De waanzin van woke en de smeerlapperij van rechts

Doorbraak

Carl Deconinck

Woke-aanval op J.K. Rowling gaat ongenadig door

Activisten reageren nijdig op het nieuwe computerspel omdat J.K. Rowling ’transfoob’ zou zijn

Vorige week kwam het computerspel Hogwarts Legacy uit. Het speelt zich af in het universum van Harry Potter. Maar politieke activisten roepen op tot een boycot. De bedenker van Harry Potter, J.K. Rowling, legt zich immers niet zomaar neer bij de woke-orthodoxie rond trangenderisme. En dat mag niet, vinden ze

Waanzin. Er is geen ander woord voor de wokerij.

Daar moet ik voor de rest geen woorden aan vuil maken. Een beetje weldenkend mens ziet het, en als iemand het niet ziet, is er toch niets aan te doen.

Maar er is natuurlijk meer aan de hand.

Deconinck heeft het over extreem links.

Daar zijn wel wat bedenkingen bij te maken.

Laat het ons even hebben over Deconinck zelf die wokers “linkse extremisten” noemt.

Deconinck schrijft voor Pal NWS, simpel gezegd, voor de opvolger van het Pallieterke. 

Hij was parlementair medewerker van een N-VA-parlementair. Maar hij was ook betrokken bij de omstreden Vlaams-nationalistische groepering Schild & Vrienden: Carl Deconinck gaf in augustus 2017 een zelfverdedigingsles aan de rechts-radicale groep, en was ook betrokken bij een opgemerkte actie aan het Gentse Gravensteen. Dat meldt het tijdschrift Knack.
[naar artikel] (25/09/2018 – Het Nieuwsblad)

Die Deconinck is gewoon extreem-rechts, met een ranzig randje.

Een extreem-rechtse gebruikt nooit zomaar het woord extreem-links. (Voor mijn part zeg je hetzelfde van een extreem-linkse.)

Wat hij hier doet is gewoon smerig: hij verbindt extreem-links met woke, goed wetend dat gewone mensen woke waanzin vinden. Zo leidt hij hen naar de idee dat extreem-links waanzin is.

Als die Deconinck banden heeft met de N-VA moet De Wever misschien niet enkel van het vlaams blok eisen dat het zich ontdoet van nazi’s, maar ook eens zijn eigen partij zuiveren.

Het is natuurlijk wel zo dat nogal wat van die wokers zichzelf links vinden.

Als ik terug ga naar de oorsprong van woke, dan gaat het over aandacht voor onrecht. Wil iemand me uitleggen wat er links is aan aandacht voor onrecht ? Ik heb een diepe afkeer van het liberalisme, maar je kan toch onmogelijk beweren dat liberalen onverschillig zijn voor onrecht. Liberalen zijn toch niet links ?

Dat die wokers eens stoppen met zichzelf als links voor te stellen. Waarom denk je dat ik al lang de term “zich links wanenden” gebruik voor wat zich tegenwoordig als links aandient ? Het gaat dan niet enkel over wokers, maar zeker ook over hen.

Overigens is het niet verwonderlijk dat het woord waanzin opduikt bij mensen die wanen

Wokers zijn mentaal gehandicapten, bezeten door een ziekelijk narcisme en die het nodig hebben om op te komen tegen onrecht. Juist omdat ze narcistisch zijn verliezen ze elk gevoel voor empathie – zelfs voor de mensen voor wie ze beweren op te komen – en begaan daardoor ongelooflijke mentale wreedheden. Daar kan Rowling van meespreken.

Wokers zijn niet bezig met onrecht, maar met zichzelf als strijders tegen onrecht.

Ik zou hier nu de vraag moeten stellen hoe het komt dat juist in deze tijd dit fenomeen zo opduikt. Narcisme is wel van alle tijden, maar tegenwoordig loopt het wel de spuigaten uit. Het lijkt het gevolg van een zeer woelige zee (onze huidige samenleving), maar ondertussen veroorzaakt het ook storm op zee.

Maar die vraag zou me hier te ver leiden.

Als ik de woke verdedigers van het transgenderisme aanval, val ik niet het transgenderisme op zich aan.

De term transgenderisme is niet eenduidig. 

De ene bepaling zegt dat term slaat op personen die mannelijke en vrouwelijke identiteitskenmerken combineren. Zij wensen vaak een (gedeeltelijke) aanpassing van lichaamskenmerken door middel van hormonen en-of chirurgie.

Een andere bepaling is: een gedragspatroon van een persoon die door het leven gaat als iemand van het andere dan het biologische geslacht of tussen man en vrouw in balanceert. De transgenderist heeft echter geen medische geslachtsverandering ondergaan.

Als die mensen zich daar goed bij voelen en niemand kwaad doen, kan ik er geen probleem mee hebben.

En ik zal meestrijden tegen discriminatie.

Maar er ontstaat wel een probleem als strijd tegen discriminatie verwordt tot een vorm van propaganda. De manier waarop jongeren worden opgeroepen om uit de kast te komen, lijkt er soms op alsof ze eerst worden uitgenodigd om in de kast te kruipen. Ah ja, want anders kunnen ze er niet uit komen.

Nieuwsanker De Vilder heeft het op de VRT altijd over de homogemeenschap. De toon waarop dat woord wordt gebruikt suggereert soms: join the club !

Waarom heeft hij het nooit over de heterogemeenschap ? En join the club ?

Neen, ik beweer niet dat De Vilder het zo bedoelt. Maar het klinkt toch raar. Het klinkt alsof het een soort van  voorrecht is om tot de homogemeenschap te behoren omdat je als hetero geen gemeenschap hebt om toe te behoren.

Als dat zich doorzet wordt het woke.

Het begint er op te lijken dat de strijd tegen onrecht ook de strijd tegen woke moet worden.

En dat de strijd tegen onrecht ook nood heeft aan strijd voor gezond verstand.

En dat het hoog tijd wordt dat echt links de zich links wanenden ontmaskert.

En dat deftig rechts de geïnfiltreerde nazi’s er uit smijt.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *