Weg met 4 stippen

Komt jouw kind ook thuis met de boodschap van de 4 stippen ? Het kan niet anders of ook jij bent al op TV overvallen door slecht articulerende kinderen die overtuigend herhalen hoe belangrijk 4 stippen op je hand wel niet zijn.

Ik haat ze, die vier stippen !

Wie me nu de vraag stelt of ik dan niet tegen pesten ben, kan een dreun op zijn domme kop krijgen.

Natuurlijk ben ik tegen pesten.

Maar het gepeupelte dat enthousiast meedoet met de onzin van de 4 stippen, beseft niet dat het enthousiast meewerkt aan de opvoeding van onze kinderen tot meelopers.

Goed mogelijk dat ook de initiatiefnemers zelf het niet beseffen.

Neen dus: ik denk niet dat er ergens in een weelderig kantoor een elitair groepje WEF-achtige gedegenereerden plannen uitbroeden om onze kinderen te degraderen tot manipulatievee; om hen psychische te kneden tot ze gemakkelijker kunnen worden gemanipuleerd.

Maar of er nu al dan niet perverten dergelijke plannen maken, is niet van belang. Ook als het gewoon om goedmenenden gaat blijft het een feit: onze kinderen worden vatbaarder voor manipulatie. Ze worden er in geoefend om mee te marcheren.

Ik hou niet van mee marcheren.

– 3 x jaar wieltjesdag (mee te brengen: fiets, step, skates, …)
– 3 x per jaar strapdag (stappend, steppend in fluovestje naar school)
– dikke truien dag (dan gaat de verwarming één graad lager)
– bednetdag (dan moeten ze in pijama naar school) …

Dat is al een serieus oefenprogramma.

Ondertussen hebben onze kinderen ook al mee gemarcheerd in klimaatmarsen, geflankeerd door  grootouders voor het klimaat.

Moet er niets gedaan worden tegen pesten ?

Moeten onze kinderen niet gesensibiliseerd worden voor pesten ?

Natuurlijk wel !

Maar die sensibilisatie moet gebeuren door de leerkrachten en niet door landwijde reclame al dan niet opTV.

Leerkrachten moeten gesensibiliseerd worden en opgeleid om pestgedrag te detecteren en om de juiste houding daartegenover te vinden.

Die leerkrachten moeten dan leerlingen sensibiliseren. Maar hou de massamedia weg ! Zeker weg van onze kinderen; zeker weg uit ons onderwijs.

Misschien nog belangrijker: sensibiliseer leerkrachten om manipulatie te detecteren. En leid hen op om leerlingen te wapenen tegen manipulatie; om niet mee te lopen met de massa; om hun eigen persoonlijke weg te gaan.

De wereld wordt momenteel al genoeg overspoeld door nuttige idioten.

Als morgen hetzelfde reclamebureau als dat van de vier stippen onze kinderen opnieuw gaat bewerken zullen ze ook weer marcheren, enthousiast, ten oorlog.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *