Kiezen we voor vrede of voor oorlog ?

De Wereld Morgen

Saïd Bouamama

Een nieuwe oorlog in de maak? Deze keer tegen Iran?

Terwijl de oorlog in Oekraïne in volle gang is zijn de VS en enkele bondgenoten al een nieuwe oorlog aan het voorbereiden. Voor de VS is de strategische hoofdvijand China. In dat kader zijn ze bevreesd voor groeiende samenwerking tussen dat land en Rusland en Iran. Daarom willen ze deze twee landen verzwakken

Een oorlog komt nooit zo maar uit de lucht gevallen.

Denk je nu echt dat Poetin op een morgen uit bed is gestapt met de idee “Zou het niet fijn zijn om even Oekraïne binnen te vallen ?”

Nochtans is het precies dàt wat onze mainstream media ons proberen wijs te maken. Is het niet onvoorstelbaar dat zovele mensen daar in trappen ? Kent de menselijke dwaasheid dan echt geen grenzen ? Of is de manipulatieve kracht in deze tijd zo groot dat zelfs mensen die zich intellectuelen wanen, vervellen tot nuttige idioten ?

Ik geloof nooit dat de hoofdredacteuren en politieke redacteuren van onze kranten niet beter weten. Ze zijn dus geen dwazen of nuttige idioten, maar smeerlappen die de hielen likken van hun bazen, grootkapitalisten van de ergste soort.

Natuurlijk moet ik oppassen om zelf niet in de val van de Russische propaganda te trappen. Ik geef toe dat het soms moeilijk is om de berichtgeving te beoordelen. 

De idioten zien slechts propaganda van één kant: de Russische. Dat er ook Amerikaanse propaganda is, komt bij velen niet eens in beeld. Bij wie ze wel in beeld komt is er het vooroordeel: wij zijn de goei en dus is onze propaganda waar en die van de vijand onwaar. 

Wie de beide kanten ziet wéét dat ze beiden liegen.

Het is belangrijk om zich bij iedere bewering de vraag te stellen: kan ook het omgekeerde waar zijn ?

Neem dan nu de moordpartij in Boetsja. De eerste berichten daarover kwamen (natuurlijk) van de Oekraïners. Als ik er van uitga dat elke propaganda leugenachtig is, maakt dat op zich de boodschap al verdacht. Dat betekent niet dat de Russische ontkenning wààr is. Russische losgeslagen militairen (in oorlogen geraken mensen los geslagen) zijn er zeker toe in staat.

Maar er zijn toch vraagtekens. Dit is niet echt het thema van mijn blog en ik wil dus summier blijven.

De burgemeester van Boetsja zegt dat de moorden zijn gepleegd door wegtrekkende Russische militairen. Dat zou kunnen. Maar waarom heeft hij drie dagen gewacht om de wereld op de hoogte te brengen ? De Russen zeggen dan dat die lijken er pas gelegd zijn nà hun aftocht. Dan komt een Amerikaanse krant met een satellietfoto die aantoont dat de lijken er al drie weken geleden lagen. Opnieuw: waarom dan nu pas het bericht van de burgemeester ? En nog: op de VRT zie ik een beeld met bloed bij een lijk en de opwindende mededeling dat dit vers bloed is. Vers bloed na drie weken of zelfs maar na drie dagen ? En waarom hoor ik niets over de stank ? Het moet daar toch stinken ?

Sta je me toe dat ik vraagtekens plaats ?

Neen, ik weet het nog niet. Maar iets klopt er niet.

Zijn het acteurs zoals de Russen beweren ? Mij lijkt dat onwaarschijnlijk. Ik denk dat nogal wat mensen de Westerse propaganda geloven omdat het alternatief is dat Oekraïners eigen volk hebben doodgeschoten voor propagandadoeleinden, en dat is ondenkbaar. Ondenkbaar ? Denk je echt dat de nazi’s in het Oekraïense leger ook maar een seconde zouden twijfelen ?

Wat er ook van zij: wat met het vermoeden van onschuld ? Wat met de oeroude regel dat iemand onschuldig is zolang het tegendeel niet bewezen is ?
Wie durft zeggen dat bewezen is dat de feiten gepleegd zijn door de Russen ? En als wie dat durft zeggen een Oekraïner of Amerikaan is, waar blijft dan de onpartijdigheid ? Ze zijn toch betrokken partij ? Hetzelfde geldt overigens voor de beweringen van de Russen. Je hebt dan nog Amnesty International of Human Rights Watch. Maar bij mijn weten zijn ook dat Westerse organisaties.

Kortom: Biden, Zelensky, onze verzamelde politici en media die ons allemaal voorhouden dat de Russen een genocide plegen, gaan hun boekje ver te buiten.
Van mij mag iedereen Poetin voor het Internationaal gerecht trekken. Maar wacht dan tenminste op de uitspraak. 

Terug naar het geopolitieke spel.

Ik heb in eerdere blogs al aangegeven dat er drie kaders zijn waarin je de oorlog in Oekraïne kan situeren.

Het kleinste kader zijn de rechtstreekse financiële belangen van de Biden familie met zoon Hunter als vooruitgeschoven post in de olie- en gasvoorraden van Oekraïne die door de Maidanstaatsgreep in handen van deze Amerikaanse oligarchen zijn gekomen. De dappere maar onnozele Oekraïense helden verdedigen de centen van de schurk Biden.

Het tweede kader is dat van het verdeelde Europese continent. Een Europees continent met vrede en samenwerking tussen Rusland en West-Europa zou Amerika op alle gebieden, zowel economisch als militair overvleugelen. Dat is voor de VS onaanvaardbaar. Vanaf de Tweede Wereldoorlog is de Amerikaanse politiek er altijd op gericht geweest om oorlog te stoken tussen Rusland en West-Europa. De koude oorlog moet in dat licht gezien worden. Onder Merkel was dat samenwerkende Europese continent in de maak. Door de oorlog in Oekraïne is dat project vakkundig afgeschoten.

Het derde kader is de geopolitieke beslissing die zeker al onder Obama is genomen (met Biden als vicepresident ! ) om radicaal de strijd aan te gaan met China, de grote bedreiging voor de Amerikaanse hegemonie. Het gaat om een militaire strijd. Dat wordt aangetoond door de uitspraak van Biden dat hij de troepen uit Afghanistan zou terugtrekken om alle militaire middelen beschikbaar te hebben voor de oorlog met China.

Door de oorlog in Oekraïne slaagt Biden er in om de voornaamste bondgenoot van China voor tientallen jaren lam te leggen, zowel militair als economisch.

Het artikel op De Wereld Morgen wijst er op dat hij Iran ziet als tweede belangrijke bondgenoot van China. Gaat hij als opstap naar de grote oorlog nu ook Iran de facto uitschakelen; met de enthousiaste hulp van de racisten van Israël ? En zonder eigen inzet van militairen ? Gaat hij er in slagen, net als met de Oekraïners anderen te laten sneuvelen voor zijn smerige plannen ?

Wordt het niet tijd om onze eigen politici een stamp onder hun vetgemeste kont te geven ? En neen, dat heeft niets van doen met partijpolitiek of de tegenstelling links-rechts. Het gaat er enkel om of we kiezen voor vrede of voor oorlog.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *