Berichten uit Eutopia 16

Goed nieuws ! Vanaf morgen zal ik terug op dagelijkse post zijn !

Lieve lezer, vriend of vijand, zelfs Charles moet soms afhaken. Ik ga de actualiteit dus even laten voor wat ze is: de Ronde van Frankrijk en het offensief van roi et reine om de belg te misleiden en zichzelf als beminnelijk voor te stellen. Een en ander in dienst van het belgische grootkapitaal en voor de redding van het onland.

Ondertussen wil ik jullie wel niet helemaal zonder intellectueel superieur leesvoer laten, en dus vind je de volgende dagen een aantal fragmenten uit mijn ongemeen interessant bedenksel “Eutopia”, het boek dat je op deze website onder de rubriek “publicaties” gratis kan lezen en/of downloaden. Aan allen: een mooie vakantie !

De koning kakt !

Als je aan de mensen zou zeggen dat ze x aantal uren per week onbetaald moeten werken, zouden de treinmachinisten dadelijk het werk neerleggen. Maar we werken inderdaad x aantal uren per week onbetaald. Want daar ligt de winst van de kapitalist. Ze maakten Steve Stevaert belachelijk als hij het over “gratis” had. Want gratis bestaat niet. Welnu, gratis bestaat wél: wij wérken gratis ! En àlle Belgen werken gratis voor de koning… Velen met liefde, al is de koning de spin in het web van het belgische kapitalisme.

Maar natuurlijk zal een ietwat slimme koning niet alle vertrouwen stellen in de manipulatie. Een beetje dwang kan dus ook geen kwaad. Vroeger had de koning zijn trawanten om zijn rijkdom te bewaken. Nu heet dat de “rijks-wacht”: de bewaking van het rijk van de koning.

Bewaakt de rijkswacht dan niet ook jouw en mijn bezit? Ah jawel: want anders kunnen wij niet de belastingen betalen waar de koning op teert. En die rijkswacht plaatst overal flitsers en camera’s om de mensen te laten voelen: we houden je in het oog ! En nu is het officieel: die camera’s gaan ook gebruikt worden om onbetaalde boetes te innen. De volgende stap is de inning van belastingen. Of dacht je nu echt dat die flitsers er enkel staan om het verkeer veilig te maken? Als dat de bedoeling was, hadden ze toch al lang een wet gemaakt die verbiedt dat de auto’s nog meer dan dertig per uur kunnen rijden?

Misschien overdrijf ik nu wel wat, want dertig per uur is toch wel heel traag. Een beetje kapitalistische economie eist toch wat meer snelheid.

Als je me niet gelooft, moet je maar eens proberen om geen belastingen te betalen. Je kan bijvoorbeeld eens uitrekenen, hoeveel procent van je belasting naar de koning gaat en dan weigeren om dat deel te betalen. Eens zien hoe snel je de rijkswacht aan je deur hebt !

En de pastoors doen nog altijd hun werk. Ieder jaar zingen ze met deftige stem het Te Deum. En nog niet zo lang geleden is een koning bijna heilig verklaard door een kardinaal die bijna paus is geworden.

En omdat de koning zoveel smeerlapperij uithaalt en kak de grootste smeerlapperij van alles is, noem ik de koning “de kakker”. Of ken jij een grotere smeerlap?

Ok, ik doe nog een poging om het deftiger te houden: de koning ontlast zich en belast ons.

Nu nog een kleine selectie van mensen die zich in de kak hebben laten inpakken: Eddy Merckx de beste wielrenner aller tijden omdat hij het best de doping verdroeg, Stijn Coninx, maker van een film, Maurice Lippens, voorzitter van het grootste bankschandaal in de belgische geschiedenis, Albert Frère, zonder verdere commentaar, Willy Claes, wegens corruptie afgezet als secretaris- generaal van de Navo, Luc Van Steenkiste, betrokken bij zwart geld circuits, Salvatore Adamo, van wie koningin Paola nooit heeft toegegeven dat hij haar minnaar is geweest… Ze hebben met grote fierheid hun titel van baron, of ander ereteken uit de vuile handen van de koning ontvangen. Of hoe ijdelheid de ogen sluit. En de neus verstopt.

Aanhangers van het koningshuis zijn aanhangers van het profitariaat. Ze moeten dus hun mond houden over die luie werklozen of luie Walen. Die doen slechts in het klein wat de koning in het groot doet. Inderdaad, zijne eminentie is een eminent kakker.

En als er nu nog iemand steigert: dit is een onloochenbare waarheid: de koning kakt. Ook al geeft hij door staan, gaan en kijken de indruk chronisch geconstipeerd te zijn… hij kakt !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *