de maakprijs gedrukt en versterkt de concurrentiepositie op de markt. Als de knapste koppen van de wereld tegen mekaar op daar aan werken, kàn dat niet anders dan leiden tot overproductiecapaciteit.

De Dwarsligger overtuigt me als hij het over CO2 heeft. Ik ben geen wetenschapper en kan dus niet als wetenschapper oordelen. Maar wat de Dwarsligger aangeeft lijkt me plausibel. Ik ga er van uit dat zijn cijfers kloppen en relevant zijn en dus volg ik hem naar zijn besluit. Ik zit nu te wachten op wetenschappers die hem tegenspreken en mij overtuigen. Maar tot nu toe heb ik die nog niet gehoord.

De goeroe van de belgische klimaatwetenschappers Jean Pascal van Ypersele de Strihou weigert elk debat sinds hij in een openbare discussie een nederlaag heeft geleden doordat een andere wetenschapper zijn ongelijk aantoonde. Deze van Ypersele maakt ook van zijn machtspositie misbruik om mensen die het niet met hem eens zijn de mond te snoeren. Daarbij spelen zijn persoonlijke ambities voor een topjob binnen het IPCC.

Een artikel zoals dit van de Dwarsligger zal je nergens tegenkomen in onze mainstream media. Dit soort artikels wordt er gewoon geweigerd. Wij mogen het niet weten.

We moéten en zullen de nieuwe auto-industrie steunen met de overschakeling naar elektrische wagens. Als het nodig is, worden we er toe verplicht. Die verplichting is al ingevoerd voor de bedrijfswagens.

Van de juistheid van de visie van de Dwarsligger op de wetenschap ben ik zeker.

Ik ben overtuigd als hij het heeft over de CO2.

Maar ik ben niet overtuigd als hij het heeft over de “rampen”. Gaat hij daar niet wat gemakkelijk overheen ? 

Zelfs als die rampen niet direct gevolg zouden zijn of gerelateerd zouden zijn aan het klimaat, zou ik onafhankelijk van deze discussie toch graag wat meer vernemen over deze rampen. 

Of de aarde al dan niet opwarmt, kan ik niet zelf vaststellen. Maar de rampen stel ik wel zelf vast. 

Het zal wel zijn dat de media een rol spelen bij dat vaststellen en misschien ook bij de interpretatie van de ernst er van, maar dat beroep op de media lijkt me weliswaar zeker juist, maar daarom nog niet voldoende.

Maar ik ben wel al zo ver dat mijn volgende auto er pas zal komen als de huidige echt versleten is, en als er dan nog benzinewagens op de markt komen, zal het geen elektrische zijn.

En ik ben gestopt met pissen onder de douche.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *