Zelensky een held ?

Doorbraak

ZELENSKY – de biografie

Don Croonenberg heeft een vlot leesbare biografie geschreven van een man die dankzij Poetin dagelijks de wereldpers haalt en eindeloos veel supporters heeft: Volodymyr Zelensky in het Oekraïens ofte Vladimir Zelenski in onze taal

Als dit boek beantwoordt aan de beschrijving die Doorbraak er van geeft, is het een schande dat Doorbraak dit promoot. Ik zal niet controleren of de recensie van Doorbraak klopt, want ik zal in geen geval dit boek lezen. En de auteur, een zekere, voor de rest mij onbekende Don Croonenberg, is een platte opportunist, belediging voor de schrijversgilde, die gewoon wat teksten uit Dag Allemaal en Libelle aan mekaar heeft geplakt. Dat zou ik niet mogen schrijven zonder het gelezen te hebben. Maar het is wel mijn besluit uit de recensie van Doorbraak.

Neen, Zelensky is geen held.

Hij is een Jood die zijn bloedsbroeders grandioos verraadt, als president product van een van de smerigste oligarchen die Oekraïne rijk is, en dat wil wat zeggen…

Hij  wordt vernoemd in de pandorapapers. Dat is natuurlijk niet te ontkennen, maar de atlantiekers minimaliseren dat; ook de zogenaamde linksen die zich nu Oekraïner wanen en anders moord en brand zouden schreeuwen over het asociale profiteursgedrag van deze oligarchenkliek die haar kapitaal heeft gebouwd op diefstal en uitbuiting. Dàt is het gezelschap waarin Zelensky verkeert, en het zijn de belangen van dàt gezelschap die hij behartigt door zijn bevolking op te roepen tot dwaze heldhaftigheid.

Er is sprake van oorlogsmisdaden in Oekraïne. Die zijn er zeker gebeurd. Ze gebeuren in iedere oorlog. En ze gebeuren al even zeker aan beide kanten. Wié de misdaden heeft gepleegd die in onze media worden aangeklaagd, is een ander verhaal. Geen enkele journalist is onpartijdig en alle journalisten laten ons enkel zien wat in hun kraam past, of in de kraam van het leger waarin ze “ge-embedded” zijn. Ze kunnen ook niet anders, want als ze niet het verhaal van hun leger brengen, kunnen ze niet meer werken. Maar dat ze dan niet doen alsof ze neutraal zijn en hun berichtgeving objectief is.

Ik kan overtuigd zijn van de schuld van de ene of andere, maar op dit ogenblik is er niemand die zeker kan zijn. Vermits het hier gaat om ernstige beschuldigingen is het een grove de-ontologische fout als de media wél doen alsof de zaken bewezen zijn. Of is nu plots iemand niet meer onschuldig tot het tegendeel bewezen is ?

Maar één misdaad is wél bewezen en ook de schuldige is zeker gekend: het is de misdaad van Zelensky die wapens heeft uitgedeeld aan al zijn mannelijke burgers en ze heeft opgeroepen om molotovcocktails te maken. Als je mensen die niet opgeleid zijn en niet in militair verband optreden, wapens geeft, maak je van hen kanonnenvoer. Even erg is het feit dat ze dan geen burgers meer zijn, maar strijders. Dat de lijken van de strijders nu worden voorgesteld als burgerslachtoffers is van een stuitende  hypocrisie. De hypocrisie van Zelensky: hij heeft die mensen de dood in gejaagd en misbruikt ze nu voor zijn misselijk makende propaganda. Dat heeft zelfs Churchill niet gedaan.

Buiten kinderen, vrouwen en ouderen, zijn er in Oekraïne geen burgers meer. Zwijg over mannen als burgerslachtoffers.

Zelensky heeft een postbode tot held verklaard omdat hij een vliegtuig heeft neergehaald. Als dat vliegtuig die postbode zou hebben neergeschoten, zou Zelensky de hele wereld hebben opgeroepen om aan te klagen dat de Russen een onschuldige burger, postbode, gedood zouden hebben.

Dàt is Zelensky.

Zelensky is ook een schande voor het Joodse ras, want hij vindt er geen graten in om intens samen te werken met de neonazi’s waar Oekraïne nog zo rijk aan is. Zelensky is een verrader.

Ik heb het in eerdere blogs al aangegeven: Stalin heeft lelijk thuisgehouden in Oekraïne – de holodomor. En je kan het dan zelfs begrijpelijk vinden dat nogal wat Oekraïners de Duitsers als bevrijders hebben verwelkomd. Maar een groot aantal van hen heeft de ideologie van het nazisme enthousiast omarmd en een eigen nazi-militie opgericht die de Russen heeft bestreden (vergelijk het met onze Oost-fronters), maar ook met veel plezier de Joden in Oekraïne heeft vervolgd en vermoord. Het hele Oekraïense leger zit vol met deze neonazi’s, erfgenamen van Stepan Bandera, de leider van de militie tegen Stalin. Die Bandera wordt overal in Oekraïne nog altijd vereerd. De Azovmilitie, is rechtstreekse erfgenaam van deze Bandera. Het zijn die mensen die na Maidan fakkeltochten organiseerden met de leuze: Alle Russen aan het gas… En het ging dan niet over Russische Russen, maar Oekraïense Russen… Zelensky heeft deze militie officieel opgenomen in het Oekraïense leger. Deze Azovmilitie is zeker ook actief in Marioepol waar ze burgers als schild heeft gebruikt. Marioepol is/was voornamelijk bewoond door “Russische Oekraïners”. Een aantal van hen hebben zeker gesympathiseerd met Poetin. Ik kan me niet voorstellen dat de Azov-nazi’s hen sympathiek hebben gevonden. Het zal wel zijn dat er daar burgerslachtoffers zijn gevallen, maar niet door de schuld van de Russen. Dàt zijn de bondgenoten van Zelensky. 

Zelensky is ook de dwaas die zich heeft laten bedriegen door de Amerikanen die hem volledige steun hebben beloofd, maar die altijd een klein beetje te laat geven omdat ze er alle belang bij hebben dat de oorlog zo lang mogelijk duurt. Die oorlog past in hun plan om Rusland militair en economisch zo veel mogelijk te verzwakken zodat het niets meer betekent als bondgenoot van China. Eigenlijk is Oekraïne de eerste veldslag in de oorlog met China. Ondertussen hebben de Amerikanen totaal geen last van die oorlog: de doden zijn voor de Oekraïners en de economische gevolgen en verarming voor ons allemaal; voor Europa.

Dàt is Zelensky: een opportunist die zich heeft opgewerkt door in de kont te kruipen van de oligarch Ihor Kolomojsky. Hij is een oorlogsmisdadiger die van zijn burgers kanonnenvlees heeft gemaakt. Hij ziet er geen graten in om, niet tegenstaande zijn Joodse afkomst, samen te werken met het ergste krapuul dat van Jodenvervolging een hobby maakt. En hij is een dwaas die zich voor de kar van de Amerikanen laat spannen in de voorbereiding van de ergste ramp die de mensheid kan treffen: de derde wereldoorlog.

Maar Croonenberg en Doorbraak maken van hem een held.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *