De grandioze leugen van Europa dat de mensenrechten verdedigt.

De Wereld Morgen

Jasper Thys  

Waarom haalt de EU de banden aan met een land dat al decennialang mensenrechten schendt?

Voor het eerst in tien jaar zitten Israël en de EU op 3 oktober op het hoogste diplomatieke niveau rond de tafel. Dit om de samenwerking te versterken vanwege hun “diep gedeelde democratische waarden”, aldus Europees commissievoorzitster Von der Leyen. Die politiek van twee maten, twee gewichten roept vragen op, schrijft beleidsmedewerker bij ngo Viva Salud Jasper Thys

De bekommernis om de rotzooi die Israël er tegenover de Palestijnen van maakt is terecht. Maar het zou Jasper Thys sieren als hij niet zo consequent zou weigeren om ook maar met een half woord te wijzen op de rotzooi die Hamas er van maakt.

Dàt is wat ik haat aan de zich links wanenden: ze hebben hun ideologische analyse gemaakt en daarna passen ze de werkelijkheid aan aan hun ideologie. Dat leidt tot onvoorstelbare domheid die in se ook misdadig is omdat ze de weg naar oplossingen opbreekt.

De facto verdedigt Thys hier Hamas, een nazistische organisatie die één doel nastreeft: de vernietiging van de Israëli’s. 

Je moet tegenwoordig oppassen want als ze je kunnen betrappen op een ad Hitlerum word je door de woke-artiesten afgemaakt. Maar hier past inderdaad de verwijzing naar Hitler: Hamas wil afmaken wat Hitler is begonnen.

Het feit dat Hamas de verliezer is, is niet terzake. Het is niet omdat een misdadiger slaag krijgt dat hij geen misdadiger meer is.

Maar dàt is het simplisme van de zich links wanenden: ze gaan onvoorwaardelijk aan de kant van het slachtoffer staan en vergeten de vraag of dat slachtoffer misschien niet terecht slaag krijgt. Of nog: als de Palestijnen het recht hebben om zich te verdedigen tegen de nazistische aanvallen van Israël, dan hebben de Israëli’s ook het recht om zich te verweren tegen de nazistische aanvallen van de Palestijnen.

Toch even nuanceren: ik spreek hier wel over de Palestijnen en over de Israëli’s, maar de Palestijnen vallen natuurlijk niet zo maar samen met Hamas, net zoals alle Israëli’s geen nazi’s zijn. Maar goed: wie contextueel kan lezen, weet wat ik bedoel.

Het is natuurlijk wél zo dat Israël zich niet enkel verdedigt: het voert echt wel een apartheidspolitiek, verdrijft onschuldige en ongevaarlijke mensen uit hun huizen en van hun grond, en gaat daarbij tekeer op een manier die totaal onaanvaardbaar is, maar die niet verwondert van feitelijke nazi’s.

Dààr heeft Thys dan wel weer gelijk in: het is van een groteske belachelijkheid als een Ursulalla von der Leugen het heeft over “democratische” waarden.

Dat Ursulalla monster heeft zichzelf verbasterd tot een rijkelijk betaalde leugen machine, niet enkel als het over Israël gaat, maar ook over Oekraïne, de Navo en zelfs over haar eigen Europeanen die ze pretendeert te verdedigen, doch “geleidelijk aan dan breekt het lijntje niet” naar een wereld leidt waarin een kleine elite alle macht heeft en de gewone mens wordt gedegradeerd tot een gedrogeerde ja-knikker in dienst van die elite.

Als er iemand zijn vuile mond moet houden over democratie is het von der Leugen. Wil iemand me eens uitleggen waar haar democratische legitimatie is ?

Nu geldt dat natuurlijk niet enkel voor Europa. Ook onze democratie is volksbedrog.

De mensen kunnen stemmen zoals ze willen, het systeem zit zo in mekaar dat altijd mensen aan de macht komen die finaal de belangen van het grootkapitaal dienen.

We leven in een vertegenwoordigende democratie. De verkozenen vertegenwoordigen het volk.

Welaan dan, wie vertegenwoordigt de zich Alexander de Croote wanende ? Het antwoord is simpel: het belgische grootkapitaal en het huis van de koninklijke hark.

Is het je nog niet opgevallen dat sinds we in een financiële crisis leven de liberalen àltijd deel hebben uitgemaakt van de federale regering. Nochtans betekent de VLD electoraal niets en vertegenwoordigt ze al zeker niet de gewone man met de pet in de straat. En toch is die partij aan de macht als de belangen van het grootkapitaal speciaal moeten verdedigd worden.

Democratie ?

Von der Leugen en het omhoogkruipsel Michel hebben het graag over de mensenrechten en Europa als de verdediger van die rechten.

Toch werkt dat Europa gestaag aan de verarming van de bevolking in dienst van de afbraak van sociale zekerheid, van het Rijnlandmodel, en aan een terugkeer naar het brute kapitalisme.

In dat brute kapitalisme mogen de verdedigers van de mensenrechten dan nog met hun vlag zwaaien. Hoe meer ze zwaaien, hoe liever de uitbuiters het hebben, want hoe moeilijker de gewone mens ziet dat hij bedrogen is. 

Wat betekent een mensenrecht zoals het recht op huisvesting als het systeem zo in mekaar zit dat de mensen zo verarmen dat ze zich geen fatsoenlijke huisvesting kunnen permitteren ? 

In het Russische communisme moesten de mensen vreten wat er zich aanbood. Ze hadden geen keuze tussen allerlei. In ons systeem is het aanbod enorm en zijn we vrij om te eten wat we willen. Maar wat betekent die vrijheid voor mensen die hun kinderen met een lege brooddoos naar school moeten sturen in de hoop dat zij daar op communistisch wijze gevoederd worden ?

De mensenrechten zijn in het kapitalisme volksbedrog.

Willen de zich links wanenden eindelijk ook eens de ogen openen en inzien dat de mensenrechten een extreem individualisme verspreiden. Het zijn de rechten van individuen.

De mensenrechten maken van onze sociale zekerheid een aanfluiting van solidariteit, en laten ze verworden tot een dienstbetoon van de overheid aan de burger die zijn rechten komt opeisen als individu.

De mensenrechten verspreiden in de geesten van de mensen de voedingsbodem voor het kapitalistische gebroed.

Ja, natuurlijk ben ik voor de mensenrechten, maar als ze niet aangevuld worden met de rechten van de gemeenschap zijn ze een werktuig van de duivel.

Het zal wel zijn dat het Ursulalla monster de mensenrechten verdedigt.

Je weet toch waarom ze nooit een rok, maar altijd een broek draagt ? 

In een broek kan de duivel beter zijn staart verbergen.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *