Georgië

Voor wie tot de domme massa behoort, wil ik het nog wel eens uitleggen.

Oekraïne was de facto deel van Rusland. Herinner je je dat de Sovjet Unie een verzameling was van republieken. Je kan dit vergelijken met het huidige Europa al hadden die republieken tijdens het Sovjet tijdperk natuurlijk minder onafhankelijkheid dan de landen in Europa. 

Bij de implosie van de Sovjet Unie kregen die landen aan de buitengrenzen meer onafhankelijkheid, maar bleven wel in de Russische invloedssfeer. Eén op de vier Oekraïners heeft Russisch als moedertaal.

De aanhorigheid bij Rusland was ook, en misschien wel vooral, militair van belang. Deze landen vorm(d)en de eerste buffer tussen de Navo en Moskou.

In Oekraïne was dit militair belang speciaal aanwezig door de Krim waar een groot deel van de Russische vloot gelegerd is.

In Oekraïne ontstond een beweging die weg wilde van Rusland en aansluiting zocht bij Europa.

Natuurlijk waren en zijn er mensen die zich uit eigen overtuiging naar Europa richten, maar die vormden nog geen beweging. Ze werden een politieke beweging die de facto georganiseerd (en gefinancierd ! ) werd door de CIA. Daarbij spelen NGO’s, culturele verenigingen, handelsbetrekkingen … een grote rol. Hunter, de zoon van Biden heeft er veel geld aan verdiend.

Uiteraard was dat niet naar de zin van Poetin en hij heeft er alles aan gedaan om die beweging tegen te houden.

Maar de CIA is een meester in het creëren van catch-22 situaties.

In Oekraïne kon Poetin geen kant meer uit: ofwel liet hij de CIA zijn gang gaan en de beweging verder uitbouwen, ofwel ging hij de beweging bestrijden en werd hij er van beschuldigd de democratische volkswil te onderdrukken. Dat die volkswil helemaal niet het hele volk betrof, speelt dan geen rol meer.

En dus kwam er Maidan: betogers tegen betogers en de CIA die die de vorm van burgeroorlog won door de inzet van nazistische milities.

Als Poetin zijn buffer en de Krim wilde behouden was de “speciale operatie” nog zijn enige optie.

Door die oorlog bereikte de VS wat ze wilde: het Russische leger en de Russische economie worden beduidend verzwakt. Dat is nodig in voorbereiding van de oorlog tegen China die door de VS gepland is.

De wapenleveringen aan Oekraïne zijn zo gedoseerd dat Oekraïne de oorlog niet kan winnen, maar wel voldoende om Poetin te beletten om de oorlog te winnen. Hoe langer de oorlog duurt hoe meer Rusland wordt verzwakt.

Ja maar, deze blog zou toch over Georgië gaan ?

Wel, je kan in het bovenstaande Oekraïne overal gewoon vervangen door Georgië: in Georgië krijgen we een kopie van Oekraïne.

De Oekraïners blijven niet lang genoeg helden om de oorlog nog lang vol te houden. En dus herhaalt de CIA het spel dat het zo goed beheerst.

Georgië is in alle opzichten gelijkend op Oekraïne: de aanhorigheid bij Rusland, een beduidend Russisch bevolkingsdeel …

Wie wil begrijpen wat er nu in Georgië bezig is moet gewoon naar Oekraïne kijken.

Ondertussen wordt in onze reguliere media hetzelfde spel gespeeld als bij Oekraïne: we krijgen een toevloed van emotionele interviews met Georgiërs die naar Europa snakken. Russisch gezinden krijgen we niet te horen. We worden om de oren geslagen met woorden als democratie, vrijheid, onafhankelijkheid, volkswil …

Ik zit te wachten op het eerste bericht over een kind dat slachtoffer is van de repressie van het Russisch gezinde regime. Als het er niet is, zal de CIA het wel creëren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *