Gaten in de leiding. Het stinkt naar gas. Alarm !

Uitpers

Freddy De Pauw

Gaslekken? Moskou, wie anders?

Nord Stream 1 en Nord Stream 2 zijn lek geslagen. Weinig reden om te twijfelen aan sabotage. De VRT was er snel bij om schuldigen te zoeken: vooraan de Russen natuurlijk. Wie ontbrak in het lijstje: wie voor de hand lag omdat ze er het meeste baat bij hebben: de VS. De VRT werd daarin door de meeste media gevolgd

Wie heeft het gedaan ?

Ik weet het niet. En bij mijn weten, weet tot nu toe enkel de dader het.

Wat ik wél zeker weet: er wordt gelogen dat het een lieve lust is. Dan zit je natuurlijk met de vraag: wie liegt er ?

Liegen de Russen die naar de Amerikanen wijzen ?

Het is mogelijk.

Maar wie zeker liegt is de VRT: als je de bevolking iets voorhoudt wat je niet kàn weten, lieg je.

Dat de VRT liegt moet ons niet verwonderen: de omroep is verworden tot een propaganda-instrument voor de VS. Wie echt informatie wil, moet de VRT mijden als de pest.

Ik begrijp echt niet hoe een journalist die een beetje zelfrespect heeft nog voor die VRT wil werken.

Noteer de namen van die journalisten. Het is altijd interessant om een lijstje te hebben van mensen die op zijn minst bereid zijn om te liegen voor het smeer.

Over VTM heb ik het niet. Wie voer voor debielen vreet is toch niet vatbaar voor redelijkheid.

En neen, ik beweer dus niet dat de VS de schuldigen zijn. Ook Freddy De Pauw doet dat niet, al probeert hij ons denken wel in die richting te schuiven. Hij houdt een slag om de arm, maar zijn arm wijst wel.

Wat zeker wél waar is in het betoog van De Pauw, is zijn antwoord op de vraag “cui bono”.

Zijn redenering waarin hij naar de VS wijst als belanghebbende die de winst binnenhaalt is correct.

En dat – wie ook de dader is – de VS altijd de winnaar is, moet ons zeer ernstig aan het denken zetten. 

Want Ursullalla von der Leugen en het omhoogkruipsel Michel, met in hun spoor het De Croot houden ons wel voor dat de VS onze bondgenoten zijn en onze verdedigers, maar steeds meer wordt duidelijk dat elke winst die de VS binnenhaalt, op een of andere manier behaald wordt op kosten van Europa. Op kosten van jou en mij.

Ergens las ik: wie de US als vriend heeft, heeft geen vijanden meer nodig. Die uitspraak klopt.

Op dit ogenblik is de VS voor Europa een veel grotere bedreiging dan Rusland.

De facto is Rusland geen enkele bedreiging voor Europa. Niet economisch, niet militair.

De beperking in de gasleveringen door Poetin ?

De Croot houdt ons altijd opnieuw voor dat Poetin de schuld is van onze energiecrisis. Ook dat is de zoveelste leugen van het Crootmisbaksel. Wat Poetin doet is slechts een antwoord op een aanval door De Croot en zijn medestanders. 

Om niet aan partijpolitiek te doen: bij die medestanders ook fanatiek Groen en een Theo Francken die onvoorwaardelijk aan de kant van onze vijand de VS gaan staan.

Je mag me tegenspreken, maar ik heb Francken wel nog nooit horen beweren dat ons gastekort zo maar de schuld is van Poetin. Op dat vlak lijkt hij me toch nog een stuk intellectueel eerlijker dan het Crootige. Nu, van de andere kant: intellectueel eerlijker zijn dan de zich Alexander de Crote wanende is natuurlijk niet moeilijk.

Is het nu zo moeilijk om te aanvaarden dat Europa zich beter niet moeit met Oekraïne ?

Dat de VS die hun werelddominantie bedreigd zien, van Oekraïne een factor maken in hun smerige geopolitieke spel kan ik begrijpen – niet goedkeuren: ik noem dat geopolitieke spel niet voor niets smerig.

Maar Europa heeft geen enkel belang bij bemoeienissen met Oekraïne. 

En misschien moeten we toch maar eens even doordenken over het lot van de gewone Oekraïense mens.

Nu zitten er tussen die niet-Russische Oekraïners natuurlijk wel nogal veel neonazi’s, maar zelfs neonazi’s wil ik geen oorlog aandoen. En altijd zijn er nog de andere, gewone mensen die het allemaal machteloos moeten ondergaan.

Waar gaat het eigenlijk over ?

Oekraïne bevond zich onder de invloedssfeer van Rusland. Op een bepaald ogenblik beslist het land om van invloedssfeer te veranderen en zijn heil te zoeken in de Europese invloedssfeer.

Laat me nu maar even de Amerikaanse rol daarin vergeten, en er van uitgaan dat de Oekraïense machthebbers oprecht geloven dat het Oekraïense volk meer welstand en comfort zal hebben als het meer aansluit bij Europa dan bij Rusland.

Voor Poetin is het geopolitiek gezien ondenkbaar dat hij Oekraïne verliest en dus valt hij er militair binnen en zit het land in een oorlog met grote vernielingen en duizenden doden als gevolg.

Vraag: zijn die vernielingen en doden het waard om wat meer welstand te hebben door aan te sluiten bij Europa ?

Voor mij is het antwoord duidelijk: als je kiest voor duizenden doden om de overlevenden een koelkast en een Europese auto te kunnen bezorgen, ben je een oorlogsmisdadiger.

Dat voor de belangen van de Oekraïense bevolking.

Als Europa zegt dat het wapens levert en de Russen sancties oplegt om de belangen van de gewone Oekraïner te verdedigen is dat zo groteske leugen dat ik onmogelijk kan begrijpen dat mensen hier er zo enthousiast intrappen.

Maar wat met de belangen van Europa zelf ?

Zou Europa er rijker van worden als Oekraïne in de Europese invloedssfeer zou komen ?

Of liever: zou de gewone Europese burger er baat bij hebben dat Oekraïne aansluiting krijgt bij Europa ?

Ik zie die baat niet.

In ieder geval weegt ook die baat niet op tegen de prijs die de gewone Europese burger nu aan het betalen is.

Bedenk daarbij toch maar dat de kans dat Zelensky de oorlog wint zo goed als onbestaande is. Poetin is tot alles bereid om te beletten dat Zelensky wint. Dat kan je hem zelfs niet verwijten.

Wij zijn nu dus aan ’t betalen voor een baat die er nooit zal komen. En Ursulalla von, het omhoogkruipsel Michel en onkruidCroot wéten dat, maar ze jagen ons toch in de kou.

En tenslotte: laat je niet misleiden: als De Crootige ons wat aalmoezen toeschuift om de gasrekening te betalen, dan heeft dat niets van doen met bekommernis om onze armoede. Door onze rekeningen te betalen stellen wij de winsten van de energiebedrijven veilig, en dat geld dat de Crootige ons toeschuift komt toch ook weer van ons.

Hallo mensen… wakker worden: we worden bedrogen terwijl we er bij staan.

En de VRT werkt daar enthousiast aan mee !

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *