De waanzin van een politicoloog

De Standaard

Hendrik Vos

Begrip hebben voor Poetin is foute boel

Katlijn Malfliet schreef onlangs in deze krant dat we het plan moeten laten varen om Oekraïne in de westerse invloedssfeer te brengen. Hendrik Vos legt uit waarom dat een dwaalpad is

Het is om te huilen: de onzin die ons door onze reguliere media door de strot wordt geramd over Oekraïne, Poetin, de oorlogsdreiging vanuit Rusland … 

Ook figuren zoals Hendrik Vos en Ignaas Devisch uit de stal van de omlaag gevallen Gentse Menswetenschappen doen enthousiast mee.

In Oekraïne is alles begonnen bij de Maidanrevolutie in 2014. 

Tot dan was Oekraïne een land in de Russische invloedssfeer en als zodanig geen bedreiging voor Rusland.

Op Maidan veranderde alles: Oekraïne ging over naar de Amerikaanse invloedssfeer en werd een militaire bedreiging voor Rusland. Door de ligging van Oekraïne zouden Amerikaanse militaire installaties zowel de Krim (met een groot gedeelte van de Russische vloot), als Moskou, onverdedigbaar maken.

Poetin kon niet anders dan daar ingrijpen.

Die Maidanrevolutie was georganiseerd door de CIA.

Neen, ik beweer niet dat Poetin géén rol heeft gespeeld. Ook de Russische geheime dienst heeft geprobeerd om Maidan naar zijn hand te zetten. Alleen heeft de CIA de strijd gewonnen.

Voor wie het nog niet begrepen heeft: spontane volksopstanden zijn uitermate zeldzaam. Een volksopstand is zowat altijd uitgelokt en op gang gebracht en wordt altijd geleid. In die leiding heb je dan de openbare figuren die meestal handpoppen zijn terwijl de echte leiders zich zorgvuldig gedeisd houden.

Als er al eens een spontane opstand uitbreekt, wordt die al heel snel door machtsspelers ge-accapereerd.

Dat er altijd wel een basis voor zo ’n volksopstand moet zijn, (de enorme corruptie in Oekraïne) verandert niets aan het feit dat het opstandige volk finaal door machtshebbers wordt gebruikt.

In Oekraïne heeft Poetin twee maal zijn hand overspeeld.

De eerste maal toen hij in puur machtsdenken dacht via Janoekovytsj Oekraïne in zijn invloedssfeer te kunnen houden. De tweede maal toen hij er van overtuigd was dat hij Oekraïne kon terugwinnen in een korte, snelle militaire operatie.

Ondertussen benadrukken onze reguliere media dat de Oekraïners het recht hebben om onafhankelijk te kiezen voor de vleespotten van het decadente Europa.

Maar als je naar het verloop van de Maidanrevolutie kijkt, zie je dat er van een onafhankelijke keuze dus geen sprake is geweest.

Onze regulier media beklemtonen ook graag dat extreem-rechts bij ons nogal gecharmeerd is door Poetin. Dat draagt bij tot de demonisering van de Russische leider.

Maar die media verzwijgen zorgvuldig dat de CIA op Maidan beroep heeft gedaan op Oekraïens extreem -rechts, opvolgers van genocide op de Joodse Oekraïense bevolking tijdens de tweede wereldoorlog

Die extreem-rechtse milities hebben na Maidan – en nog voor de Russische inval – een culturele zuivering en terreur gepleegd tegen de Russisch sprekende Oekraïners, een groot deel van de Oekraïense bevolking.

Kort na Maidan, in tempore non suspectu hebben onze media daarvan bericht. Nu zijn ze het vergeten. Het pas niet in de Amerikaanse propaganda.

Wel passend in die Amerikaanse propaganda zijn berichten over Poetin die tegenstanders uit vensters zou werpen. 

Natuurlijk doet Poetin dat. Ik heb geen enkele sympathie voor Poetin.

En neen, ik zou niet graag in Rusland wonen. Zelfs ik ben genoeg geïndoctrineerd door de VS propaganda sinds de Tweede Wereldoorlog om Rusland als een grijs onaangenaam land en de Russen als een triestig onvrij volk te zien.

Maar daar gaat het niet om.

Wat hebben de defenestraties door Poetin te maken met de oorlog in Oekraïne ?

Gaan die defenestraties verdwijnenen als de Oekraïners hun oorlog winnen ? Neen toch ?

De overwinning van  Oekraïne zal totaal niets veranderen aan de rotzooi van Poetin.

Of moeten wij uit eerlijke verontwaardiging over de onvrijheid Rusland binnen vallen om daar de vensters te sluiten ?

Ja, wij zullen Rusland binnenvallen, maar niet om er vrijheid te brengen, maar wel om er dood en vernieling te brengen die de Amerikanen nodig hebben om te kunnen winnen in de Indische Oceaan tegen China.

Het hoort bij de manipulatie om een bevolking zo ver te krijgen dat ze het aanvaardt om naar de oorlog te trekken. Als je de vijand en de leider van de vijand kan afschilderen als de baarlijke duivel, krijg je de domme massa gemakkelijker verzoend met de gewenste oorlog zodat ze bereid is om vermindering van welstand (de nieuwe miljarden, nodig voor onze defensie) te aanvaarden en zich gewillig naar het slachtveld te laten leiden om daar afgeslacht te worden ter verrijking van de rijken.

Dat intellectuelen als een Hendrik Vos en Ignaas Devisch daaraan meewerken is schandelijk.

Zij werken mee aan de mentale voorbereiding van de derde wereldoorlog.

Voor wie het geopolitieke plaatje nog niet begrepen heeft:

Amerika verliest de economische machtsstrijd tegen China en daarmee de dominantie over de wereld. Dat is voor de Amerikanen onaanvaardbaar. Als ze economisch niet kunnen winnen, rest enkel de militaire strijd. Daartoe is al lang geleden in de VS beslist, al zeker onder Obama, waarschijnlijk vroeger.

Om de oorlog in het Oosten te kunnen winnen hebben de Amerikanen een tweede front nodig in het Westen waarbij de grootste bondgenoot van China wordt aangevallen vanuit Europa.

De oorlog in Oekraïne is een voorbereiding van die aanval, bedoeld om het Russische leger en de Russische economie te verzwakken. Daarom worden de wapenleveringen aan Zelensky zo gedoseerd dat de oorlog blijft duren: noch Zelensky, noch Poetin kan winnen. Als, zoals nu, de Russen de bovenhand hebben, krijgen de Oekraïners genoeg wapens om stand te houden, maar niet genoeg om te kunnen winnen. Dat zeggen ook “onze” militaire experts.

De Oekraïners zijn de nuttige idioten die hun leven geven in dienst van de Amerikaanse rijken.

Onze media en zogenaamde intellectuelen werken er aan mee om ook ons tot zulke idioten te degraderen

door dagelijkse berichten over de Russische dreiging. Stilaan wordt ook China meer in dat bad getrokken. De bedoeling is duidelijk: als het zo ver is, is onze bevolking er van overtuigd dat wij ons moeten verdedigen en dus bereid om naar het slagveld te trekken. Dat niet de Russen maar wij de échte aanvallers zijn, zal dan niemand meer geloven.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *