De Groenen roeren de oorlogstrom

Business AM

Joschka Fischer

Europa getransformeerd

Volgende maand zal de gewelddadige aanval van Rusland op buurland Oekraïne een jaar hebben geduurd. Het plan van de Russische president Vladimir Poetin voor een snelle “speciale militaire operatie” – een “Blitzkrieg” – is mislukt door het onverzettelijke verzet van Oekraïne, de eensgezinde steun van het Westen voor zijn verdediging en de incompetentie van Rusland zelf

Zover zijn we dan: Joschka Fischer is een Groene, en dus een oorlogsstoker. Hij heeft het Groene monster Baerbock minister van buitenlandse zaken gemaakt.

Dat monster ziet maar één uitweg uit de oorlog: Zelensky moet winnen. Dat betekent dat ze gaat voor een oorlog tot het bittere einde, met onderhandelingen pas als Rusland militair verslagen is. Dat monster weet zeer goed dat het voor het Kremlin onmogelijk is om de Krim op te geven, en te aanvaarden dat er op Oekraïens grondgebied Amerikaanse wapens worden opgesteld die in enkele minuten Moskou kunnen bereiken en aan alle afweer ontsnappen. Dàt is de reden waarom Poetin die oorlog begonnen is. Hij kàn die oorlog niet beëindigen, want dat zou betekenen dat zijn land weerloos is tegen de Westerse dreiging.

Nu beweren de Westerse leiders wel dat ze geen dreigende plannen hebben tegen Rusland en geen dreiging zijn, maar hoe wil je dat Poetin dat gelooft als hij moet toekijken hoe het Westen overal aan zijn grenzen wapensystemen installeert ?

De Westerse leiders wéten dat Poetin niet kan en zelfs niet màg geloven dat de wapeninstallaties geen dreiging zijn. Ze zouden het zelf ook niet geloven als de toestand anders om was. En toch maken ze ons wijs dat Poetin niet mag handelen vanuit de dreiging op zijn land.

En, nog belangrijker dan het geloof van Poetin, zijn de plannen van het Westen. Zijn ze echt niet uit op een aanval op Rusland ?

Iedereen zevert er nu op los dat Poetin zich grandioos heeft vergist door Oekraïne binnen te vallen, want daardoor heeft hij ons tot vijand gemaakt – dat wordt dan omfloerst zo gezegd: hij heeft de eenheid van de Navo versterkt.

Poetin heeft zich inderdaad vergist: hij heeft gedacht de klus in Oekraïne in enkele dagen te kunnen klaren.

Maar ook als dat zou gelukt zijn, zou dat tot Westerse vijandigheid hebben geleid. Openlijke vijandigheid, want de vijandigheid was er al.

Poetin heeft gewoon zijn rekening gemaakt. Hij heeft de uitspraak van Biden gehoord (en voor hem ook al van Obama) dat de Amerikaanse troepen weg moesten uit Afghanistan omdat ze nodig waren in de Indische Oceaan.

Een beetje normaal mens kan het natuurlijk niet geloven, maar een beetje realistisch mens wéét het: de VS is uit op wapengekletter in de Indische Oceaan om China uit te schakelen als bedreiging voor de Amerikaanse dominantie. De Amerikanen stellen vast dat ze de economische oorlog met China niet kunnen winnen, en dus blijft als enige optie de militaire oorlog over. Of dacht je dat ze hun dominantie zo maar zouden opgeven ? 

Poetin heeft zijn rekening gemaakt: hij zal nooit door de VS aanvaard worden als bondgenoot tegen China. Er zijn in de VS wel stemmen opgegaan die daarvoor pleiten, maar die zijn vakkundig door Biden en consoorten buiten spel gezet.

De reden is bekend: de VS wil geen Rusland dat samenwerkt met Europa omdat ook dat Europese continent Amerika op alle vlakken zou overvleugelen.

Als de VS Rusland tot “vriendschap” met Europa zou bewegen (of andersom), zouden ze samen wel de oorlog tegen China zeker winnen en de Chinese bedreiging van werelddominantie uitschakelen, maar de Chinese dreiging op de Amerikaanse dominantie zou vervangen zijn door de Europese.

Poetin kàn niet anders dan aan de kant van China staan. En dus maakt het hem niet uit dat zijn invasie in Oekraïne Europa (de Navo) tot een vijandige houding brengt: de vijand waren wij toch al. Omdat wij er voor gekozen hebben om zijn vijand te zijn. Of liever omdat de VS, als ze de werelddominantie willen behouden, Rusland en Europa in een toestand van vijandschap met elkaar moeten houden. Het is gewoon de voortzetting van de Amerikaanse geopolitiek die al begonnen is bij de Tweede Wereldoorlog.

We slaapwandelen dus recht naar de Derde Wereldoorlog, geleid door Biden en consoorten die daarbij de steun krijgen van oorlogsstokers als het monster Braebock.

Of hoe moet je anders deze uitspraak van haar interpreteren: “Poetin wil Oekraïne vermorzelen, de kinderen elimineren en de bevolking uitroeien”. 

Zelfs navo-gezinde militaire experten stellen vast dat Poetin er alles aan doet om Oekraïne en de Oekraïense mensen zoveel mogelijk te sparen. Onze media maken ons iets anders wijs, maar ook onze media zijn verkocht aan het krapuul dat belang heeft bij de oorlog. Poetin heeft er zelfs geen enkel belang bij om Oekraïne te vermorzelen. Als hij dat wilde, had hij dat al lang gedaan.

Het monster Braebock wéét dat, maar het speelt in op de emoties – de kinderen, àltijd de kinderen ! – van een domme massa die spontaan de kant van de underdog kiest om die massa zo ver te krijgen dat ze mee marcheert met het monster dat ten oorlog trekt.

Wat ik verschrikkelijk vind: ooit ben ik fan geweest van de Groenen, maar nu moet ik vast stellen dat de partij waarvan ik het nooit had verwacht, voorop loopt op de weg naar de catastrofe.

Dat is ook zo in Vlaanderen, met als uithangsbord de groene kwal van Oostende, Wouter De Vriendt, die in deze zaak de bondgenoot is van nog zo ’n gestoorde Theo Francken.

Sorry voor mijn uitdrukking “kwal”. Ik weet dat ik hiermee niet fijngevoelig ben. Maar ik ben dan ook écht ontgoocheld; écht kwaad. Mag ik ? Mag ik emotioneel worden als ik denk aan mijn kinderen en wat ze nog allemaal zullen meemaken ? En mag ik dan met afschuw spreken over de mensen die mijn kinderen mee naar de slachtbank leiden ? Ik veronderstel nog altijd dat ze het niet doen uit pure slechtheid, maar ook als ze het doen uit domheid of opportunisme maakt het niet uit: het blijft afschuwelijk.

Sorry dat ik je dag verpest.

Maar troost je: Play 4 is de grote winnaar van de Kastaars ! We dansen ! Op de Titanic !

 

2 Antwoorden op “De Groenen roeren de oorlogstrom”

  1. Heb vroeger ook lid geweest van toen nog Agalev , heb ook mee gelopen met VAKA Vlaams aktie komitee tegen kernwapens. Zal nooit meer op de Groen mijn stem uitbrengen! Al de partijen die toen meeliepen in de nationale betogingen tegen kernwapens stemmen nu mee in voor wapenleveringen aan Ukraine. Van een vredesbeweging is nu zeker ook niets van terecht, alhoewel we het nu meer dan ooit nodig hebben!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *