Gelukkig Nieuw Jaar !

Het Nieuwsblad

Farid El Mabrouk

Hoe Vlaams Belang de schandaalsfeer maar niet krijgt afgeschud: “Dit toont duidelijk een patroon”

Vlaams Belang krijgt de schandaalsfeer rond partijgenoten die hand-en-spandiensten aan China verleenden maar niet afgeschud. Terwijl de partij haar Kamerlid Steven Creyelman dinsdag nog fervent verdedigde, moet de voorzitter van de commissie Legeraankopen nu toch ontslag nemen

Het is wel zondag, maar vandaag toch geen religieus geïnspireerde blog.

  1. Wie me kent wéét dat ik geen aanhanger ben van het Vlaams Blok. Merk op dat ik in al mijn geschriften altijd vermijd om de term Vlaams Belang te gebruiken. Voor mij blijft het het Vlaams Blok, veroordeeld voor racisme, waarbij het woord Blok wijst op het nazistische karakter van die partij. Van Grieken mag charme-offensieven lanceren zoveel hij wil: de basis ideologie van het Vlaams Blok is het nazisme. Ik ben geen aanhanger van het nazisme.

Van de andere kant kan je de leugenachtigheid van het Vlaams Blok dat zijn nazisme voor de kiezer probeert te verbergen, ook toepassen op de PVDA die er alles aan doet om niet in verband te worden gebracht met het communisme, en zich in de dagdagelijkse praktijk voordoet als een vroegere socialistische partij – ze is in het gat gesprongen dat gelaten is door de SP-A, nu Vooruit, die het socialisme heeft ingeruild voor een sociaal liberalisme. 

Maar niemand kan mij er van overtuigen dat de basisideologie van de PVDA niet nog altijd het Leninisme is. Net zoals het Vlaams Blok doet de PVDA aan massale volksmisleiding. Noteer dat ik evenzeer gekant ben tegen dat Leninisme !

2. Terzake: los van nazisme of leninisme: wat is het echte belang van Europa ?

Al lang verkondig ik dat we moeten ijveren voor een Europa dat samenwerkt van Vladivostok tot Lissabon. Een Europa dat echte vrede kent tussen West-Europa en Rusland. Dat Verenigde Europa zou een tegenmacht kunnen vormen tegen zowel China als de VS en zo de derde wereldoorlog kunnen voorkomen die nu onvermijdelijk is doordat de VS de economische oorlog met China verliezen en dus besloten hebben tot de militaire oorlog om hun werelddominantie te handhaven (of, voor de kommaneukers, terug te winnen).

3. Blijkbaar sta ik hiermee aan de kant van het Vlaams Blok dat ook schijnt te ijveren voor dat Europa. Maar is een optie op zich verkeerd, gewoon omdat ook een partij als het Vlaams Blok op dat standpunt staat ?

Nochtans is dat wat ik nu meemaak: omdat ik voor een Verenigd Europa pleit, inbegrepen Rusland, word ik in de het Vlaams Blok hokje geduwd.

4. Overigens maakt een De Croo zich grandioos belachelijk als hij in het parlement verkondigt dat het onaanvaardbaar is dat een vreemde mogendheid zich moeit met onze democratie en daarom de Chinezen verkettert. De Croo zelf is met zijn ambitie om secretaris-generaal van de NAVO  te worden de facto een agent van de VS, een vreemde mogendheid die zich onbeschaamd en massaal moeit met onze democratie, economie, cultuur …

Voor mijn vrienden in de VLD: het wordt tijd dat jullie beseffen dat De Croo totaal niet geïnteresseerd is in het belang van de partij: deze pathologische machtswellusteling is enkel bezig met zijn persoonlijke ambitie waarvoor de partij een vehikel is.

5. Ik vind het goed dat Chinese spionnen worden ontmaskerd. Ik hoop echt dat we nooit in een Chinese samenleving terecht komen. Maar hetzelfde geldt voor de Amerikaanse samenleving. Ik ga hier geen energie steken in het aantonen van de onzin van de Amerikaanse samenleving … de Amerikaanse democratie … Wat je nu ziet rond Trump zegt genoeg over die democratie.

Maar ik zou het eerlijk vinden dat onze staatsveiligheid dan ook op zoek gaat naar Amerikaanse spionnen. Ze zijn er, want nog niet zo lang geleden bleek de CIA zelfs Angela Merkel te bespioneren. Dat enorme schandaal is door onze verkochte media vakkundig in de doofpot gestopt. 

6. Op dit ogenblik mag je in belgië nooit vergeten dat we naar verkiezingen gaan. Een grote overwinning van het Vlaams Blok met een aantal mensen van de N-VA die overlopen naar het Blok, zou een reële bedreiging vormen voor de belgische staat, in concreto het belgische grootkapitaal, verbonden met het koningshuis. Merk op dat dat koningshuis en belgische grootkapitaal hun macht hebben gebouwd op de kolonisatie van Congo en op de uitbuiting van Congo die na de kolonisatie gewoon is doorgegaan – de families Michel en De Croo hebben nog altijd hun belangen in Congo ! – en dat de aanvallen op het Vlaams Blok duidelijk zijn ingegeven door de verdediging van de belangen van dat grootkapitaal. Dat zou iedere linkse, ietwat sociaal denkende mens aan het denken moeten zetten. Maar neen, onze linksen zijn bezig met actie voor staande urinoirs voor vrouwen.

7. Neen, dit is geen verdediging van het Vlaams Blok, maar wel een aanval op misleiding, hypocrisie, manipulatie … door een grootkapitaal dat geen zier geeft om jouw of mijn welstand. 

Het allerbelangrijkste is mijn overtuiging dat de enige manier om de derde wereldoorlog te voorkomen – toch een belangrijk doel ? – te vinden is in een Europa dat uit de Navo stapt en zich neutraal opstelt,  zowel tegenover China-Rusland, als tegenover de VS. Die neutrale houding zou maken dat de VS in Europa niet het tweede front met Rusland zouden hebben dat ze nodig hebben om te kunnen winnen in de Indische Oceaan.

Wie de kant kiest van de VS, werkt mee aan de komst van de derde wereldoorlog. Dat geldt overigens ook voor wie de kant van China kiest !

Leg me eens uit wat er fascistisch of nazistisch is aan deze opvatting ?

8. Tenslotte: ik maak me geen illusies: onze leiders, belgisch, zowel als Europees zijn verkocht. De derde wereldoorlog is eigenlijk al bezig met twee belangrijke, maar voorbereidende veldslagen: Oekraïne en Gaza. Oekraïne is bedoeld om de belangrijkste bondgenoot van China, Rusland, te verzwakken. In Gaza wordt een belangrijke bondgenoot van de VS, Israël, verzwakt.

Ik denk dan aan de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen. Daar word ik echt niet vrolijk van.

Gelukkig nieuw jaar !

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *