Berichten uit Eutopia 15

Goed nieuws ! Vanaf 24 juli zal ik terug op dagelijkse post zijn !

Lieve lezer, vriend of vijand, zelfs Charles moet soms afhaken. Ik ga de actualiteit dus even laten voor wat ze is: de Ronde van Frankrijk en het offensief van roi et reine om de belg te misleiden en zichzelf als beminnelijk voor te stellen. Een en ander in dienst van het belgische grootkapitaal en voor de redding van het onland.

Ondertussen wil ik jullie wel niet helemaal zonder intellectueel superieur leesvoer laten, en dus vind je de volgende dagen een aantal fragmenten uit mijn ongemeen interessant bedenksel “Eutopia”, het boek dat je op deze website onder de rubriek “publicaties” gratis kan lezen en/of downloaden. Aan allen: een mooie vakantie !

De koning kakt !

waarom zou een koninkrijk een koninkrijk heten, tenzij omdat het het rijk van een koning is? En kan je “rijk” anders interpreteren dan “rijkdom”? Tenzij je de term interpreteert als: het koninkrijk is een koning te rijk. En dat is nu juist wat een koning tegenwoordig de mensen probeert wijs te maken. Want de tijden zijn veranderd. De macht van de koning om ooien te eisen en bastaarden te verwekken is een recht geworden, vastgelegd bij wet. Koningen hebben de kunst ontwikkeld om zich bemind te maken bij de bevolking. Ze hebben de pastoors er bij gehaald en die vertellen aan de goedgelovigen dat het gods wil, is dat er rijken zijn en armen. En gods wil, is konings wet. Deze noemen we grond- wet, omdat daarin wordt vastgelegd dat de koning eigenaar is van het grondgebied.

De pastoors organiseren onderwijs en zo leren de kinderen zingen: “voor vorst, voor vrijheid en voor recht”. Juist alsof die samengaan. De koning doet ook Blijde Intredes waarbij de kinderen met vlaggetjes zwaaien. Af en toe aait de koning dan het bolletje van een altijd lief kindje en wisselt een paar woordjes met een madammeke dat “vive le roi” heeft geroepen. En bij overstromingen trekt de koning zijn laarzen aan. Die heeft hij natuurlijk gekocht met het geld van de mensen, en dan gaat hij eventjes in de modder staan en geeft de indruk dat hij het erg vindt. Maar hij staat nooit in de kak, want dat zouden de mensen niet koninklijk vinden. De koning laat zich dus ook voorstaan dat hij de beschermheer en zelfs redder is van het volk. Hierbij krijgt hij ook steun uit onverwachte hoek. Zoals de film “The Lion King”, van Walt Disney. Maar dat was dan ook een fascist. De koning heeft zelfs Nederlands geleerd om zich bij die lastige Vlamingen geliefd te maken. Zeker nu die wat geld hebben. Hij denkt er nu aan om ook met Arabisch te beginnen, want die moslims zijn ook lastige klanten, al hebben ze misschien nog niet zoveel geld. En dat gebeurt allemaal met het geld van de belastingen. De mensen betalen dus om zich te laten manipuleren. En velen doen dit graag. Hoe onnozel kan je zijn? En zo maakt de koning zich geliefd, ook al is het een vuile profiteur. Want wij worden niet voor niets zijn onder-danen genoemd. (Als Hitler de term zou gebruiken, zou de gaskamer voor hem klaar staan.) Ja, dat “onder” is belangrijk, want anders zou de koning naar boven moeten kakken.

Morgen vervolg en einde.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *