Oekraïne

Enkele van mijn facebook posts:

Volg onze reguliere media en de uitspraken van De Croo en je ziet dat we bestookt worden met boodschappen die ons moeten klaar maken om militair ingrijpen in Oekraïne te aanvaarden. Het zal afhangen van het verloop van de strijd rond Kiev. Op dit ogenblik verzekert iedere navo-getrouwe dat de navo niet militair zal tussenkomen, maar als men er in slaagt om in Kiev de juiste omstandigheden te creëren (ten koste van ongelooflijk lijden van de bevolking), zal men roepen dat de nieuwe omstandigheden een militair ingrijpen moreel verplicht maken om de “waanzinnige” (dat hebben we ook over Sadam Hoessein en Kadhafi gehoord !!! ) Poetin te stoppen. De Croo doet daar aan mee om zijn kansen voor de post van secretaris-generaal van de navo te vergroten. We komen dan in een situatie dat een vreselijke oorlog wordt ingeroepen om een nog vreselijkere oorlog te beginnen. Stop de waanzin !

Biden: “Poetin heeft gefaald om het Westen te verdelen”. Veel belangrijker: de US is er in geslaagd om Europa te verdelen tussen Rusland en “West-Europa”. De VS zijn in de Tweede Wereldoorlog gestapt, precies omdat ze niet wilden dat er een Europa kwam, met een eenheid tussen Rusland en West-Europa. Dat Europa zou op alle vlakken Amerika overvleugeld hebben. Sinds de Tweede wereldoorlog heeft de VS ook altijd geprobeerd om zelfs West-Europa verdeeld te houden.  Toen de Sovjet-Unie implodeerde hebben de Russische leiders, ook Poetin, gepoogd om tot een vredevolle relatie met Europa te komen. De VS hebben die vrede vakkundig getorpedeerd en opnieuw de koude oorlog opgestookt. Het resultaat zien we nu. 

Het begint weer: Oekraïnse kinderen worden opgevoerd om ons via onze emoties te manipuleren, passend in de oorlogspropaganda waar onze mainstreammedia zich enthousiast in storten. Van de andere kant: als de beelden van kinderen ons zouden aanzetten om élke oorlog te veroordelen, zouden die beelden een positief effect kunnen hebben.

Nog maar eens propagandataal. Als je de burgers bewapent en oproept om molotovcocktails te maken – zoals Zelensky doet – lok je burgerslachtoffers uit. Na de oorlog moet er maar eens de vraag gesteld worden of die Zelensky daardoor niet moet veroordeeld worden voor oorlogsmidaden of misdaden tegen de menselijkheid. Wie met opzet van zijn burgers kanonnenvlees maakt is een misdadiger.

Op de VRT toont men beelden van een appartementsgebouw waarvan de gevel beschadigd is en de ruiten  weg geblazen. Duidelijk het gevolg van een explosie. De commentaar daarbij: Poetin houdt zijn belofte niet en valt toch burgerdoelwitten aan. Bekijk goed de beelden en vraag je af of burgers echt het doelwit waren… De VRT speelt het misdadige spel van de oorlogspropaganda onvoorwaardelijk mee, en werkt zo ook de manipulatie van de bevolking in de hand, net zoals hij heeft gedaan bij corona. Noteer ook hoe dikwijls Poetin nu wordt voorgesteld als een waanzinnige misdadige gek die moet gestopt worden. (Dat hoorden we ook al bij Sadam Hoessein en Kadhafi voor we die gingen bombarderen.)

Krantencommentaren zeggen dan weer dat we hem met enkel financiële en economische sancties niet zullen stoppen en roepen op om de arme Oekraïners niet in de steek te laten. Aan de Navo verwijten ze dat ze passief is…  Ondertussen deelt Zelensky wapens uit aan zijn burgers en roept ze op om molotovcocktails te maken. Hij creëert kanonnenvlees. Precies dat vlees zal ons er van moeten overtuigen dat een militaire inval van Europese troepen in Oekraïne een menselijke plicht is. Onze waanzin overtreft die van Poetin ! Stop de waanzin. Op belgisch niveau: stop De Croo en Wilmès ! Als Zelensky er in slaagt om het aantal burgerslachtoffers groot genoeg te maken, zullen wij de huidige waanzin kwadrateren.

Na zulke posts kruipen ze uit hun holen en krijsen dat ik aan de kant van de smeerlap Poetin sta. De PVDa is de enige partij die in het parlement zinvolle commentaar heeft gegeven met ook kritiek op het Westen, en ze werd uitgejoeld. Bij een aantal joelers is het domheid. Het is niet omdat je verkozen wordt, dat je intelligent bent. Dat is bij corona voldoende aangetoond. Maar bij de meeste joelers is het geen domheid, maar smeerlapperij. Die smeerlapperij kan  platte partijpolitiek zijn in een zaak waarin die politiek zou moeten overstegen worden. Als Conner Rousseau nog enig krediet had, is hij dat nu wel helemaal kwijt. Maar erger: het is een politiek die wordt aangestuurd door De Croo en Wilmès. Wilmès wordt genoemd als kandidaat voor de post van secretaris-generaal van de navo die nu vrijkomt. Maar volgens Willy Claes, die op die post is weggejaagd en het dus kan weten, heeft Wilmès geen kans en dus duikt De Croo in het gat. 

belgische militairen zullen hun leven riskeren voor de persoonlijke ambities van De Croo en Wilmès. Dat was al bezig toen de regering tegen de wil van de minister van defensie en defensie zelf in, besliste om militairen te sturen naar Mali, een buitengewoon gevaarlijk kruidvat, om Macron te plezieren die in de plaats dan zou zorgen voor een hoge Europese topfunctie, net zoals hij heeft gedaan voor Michel toen die de belgische regering heeft laten vallen over het Marrakeshpact dat Macron toen nauw aan het hart lag. Dat door gewijzigde omstandigheden ter plaatse de missie in Mali niet doorgaat is niet terzake.

Overigens is het hen voorgedaan door Leterme en Reynders die 2010 zowat half belgië hebben cadeau gedaan aan Frankrijk. Leterme heeft het een hoge post bij de Oeso opgeleverd, en Reynders is nu europees commissaris…

En dat volkje laten wij het land besturen.

Er wordt veel gepraat over de corruptie in Rusland. Terecht. En dat Poetin tegenstanders in de gevangenis smijt en kritische TV stations sluit is onaanvaardbaar. Maar waarom heeft onze pers nooit bericht dat ook Zelensky dat heeft gedaan ?

Alles wat ik hier schrijf weten onze persmensen even goed, en beter dan ik. Waarom wordt er niet over bericht ? Het antwoord is simpel: de pers is privé-eigendom van rijken uit dezelfde kliek als De Croo en Wilmès, en de VRT is sinds jaren vol gestoken met getrouwen van het belgische grootkapitaal die zich voordoen als links waarbij sommigen zich waarschijnlijk nog echt links wanen.

We kunnen nu wel hard roepen dat het in Rusland stinkt. Maar moeten we niet beginnen met de eigen belgische stal uit te mesten ?

PS Als er balonnetjes gaan worden opgelaten om de militaire dienstplicht terug in te voeren, is het tijd voor een bestorming van het parlement.

Op gevaar af van nuttige idioot te zijn in dienst van Poetin, moet in ieder geval de vredesbeweging een massale mobilisatie starten !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *