De schandelijke houding tegenover de vervolgde christenen

Doorbraak

Pieter Bauwens

Verdwijnen christenen in het Midden-Oosten?

Moeten we stilaan aftellen naar het einde van het christendom in sommige delen van het Midden-Oosten? Een nieuw rapport dat in Londen werd voorgesteld bevestigt de precaire situatie. Daar kan alleen maar een einde aan komen wanneer de internationale gemeenschap nu onmiddellijk optreedt

Is het niet erg dat je vanuit neplinkse hoek wel heel veel empathie ziet met arme moslims, maar er geen enkele aandacht is voor deze christenen ?

Toen Francken wat speciale aandacht schonk aan christelijke asielzoekers werd hij daar schandelijk op aangevallen. Mensen die met hem medewerkten zitten nog altijd met een enkelband, eigenlijk in de gevangenis, omdat ze geld zouden ontvangen hebben om christenen te helpen om naar hier te komen. De aanvallen van nep links daarop waren van een schabouwelijk niveau. Want heeft iemand die in zijn streek rijk is, géén recht op asiel ? Is zijn leven niét in gevaar omdat hij rijk is ? Die argumentatie van nep links is van een intellectuele oneerlijkheid die gewoon stuitend is.

We moeten het klaar en duidelijk durven stellen: er is een soort genocide bezig tegen de christenen in het Midden-Oosten, en vervolging in andere delen van de wereld. Maar nep links wil dat niet weten, want nep links heeft er totaal geen benul van waar het christendom voor staat, en steunt liever moslims waarbij het evenmin weet waar de islam voor staat.

Neen, die christenen zijn geen heiligen. Maar de mensen die hen vervolgen zijn wel duivels, en de nep linksen hier zijn hun medewerkers, op zijn minst door schuldig verzuim.

Is het niet triestig dat enkel in Vlaams volksnationalistische hoek aandacht is voor dit menselijk drama ?

Ondertussen zijn die nep linksen wél begaan met het lot van het meisje Elisabeth en haar koninklijke familie die rijkelijk leeft op de kap van gewone mensen die het moeilijk hebben om rond te komen.

En waar blijven de belgische bisschoppen ? Die angsthazen doen het in het kruis van hun broek want ze moesten maar eens beschuldigd worden van sektarisme en enkel oog te hebben voor “eigen volk”. Maar wat is er mis aan dat mensen die tot een gemeenschap behoren mekaar helpen ? Als er zich in een wijk een noodgeval voordoet en de mensen van de wijk springen bij, roemt iedereen hun solidariteit. Maar als christenen mekaar helpen is dat een schande. 

Evenzeer hebben de belgische bisschoppen angst om de islamitische medemens tegen de schenen te schoppen. Ze laten nog liever de islamitische medemens tegen de schenen van hun geloofsgenoten schoppen. 

En ja, die bisschoppen zijn natuurlijk niet enkel angsthazen, maar ook platte opportunisten die denken dat door de bloei van de islam, religie terug op de belgische kaart wordt gezet, en de katholieke kerk daar mee van kan profiteren. De onnozelaars hebben niet door dat je nooit sterker kan worden door de vijand te versterken.

En nu hoor ik de goedmenende nep linkse massa al huilen omdat ik de islam als een vijand beschouw. Welnu, voor mij is de islam geen vijand, maar de islam beschouwt wel het christendom als een vijand. Ik wil wel evangeliegewijs mijn linkerwang aanbieden als men mij op de rechter slaat. Maar ik laat niet op een wang van mijn vrienden slaan.

Hoe je het ook draait of keert: de onverschilligheid voor het lot van de christenen in het Midden-Oosten en elders is een aantasting van fundamentele menselijkheid. Hallo, humanisten, atheïstisch of gelovig ? Of beoefenen jullie een selectieve menselijkheid ?

Hierbij roep ik ook mijn islamitische medemensen op:  toon jullie goed hart, en organiseer in jullie moskeeën een inzameling ter ondersteuning van de christenen in het Midden-Oosten. Gezien de abdicatie van de blanke man en vrouw, zijn jullie nog mijn enige hoop.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *